به گزارش شبنم ها، به نقل از تسنیم
وقتی قیمت هر کیلو برنج ایرانی در بازار به بالای 20 هزار تومان میرسد، طبیعی است که تمایل و تقاضای افراد کم درآمد و متوسط جامعه به سمت و سوی خرید برنج خارجی که نسبت به برنج ایرانی ارزانتر است، میرود.
برنج هومالی که در ماه های گذشته و اوج تورم، قیمتش از 7هزار و 500 تومان فراتر نرفت، این روزها شاهد 10 هزار تومانی شدن این نوع برج در بازار هستیم. البته برخی فروشندگان نیز برنج هومالی را با قیمت کیلویی 10 هزار و 500 تومان به فروش میرسانند.
در حالیکه قیمت یک کیسه برنج 10 کیلویی خارجی که کیفیتش هم چندان چنگی به دل نمیزند، به بیش از 100 هزار تومان رسیده است پس باز هم قدرت خرید یک خانواده کم درآمد پایینتر آمده و سفرههایشان کوچکتر میشود.
البته دولت و ستاد تنظیم بازار برای کنترل قیمت و رفاه حال مردم، برنج ارزان قیمت را از طریق کانال ادارات، کمیته امداد و بهزیستی در اختیار برخی اقشار قرار میدهند و سهمیه اندکی را نیز در فروشگاههای زنجیرهای توزیع میکنند که بدون شک جوابگوی نیاز همه متقاضیان نیست.
ورود سهمیه برنج دولتی همدان تا قبل از ماه رمضان
معاون امور بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان گفت: بیش از 3 هزار تن برنج خارجی ارزان قیمت و دولتی برای استان همدان در نظر گرفته شده که تا قبل از آغاز ماه مبارک رمضان، در استان توزیع میشود.
مجید زرین دلاور در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در همدان، اظهار داشت: آخرین مرحله از واردات سهمیه برنج خارجی با نرخ 5 هزار و 700 تومان در استان همدان مربوط به بهمن ماه سال گذشته بوده است. از چندین روز گذشته پیگیر سهمیه جدید برنج دولتی برای استان هستیم و بر اساس برنامه ریزیها تا پیش از شروع ماه مبارک رمضان سهمیه استان تخصیص می یابد.
معاون امور بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان افزود: برنج وارداتی باید زیر نظر دولت توزیع شود. با توجه به میزان موجودی کالا، میزان سهمیه استانها تصمیم گیری و ابلاغ میشود.
هنوز قیمت برنج وارداتی جدید تعیین نشده است
زرین دلاور با بیان اینکه هنوز قیمت نهایی برنج وارداتی تعیین نشده است، گفت: قیمت برنج بر اساس هزینه تمام شده، هزینه حمل و نقل و هزینههای سربار تعیین و اعلام میشود. البته قیمت برنج خارجی با توجه به نوع برند و درجه بندی آن متفاوت است. بنابراین ممکن است نرخ برنج خارجی در همه مغازهها یکسان نباشد.
معاون امور بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان تصریح کرد: آنچه توسط سازمان صمت توزیع میشود کالای دولتی است و نرخ یکسان دارد و بخشی از نیاز بازار را تامین میکند. بنابراین برنجهای که از بخش خصوصی وارد بازار شده قیمت بالاتری دارد.
توزیع برنج دولتی بخشی از نیاز بازار را تامین میکند
رئیس اداره نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان گفت: توزیع برنج دولتی بخشی از نیاز بازار را تامین میکند که در تعدیل و کنترل قیمتها موثر است.
علیرضا شجاعی نیز در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در همدان، اظهار داشت: سهمیه کلانی برای واردات برنج خارجی به داخل استان در نظر گرفته شده که تا پیش از آغاز ماه مبارک رمضان در نقاط مختلف استان توزیع میشود. این نوع برنج از طریق کانال ادارات، بخشهای کارگری، افراد زیر پوشش بهزیستی و کمیته امداد توزیع میشود. سهمیه محدودی نیز در فروشگاههای زنجیرهای استان عرضه میشود.
رئیس اداره نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان گفت: ما نمیتوانیم پاسخگوی تمام نیاز بازار باشیم، بنابراین سعی کردیم با توزیع هدفمند کالاهای دولتی افراد اقشار مورد نظر را پوشش دهیم.
شجاعی در پاسخ به اینکه چرا نرخهای متفاوتی از برنج خارجی در بازار مشاهده میشود، تصریح کرد: نرخ برنج بستگی به نوع برند و درجه بندی آن دارد، در مرحله بعدی نیز باید ببینیم واردکننده با چه نوع ارزی واردات برنج را انجام داده است. بدون شک قیمت برنجی که با ارز نیمایی وارد شده بالاتر از برنجی است که با ارز 4200 تومانی وارد شده است. وقتی تورم در جامعه بالا میرود و قیمت همه کالاها چندین برابر میشود پس برنج هم از این قاعده مستثنی نیست و باید بپذیریم که قیمت این کالا هم بالا برود.
رئیس اداره نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان اظهار داشت: مردم نگران تامین کالاهای مورد نیاز خود برای ایام ماه رمضان نباشند چراکه کالاهای پر مصرفی همچون قند، شکر،خرما، برنج و روغن با نرخ دولتی توسط ستاد تنظیم بازار در سراسر استان عرضه میشود.
گزارش از فائزه محمدی
انتهای پیام/ ز