6. دى 1394 - 14:14   |   کد مطلب: 8551
این معاونت قول‌هایی داده و ما هم در حال پیگیری هستیم، اما مشخص نیست چه زمانی به نتیجه برسد و هنوز حتی قراردادی بسته نشده است؛ البته در جلسه‌ای که با معاونین وزرا داشتیم، همه از طرح استقبال کردند، اما هنوز منابع مالی آن فراهم نشده است.

به گزارش شبنم ها به نقل از مهرخانه، چندی پیش خبری مبنی بر تصمیم برای انعقاد قراردادی بین معاونت امور زنان و دانشکده کارآفرینی به منظور ایجاد اشتغال برای آن‌ها منتشر شد و با وجود این‌که امیدی در دل دختران فارغ‌التحصیل ایجاد کرد، اما نتیجه و سرانجام آن مشخص نشد. فیروزه صابر، دبیر کارگروه اشتغال و کارآفرینی معاونت امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری در مورد این طرح به مهرخانه گفت: این طرح به شکل ملی با رویکرد کسب و کار و کارآفرینی دختران فارغ التحصیل دانشگاهی است که پیشنهاد دادیم معاونت زنان ریاست جمهوری با دانشکده کارآفرینی همکاری کنند، اما هنوز به نتیجه نرسیده و تنفیذ کار صورت نگرفته و معاونت به دنبال تأمین منابع آن است.

همچنین زهرا آراستی؛ که استاد دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران و نماینده این دانشکده در عملی‌کردن این طرح است، گویا از وضعیت حال حاضر این طرح ناراضی است. او به مهرخانه گفت: طرح هنوز به جایی نرسیده است؛ زیرا زمانی که منابع مالی نباشد، نمی‌توان کاری انجام داد.

(در همین زمینه: کارآفرینی زنان در ایران؛ چالش‌ها و راه‌حل‌ها)

معاونت علمی و فن‌آوری ریاست جمهوری باید تأمین مالی کند
آراستی که تجربه‌ای 20 ساله در کارآفرینی دارد، اظهار کرد: من براساس تجربه‌ خود، این طرح را ارایه دادم. وضعیت بیکاری دختران فارغ‌التحصیل دانشگاهی بحرانی است و تنها راه‌حل این مشکل، هدایت این گروه به سمت کارآفرینی است. آن‌ها با اشتغالی که برای خود ایجاد می‌کنند، می‌توانند حداقل برای پنج نفر دیگر نیز اشتغال‌زایی داشته باشند. این اتفاق در صورتی بروز می‌کند که کارها طبق این طرح پیش برود؛ نه به شکلی که خودشان می‌خواهند.

(در همین زمینه: دانشگاه و سراب توانمندسازی زنان)

او در خصوص مشکل مالی تصریح کرد: معاونت زنان از همان ابتدا اعلام کرد بودجه لازم را ندارد، اما دستگاه‌های دیگر باید کمک کنند. معاونت علمی و فن‌آوری ریاست جمهوری باید تأمین مالی کند؛ زیرا می‌خواهیم روی فارغ‌التحصیلان دانشگاهی کار کنیم و کسب و کارهایی که ایجاد می‌شود، دانش‌بنیان هستند. این معاونت قول‌هایی داده و ما هم در حال پیگیری هستیم، اما مشخص نیست چه زمانی به نتیجه برسد و هنوز حتی قراردادی بسته نشده است؛ البته در جلسه‌ای که با معاونین وزرا داشتیم، همه از طرح استقبال کردند، اما هنوز منابع مالی آن فراهم نشده است.

این طرح چه امکاناتی برای دختران فارغ‌التحصیل فراهم می‌کند؟
به گفته صابر بخشی از این طرح فرآیندی آموزشی- مشاوره‌ای است که طی آن استعدادهای خلاق شناسایی می‌شوند تا بتوانند در مسیری علمی و اجرایی ایده‌های خود را تبدیل به کسب و کار جدید بکنند. دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران وظیفه هدایت این فرآیند را دارد تا دختران فارغ‌التحصیل دانشگاهی به‌عنوان نوکارآفرین بتوانند در ترویج توسعه این کار نقش جدی را ایفا کنند.

در صورت تأمین منابع مالی و انعقاد قرارداد، طرح توانمندسازی دختران فارغ‌التحصیل دانشگاهی با رویکرد کسب و کار و کارآفرینی به صورت آزمایشی در دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران اجرا می‌شود و در صورت موفقیت، آن را بر حسب مسایل بومی هر استان، به سایر نقاط کشور تعمیم می‌دهند.

(در همین زمینه: اقتصاد خانگی؛ مفهوم‌شناسی، چالش‌ها و دستاوردها)
(در همین زمینه: قوانینی برای آشتی میان شغل و خانواده زنان شاغل در ایران)

دیدگاه شما

آخرین اخبار