به گزارش شبنم ها به نقل از طنین یاس: عضو تیم درمان مرکز فوقتخصصی ابنسینا گفت: یکی از علل کاهش میل جنسی بعد از یائسگی، کاهش هورمون استروژن است و این موضوع موجب ترس و اضطراب در زنان خواهد شد؛ چراکه این احتمال را میدهند که حین رابطه جنسی کنترل مثانه خود را از دست بدهند و به همین دلیل دچار کاهش تمایل جنسی میشوند. ازسویی افزایش سن، بروز مشکلات فیزیولوژیک و تجویز برخی داروها ممکن است موجب کاهش میل جنسی در زنان در این دوران شود.
دکتر سارا مختار، عضو تیم درمان مرکز فوقتخصصی ابنسینا در گفتوگو با خبرنگار مهرخانه، درخصوص سلامت جنسی زنان در دوران یائسگی گفت: در دوران یائسگی به دلیل از کارافتادگی تقریبی تخمدانها، بدن زن دچار کاهش هورمونهای جنسی میشود. مهمترین هورمونهایی که کاهش مییابند استروژن و پروژسترون هستند، که در پی این عارضه کاهش تمایل جنسی در زنان اتفاق میافتد.
او در خصوص عوارض دوران یائسگی بیان داشت: در واقع خانمی که در مرحله شروع یائسگی و پس از آن قرار دارد، احساس میکند که مانند دوران قبل از یائسگی، تحریکپذیر نیست و در نتیجه تمایل جنسی او نیز کاهش مییابد. همچنین در دوران یائسگی بدن زن به لحاظ فیزیولوژیک با کاهش خونرسانی واژن مواجه میشود که در نهایت منجر به خشکی واژن شده و این موضوع باعث کاهش لغزندگی واژن به هنگام رابطه جنسی و نارضایتی جنسی زوجین خواهد شد.
اختلال در کنترل مثانه از علل کاهش میل جنسی در زنان یائسه
این متخصص با بیان اینکه اختلال در کنترل مثانه از مشکلات دیگری است که با افزایش سن و ورود به دوران یائسگی اتفاق میافتد، اظهار داشت: یکی از علل این عارضه بعد از یائسگی کاهش هورمون استروژن است و این موضوع موجب ترس و اضطراب در زنان خواهد شد؛ چراکه این احتمال را میدهند که حین رابطه جنسی کنترل مثانه خود را از دست بدهند و به همین دلیل دچار کاهش تمایل جنسی میشوند. ازسویی افزایش سن، بروز مشکلات فیزیولوژیک و تجویز برخی داروها ممکن است موجب کاهش میل جنسی در زنان در این دوران شود.
مختار ادامه داد: در سنین بالا اغلب افراد مسن دچار اختلالات خواب خواهند شد که این موضوع موجب برهمخوردن آرامش فرد میشود. همچنین استرس و افسردگی نیز ازجمله مواردی است که با افزایش سن و بروز یائسگی بیشتر برای فرد اتفاق میافتد.
آیا تمام زنان یائسه دچار اختلال در میل جنسی میشوند؟
عضو تیم درمان مرکز فوقتخصصی ابنسینا در پاسخ به این سؤال که آیا تمام زنان یائسه دچار اختلال در میل جنسی میشوند، گفت: این موضوع از فردی به فرد دیگر تفاوت دارد. اتفاقاً بسیاری از زنان در دوران یائسگی به دلیل رسیدن به سنین بازنشستگی و کاهش مسئولیت کاری و از طرف دیگر کمشدن مسئولیت نگهداری از فرزندان؛ آرامش و وقت بیشتری برای ایجاد یک رابطه جنسی مؤثر دارند.
خشکی واژن در دوران یائسگی/ راههای درمان
این فلورشیپ ناباروری با بیان اینکه بیشتر زنان یائسه مراجعهکننده از خشکی واژن شکایت دارند، عنوان داشت: یکی از درمانهای اصلی برای زنان یائسه استفاده از ژلهای روانکننده واژن است. البته برای درمان بهتر است از نوع ژلهای محلول در آب استفاده شود؛ چراکه ژلهایی که این ویژگی را ندارند، زمینه را برای رشد میکروبها آماده کرده و باعث عفونت خواهند شد. اگر به هر دلیلی دچار ضعف ایمنی شوند، استفاده از ژلهای غیرمحلول در آب زمینه را برای مشکلات بیشتر فراهم میکند. همچنین این ژلهای غیرمحلول توسط افرادی که از کاندوم استفاده میکنند نباید استفاده شود؛ چراکه باعث تخریب لاتکس کاندوم میشود، اما مصرف این ژلها برای زنان یائسه هیچ محدودیتی ندارد.
این متخصص در خصوص داروهای دیگری که برای خشکی واژن تجویز میشود، تشریح کرد: استروژن از دیگر داروهای تجویزشده برای خشکی واژن است، اما به دلیل عوارضی که بهخصوص در سنین بالا برای فرد ایجاد میکند، بیشتر به صورت موضعی، با دوز پایین و با دفعات مشخص و کاملاً حسابشده برای بیمار استفاده میشود. این درمان باید کاملاً تحت نظر متخصص زنان باشد و باید با خود بیمار، عوارض مصرف استروژن در میان گذاشته شود.
لختهشدن خون از خطرات استفاده از استروژن
او ادامه داد: استفاده از داروهای استروژنی در سطح وسیع به هیچوجه توصیه نمیشود، بلکه در موارد خیلی خاص بعد از معاینه، مشاوره و گرفتن شرح حال از بیمار تجویز میگردد. لختهشدن خون و مشکلاتی از این دست از خطرات جدی مصرف داروهای استروژنی است؛ بنابراین متخصص زنان در مورد تجویز استروژن باید به صورت فردی شخص را مورد مشاور و درمان قرار دهد.
تکنیکهای آرامسازی و ورزش یوگا برای ارتقاء کیفیت زندگی
عضو تیم تخصصی مرکز درمان ناباروری ابنسینا در مورد نقش مشاورههای روانشناسی در این زمینه، گفت: خدمات روانشناسی هم در بهبود اختلالات جنسی بسیار مؤثر است؛ چراکه زنانی که زمینه افسردگی، اضطراب و استرس دارند، با کاهش این مسائل قادرند کیفیت زندگیشان را بالا ببرند؛ بنابراین مشاورههای فردی یا گروهی و استفاده از تکنیکهای آرامسازی، در بهبود این مشکل بسیار مفید خواهد بود. انجام حرکات ورزشی هم سودمند است؛ ورزش باعث ارتقاء کیفیت زندگی و آرامش شده و تمایل فرد را برای داشتن یک رابطه جنسی عاشقانه افزایش خواهد داد؛ به خصوص ورزشهایی مانند یوگا که از نظر روحی هم بر فرد تأثیرگذار است.
انتهای پیام/ص
دیدگاه شما