8. ارديبهشت 1396 - 16:58   |   کد مطلب: 16467
عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان گفت: موسیر ایرانی از گیاهان اندمیک کشور است.
طب سنتی,موسیر,درمان روماتیسم,هضم کننده غذا,shabnamha.ir,شبنم همدان,afkl ih,شبنم ها

به گزارش شبنم همدان به نقل از ایسنا : پروین رامک اظهار کرد: موسیر ایرانی یکی از گیاهان اندمیک ایران است که به لحاظ خواص و مصارف خوراکی نزدیکترین گونه به سیر محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: در ایران از دیرباز موسیر دارای مصارف خوراکی متعددی بوده و به عنوان چاشنی در تهیه چاشنی، ترشی و یا معطر و ضدعفونی کردن دوغ و ماست استفاده می‌شود.

رامک افزود: همچنین در طب سنتی ایران برای درمان روماتیسم و کاهش التهاب مفاصل، هضم کننده غذا، اشتهاآور و... به کار برده می‌شده است.

این پژوهشگر مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان ادامه داد: موسیر ایرانی غنی از عناصر معدنی مانند آهن، مس، روی، منگنز، پتاسیم و... بوده و به لحاظ تغذیه‌ای، پیاز موسیر از ارزش بالایی برخوردار است.

وی از ترکیبات این گیاه به آلیسین اشاره کرد و گفت: این ماده به لحاظ بیولوژیکیترکیب فعالی بوده و خاصیت باکتری‌کشی، قارچ‌کشی و ضدپارازیت بودن آن گزارش شده است.آلیسین موجود در عصاره کلروفرمی موسیر ایرانی قادر است از رشد و تکثیر سلول‌های سرطانی نوع Hela  و Mcfv جلوگیری کند.

انتهای پیام/ص

دیدگاه شما

آخرین اخبار