30. مرداد 1395 - 0:18   |   کد مطلب: 11896
معاون رئیس جمهور گفت: کشور ما بقاع متبرکه بسیاری دارد که با وجود این ظرفیت‌ها، باور و استراتژی ما این است که ایران باید از مهم‌ترین کانون‌های گردشگری حلال در بین مسلمانان شود.

به گزارش شبنم همدان به نقل از تسنیم ؛ 

مسعود سلطانی فر - معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری کشور در مراسم با شکوه جشن "مشهد شهر جهانی صنایع دستی گوهر سنگ‌ها" که با حضور «غدا هیجاوی» - رییس اتحادیه صنایع دستی آسیا و اقیانوسیه و جمعی از مدیران و مسئولان ملی و استانی برگزار شد، اظهار داشت: حوزه سنگ‌های قیمتی دارای یک تاریخچه طولانی و پرافتخار است و تولید و تراش سنگ‌ها و منابع معادن همانند صنایع‌دستی دارای مفاهیم فرهنگی و نقش عمده‌ای در تحقق اقتصاد مقاومتی است.

سلطانی فر افزود: هیچ یک از صنایع کوچک به اندازه صنایع‌دستی نمی‌تواند به عنوان صنعت سبز در کوتاه مدت اشتغال ایجاد و خود را مطرح کند.

وی با بیان اینکه توانمندی تولید سنگ‌ها شاخصه مهمی است، تصریح کرد: در گذشته حجم عظیمی از سنگ‌ها به صورت خام و کلی به خارج صادر می‌شد اما اکنون برای تولید و تراش سنگ در مشهد و ابعاد مختلف آن فکر و طراحی شده است.

سلطانی فر با اشاره به انتخاب مشهد به عنوان شهر جهانی سنگ گفت: این انتخاب، ابتدای راه و آغاز مسیری برای جهانی شدن شهرهاست و شهرها موظف‌اند با ادامه برنامه‌ریزی‌ها و تشدید نظارت‌ها این جهانی شدن را ارتقاء دهند.

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور با اشاره به اینکه جهانی بودن فرهنگ، تمدن، هنر و تجارت ایرانی ریشه طولانی دارد، عنوان کرد: یکی از مصادیق این جهانی بودن صنایع‌دستی به جا مانده از هزاره‌های گذشته‌ است که حاوی حقایقی از تمدن و فرهنگ غنی سرزمین است.

سلطانی‌فر ادامه داد: وضعیت سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی همواره درخششی خیره‌کننده داشته و برای نمونه در لوح سنگی هخامنشی داریوش اول از سنگ‌های فیروزه و عقیق استفاده شده است.

وی با اشاره به اهمیت تولید، فروش و صادرات سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی در استان خراسان رضوی گفت: صنایع دستی و خصوصاً حوزه سنگ‌های قیمتی نقش مهم و اساسی در تحقق اقتصاد مقاومتی دارد.

وی با بیان اینکه بازار سنگ‌ها سابقه طولانی در تجارت، فرهنگ و تمدن ایران دارد، گفت: این جهانی شدن مشهد باعث می‌شود که آوازه مشهد را که به برکت بارگاه منور رضوی در جهان مطرح است از جهات دیگر مطرح کنیم.

به گزارش chtn - سلطانی‌فر در ادامه با اشاره به طرح اشتغال 140 هزار نفره این سازمان تا دو سال آینده گفت: 50 درصد از اجرای اشتغال این طرح بر عهده صنایع دستی و 70 هزار شغل از طریق سرمایه‌گذاری در بخش گردشگری انجام خواهد شد.

وی با بیان اینکه تمرکز ما در تکمیل پروژه‌های ناتمام گردشگری است، تصریح کرد: ایران با داشتن اماکن متبرکه زیادی ظرفیت این را دارد که به عنوان کانون گردشگران مسلمان و حلال انتخاب شود.

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور در بخش دیگری از صحبت‌های خود در این مراسم گفت: از بین 19 شهر جهانی 4 شهر جهانی در ایران داریم که شامل اصفهان به عنوان شهر صنایع دستی، تبریز شهر جهانی فرش، لالجین شهر جهانی سفال و مشهد شهر جهانی گوهر سنگ‌ها است.

وی تصریح کرد: این ابتدای راه است و اهداف بزرگ و گسترده دیگری داریم مسئولان باید وضع موجود را ارتقا دهند و سازمان میراث فرهنگی این اتفاق خجسته را به ملت ایران، استان خراسان و گوشه‌ای از بهشت مشهدالرضا (ع) تبریک گفته و با تمام توان خود از گسترش این صنعت مهم صیانت و حمایت می‌کند.

رئیس سازمان  میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور با اشاره به راه اندازی هزاران کارگاه جمعی و فردی سنگ قیمتی در 3 سال گذشته گفت: علاوه بر این، افزایش کارگاه‌ها و تولید افزایش صادرات سبب افزایش توجه جهانی به هنرمندان صنایع دستی شده است.

وی با اشاره به اینکه جاذبه غنی صنایع دستی یکی از جاذبه‌های گردشگری مذهبی زیارتی و حلال است، گفت: کشور ما بقاع متبرکه بسیاری دارد که با وجود این ظرفیت‌ها، باور و استراتژی ما این است که ایران باید از مهم‌ترین کانون‌های گردشگری حلال در بین مسلمانان شود.

سلطانی‌فر افزود: مسلمانان جهان به دنبال گردشگری امن هستند و برای سند چشم انداز ایران 1404 مدنظر داریم 20 میلیون گردشگر را میزبانی کنیم از این میان مسلمانانی که دنبال مبانی گردشگری حلال در مکانی سالم هستند مورد توجه است.

معاون رئیس جمهور خاطرنشان کرد: ایران باید بهشت گردشگران مسلمانان جهان شود و باید از این ظرفیت در توسعه فرهنگی و اقتصادی استفاده کنیم و در همین راستا درصدد برگزاری اجلاس بزرگ راهنمایان گردشگری در تهران و سایر استان‌ها هستیم.

انتهای پیام/

برچسب‌ها: 

دیدگاه شما

آخرین اخبار