25. مرداد 1405 - 9:40   |   کد مطلب: 16396
آغاز میثاق طلبگی در همدان با حضور 180 داوطلب
آغاز آیین میثاق طلبگی با حضور 180 داوطلب ورود به حوزه در همدان آغاز شد.

به گزارش شبنم ها، به نقل از تسنیم امروز آئین میثاق طلبگی با حضور مدیر حوزه‌های علمیه استان همدان، روحانیون همدان و 180 طلبه جوان از سراسر استان برگزار شد.

 حجت‌الاسلام سید محمدرضا ملیحی، مدیر حوزه‌های علمیه استان همدان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در همدان، اظهار کرد: آیین میثاق طلبگی هر ساله به‌عنوان یکی از مراحل فرآیند پذیرش داوطلبان ورود به حوزه‌های علمیه برگزار می‌شود تا شرکت‌کنندگان با نظام تعلیم و تربیت حوزه، اخلاق، آداب و منش طلبگی آشنا شوند.

وی با بیان اینکه امسال در مرحله نخست این دوره 180 داوطلب از مدارس علمیه سراسر استان حضور دارند، افزود: فرآیند پذیرش در حوزه‌های علمیه در دو مرحله انجام می‌شود و این دوره، نخستین مرحله پذیرش به شمار می‌رود. بخشی از داوطلبان نیز در مرحله دوم، فرآیند پذیرش خود را تکمیل خواهند کرد.

معاون تهذیب حوزه علمیه استان همدان با اشاره به اینکه شرکت‌کنندگان از نقاط مختلف استان در این دوره حضور یافته‌اند، تصریح کرد: مرحله نخست بیشتر شامل داوطلبان شهرستان‌های شمالی استان است و مرحله دوم نیز عمدتاً با حضور داوطلبان شهرستان‌های جنوبی برگزار خواهد شد، هرچند در هر دو مرحله نمایندگانی از سراسر استان حضور دارند.

ملیحی با بیان اینکه آیین میثاق طلبگی امسال در مدرسه علمیه زنگنه همدان برگزار می‌شود گفت: این دوره به مدت یک هفته و به‌صورت شبانه‌روزی برگزار خواهد شد و شرکت‌کنندگان در تمام ساعات شبانه‌روز در فضای آموزشی و تربیتی اردو حضور خواهند داشت.

وی ادامه داد: در این دوره، مباحث تربیتی، اخلاقی، مشاوره‌ای و حلقه‌های تربیتی با محور گفت‌وگوی دوسویه برگزار می‌شود و همچنین برنامه‌هایی همچون درس اخلاق و دیدار با فرهیختگان حوزوی برای داوطلبان پیش‌بینی شده است.

معاون تهذیب حوزه علمیه استان همدان با اشاره به تفاوت مراحل آموزشی و تربیتی پذیرش خاطرنشان کرد: میثاق طلبگی در واقع بخش تربیتی فرآیند پذیرش است و حدود یک ماه بعد نیز «میثاق آموزشی» برگزار می‌شود که داوطلبان پس از شرکت در آزمون آن، در صورت کسب شرایط لازم، به‌عنوان طلبه رسمی حوزه‌های علمیه پذیرفته خواهند شد.

طلاب جوان درس را در اولویت قرار دهند 

 نماینده ولی‌فقیه در استان همدان نیز ظهر امروز در آیین میثاق طلبگی با تأکید بر اهمیت استقامت در مسیر طلبگی، اظهار کرد: طلاب جوان باید در انتخاب این مسیر الهی، در برابر سختی‌ها و شبهات مقاومت کنند و با انگیزه و ایمان، راه خود را ادامه دهند.

آیت‌الله حبیب‌الله شعبانی موثقی با بیان اینکه علم همراه با تقوا، روحانی را به جایگاهی اثرگذار در جامعه می‌رساند، افزود: طلاب در سال‌های نخست تحصیل، بیش از هر چیز باید تمرکز خود را بر درس‌آموزی، تهذیب نفس و تقویت بنیه علمی قرار دهند تا زمینه ایفای نقش مؤثر در آینده برای آنان فراهم شود.

وی با توصیه به مدیریت زمان و استفاده صحیح از فرصت‌ها، گفت: اگر طلاب تنها روزانه 10 دقیقه از حضور در فضای مجازی بکاهند و آن را به مطالعه زندگی و سیره علمای بزرگ حوزه اختصاص دهند، آثار ارزشمندی در رشد علمی و معنوی آنان خواهد داشت.

امام جمعه همدان علامه طباطبایی و دیگر بزرگان حوزه را الگوهای شایسته‌ای برای طلاب جوان دانست و خاطرنشان کرد: با وجود پیشرفت فناوری و گسترش هوش مصنوعی، جامعه همچنان به حضور روحانیت آگاه، عالم و متعهد نیاز دارد و این جایگاه همچنان نقشی بی‌بدیل در هدایت فکری و معنوی مردم ایفا می‌کند.