چهارشنبه آخر سال چهارشنبه آخر سال چهارشنبه آخر سال چهارشنبه آخر سال چهارشنبه آخر سال چهارشنبه آخر سال چهارشنبه آخر سال چهارشنبه آخر سال چهارشنبه آخر سال چهارشنبه آخر سال چهارشنبه آخر سال چهارشنبه سوری چهارشنبه سوری چهارشنبه سوری چهارشنبه سوری چهارشنبه سوری چهارشنبه سوری چهارشنبه سوری چهارشنبه سوری چهارشنبه سوری چهارشنبه سوری چهارشنبه سوری آتش سوزی آتش سوزی آتش سوزی آتش سوزی آتش سوزی آتش سوزی آتش سوزی آتش سوزی آتش سوزی
به گزارش شبنم همدان به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان : مراسمی که در حال حاضر در آخرین چهارشنبه سال و با عنوان جشن «چهارشنبه سوری» برگزار میشود، تفاوت قابل توجهی با مراسم سنتی و اصیل خود دارد.
آیین آتش افروزی در ایران باستان
برخی از مراسم هایی که در حال حاضر در قالب و طرحی جدید برگزار میشوند، در گذشته به صورتی متفاوت برگزار شده است.
اسماعیل آذر پژوهشگر ادبیات گفت: آیین آتش افروزی یک رسم قدیمی است که در زمان ایرانیان باستان برگزار می شد. ایرانیان باستان حدود یک هفته مانده به سال جدید، بر پشت بام خانه خود آتش روشن می کردند و بر این باور بودند که ارواح درگذشتگان آنها در واپسین روزهای سال به پشت بام خانه هایشان می آیند. بر همین اساس آتشی را در آنجا به پا می کردند تا فروهرها راه خود را گم نکنند. از سوی دیگر، از برافروختن آتش به عنوان نمادی برای مژده دادن رسیدن گرما و پایان یافتن سرما استفاده می کردند و بطور همزمان خانه های خود را پاک و پاکیزه می کردند و به عبارتی کاری شبیه خانه تکانی امروزی را انجام می دادند.
اجرای بعضی از آیین های سنتی، گاهی با خرافات و خرافه گرایی در میان افراد همراه می شود و در این میان آیین آتش افروزی نیز از فلسفه خرافات به دور نمانده است.
شهری که بوی دلهره می گیرد
در جریان استفاده برخی از نوجوانان و جوانان از مواد محترقه در چهارشنبه آخر سال، آرامش شهروندان در اثر آلودگی های صوتی و پیامدهای استفاده از مواد آتش زای پر خطر سلب میشود؛ همچنین اثر مخرب مواد مذکور بر محیط زیست آسیبهای بسیاری را متوجه طبیعت و فضای محیط زیست می کند.
این پژوهشگر ادبیات گفت: در فرهنگ غنی و آداب و رسوم ما ایرانیان، کاری که ناراحتی و آزار دیگران را به دنبال داشته باشد، وجود نداشته است.
وی افزود: در واقع اموری که منجر به رنجور شدن عده ای شود، در نگاه افراد با هر عقیده و بینشی، غیر قابل پذیرش است.
این پژوهشگر ادامه داد: در روزگار کهن، آیین و مراسمی بنام «چهارشنبه سوری» و آن هم با شکل و مدل امروز آن وجود نداشته است.
چهارشنبه آخر سال با طعم تلخ حادثه
اتفاقات ناگواری که بر اثر بی احتیاطی افراد در شب چهارشنبه آخر سال رخ میدهد، جای شیرینی یک شب خوب را، خاطرات تلخ و افسوس و استرس می گیرد.
خرید ویلچر، ایده ای نو به جای مواد محترقه
دانش آموزان دبیرستانی با اجرای یک ایده نو و خیرخواهانه، بجای ترقه، برای کودکان معلول نیازمند ویلچر خریدند.
نویدی مسئول روابط عمومی این مرکز خیریه گفت: عدهای از دانش آموزان دبیرستانی در شهر مشهد، مبلغی را که برای خرید مواد محترقه و وسایل آتش زا در نظر گرفته بودند، به یکی از خیریه های شهر مشهد اختصاص دادند.
وی افزود: این مرکز خیریه که از افراد معلول و ناتوان جسمی و ذهنی نگهداری می کند، مبلغ اهدایی دانش آموزان را صرف خرید ویلچر برای دو تن از کودکانی که مددجوی این مرکز به شمار می روند، کرد.
مسئول روابط عمومی این مرکز خیریه اظهار داشت: به بهانه چهارشنبه آخر سال، مراسم یادبودی برای شهدای آتش نشان حادثه پلاسکو و با حضور دانش آموزان و همچنین تعدادی از آتش نشانان شهر مشهد برگزار خواهیم کرد.
نویدی ادامه داد: این مراسم یادبود با مشارکت دانش آموزان دبیرستانی ۱۰ مدرسه در شهر مشهد برگزار میشود و در پایان مراسم طوماری مبنی بر برگزاری مراسم چهارشنبه پایان سال بدون استفاده از مواد محترقه به امضای دانش آموزان می رسد.
اجرای چنین طرحی از یک سو باعث فرهنگ سازی در میان نسل نوجوان و جوان و یادآوری آیین های سنتی و ملی می شود و از طرف دیگر دانش آموزان، تشویق به مشارکت در امور خیر و نیکوکاری می شوند.