3. شهريور 1405 - 8:58   |   کد مطلب: 16421
تنش آبی بهار نیازمند آبخیزداری مرتفع
شهرستان بهار با کاهش منابع آبی مواجه شده است و دچار تنش آبی شده است و یکی از کانون‌های مورد توجه برای مقابله با تنش آبی، بستر رودخانه فصلی سیمینه‌رود برای آبخیزداری است که می‌تواند تأثیر به‌سزایی در افزایش سطح آب داشته باشد.

به گزارش شبنم ها، علی دهقانی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «عصرهمدان» گفت: اکنون که منابع زیرزمینی آب به‌شدت در حال کاهش است، بهتر است در حفظ آن و افزایش سطح مقدار آب تلاش کرد. 

وی افزود: شهرستان بهار در گذشته یکی از مناطق پر آب و آبخیز استان و حتی کشور محسوب می‌شد اما اکنون معضل و تنش آبی در شهرستان بهار و خصوصاً دشت بهار به‌شدت حس می‌شود. 

این شهروند بهاری گفت: میزان برداشت بی‌رویه آب توسط کشاورزان نیز عامل اصلی کاهش منابع آبی است که برای حفظ منابع آبی و افزایش سطح آن می‌توان در نقاط مختلف مثل رودخانه‌های فصلی برای حفظ آب‌های سطحی و هدایت آن به زیرِ زمین، کارهایی را انجام داد.

دهقان تصریح کرد: به‌عنوان مثال رودخانه فصلی سیمینه‌رود که از بخش‌های مرکزی، صالح آباد و لالجین شهرستان بهار عبور می‌کند، بستری مناسب برای مهار آب‌های سطحی و سیلاب‌ها است.

وی افزود: بیش از سه دهه پیش در این بستر چند سیل بند ساخته شده است، اما این سیل بندها به مرور زمان بر اثر رسوبات سیلابی تقریباً پر شده و میزان کمی از آب را ذخیره می‌کنند و افزایش رسوبات موجب کاهش نفوذ پذیری آب به زیرِ زمین می‌شود.

این شهروند تصریح کرد: اگر سیل بندها و مسیر رودخانه لایروبی شود، برای مهار بیشتر آب بسیار تأثیرگذار خواهد بود و حجم مناسبی از آب به زیر زمین هدایت می‌شود.

دهقان خاطرنشان کرد: حتی با حفر چاه‌های تزریق مصنوعی آب، می‌توان سطح آب زیرزمینی را افزایش داد که باتوجه به قرار گرفتن چاه آب شرب صالح آباد در این مسیر، با افزایش خروجی آب چاه، تنش آبی شهر صالح آباد نیز رفع خواهد شد.

دهقان خاطرنشان کرد: اکنون بهار با تنش آبی مواجه است و توجه بیشتر به آبخیزداری می‌تواند این تنش را کاهش دهد.

انتهای خبر/