گرمای شدید ظهر های تابستان ، موجب تغییر ذائقه افراد و گرایش خانواده ها به غذاهای سرد می شود. به همین منظور سرآشپز سایت شبنم همدان برای ظهر ها و عصرهای گرم تابستان یک غذای سرد و مغذی همدانی را آموزش می دهد
قووت (غذای لقمه ای همدانی که به عنوان عصرانه سرو می شود)
مواد لازم:
(مقدار این موادبستگی به تعداد نفرات دارد و شما می توانید متناسب با تعداد نفرات خانواده آن را تغییر دهید.(
نان لواش یا سنگک
آب یا شیر
سیب زمینی آب پز
پیاز
پنیر
سبزی معطر
مغز گردو
شوید خشک و اویشن
نعنا خشک
روغن حیوانی یا کره
نمک و فلفل
طرزتهیه:
نان لواش یا سنگک راخشک می کنید و باگوشت کوب خوب می کوبید تا ریز و یکدست شود.
نان های خشک شده و کوبیده شده را با کمی آب یا شیر (اگر از شیر استفاده کنید طعم و کیفیت غذا بهتر می شود) خیس می کنید. نباید آب زیاد باشد وگرنه نان ها خمیر می شود. در حدی به نان ها آب می زنیم که فقط نمناک شود و یا اصطلاحاً تر شود.
بعد سیب زمینی آب پزشده را به صورت نگینی ، ریز خرد می کنید . پیاز را هم ریز و یکدست خرد می کنید. پنیر و سبزی معطر را هم خرد می کنید.
مغز گردو را بکوبید و به مواد بالا اضافه کنید. شوید خشک و آویشن و نمک و فلفل سیاه و کمی زیره را هم به مواد اضافه کنید. نعنا را کمی با روغن زرد (حیوانی) تفت دهید و بعد همه ی این مواد را به نان خیس شده اضافه کنید و خوب با هم مخلوط کنید. بعد از مخلوط شدن می توانید قووت را به صورت توپی و لقمه ای درآورید یا به هرصورت که میخواهید میل کنید. درصورت دلخواه می توانید گوجه خردشده نیز به قووت اضافه کنید یا در کنار آن میل کنید.
امیدوارم این غذای سنتی همدان را درست کنید و از آن لذت ببرید.
نظر کارشناس تغذیه سایت شبنم همدان در مورد این غذا:
قووت یک غذای ساده و بسیار سالم است که می توان آن را به عنوان وعده عصرانه یا شام استفاده کرد.
مصرف پنیر در این غذا موجب می شود یک منبع بسیار غنی از کلسیم باشد. با توجه به اینکه کلسیم برای جذب و هضم و مصرف در بدن نیازمند فسفر است گردوی استفاده شده در قووت فسفر این غذا را تامین می کند و موجب جذب حداکثری کلسیم می شود.
مصرف روزانه 30 گرم گردو برای سلامت قلب ضروری است و این غذا نیاز روزانه بدن به گردو را تأمین می کند. گردو حاوی بیشترین مقدار ویتامین های B6 ، B1 وB5 است و با داشتن میزان قابل توجهی چربی غیر اشباع کلسترول خوان را پایین می آورد.
سبزیجات معطر در این غذا علاوه بر افزایش ویتامین ها و ارزش غذایی آن، به هضم غذا در معده کمک می کنند. نعنا از جله سبزیجاتی است که با معده رابطه خوبی دارد و مصرف آن همراه غذا نفخ و سردی غذا را کم می کند.
قووت یک غذای بسیار مفید برای وعده شام به شمار می رود زیرا غنی از کلسیم است و جذب کسیم در شب صورت می گیرد.
انتهای پیام / ن
دیدگاه شما