3. خرداد 1396 - 12:09   |   کد مطلب: 16882
تدابیر سلامتی برای افراد با مزاج گرم و تر؛
پرهیز افراد گرم مزاج از پرخوری و مصرف زیاد گوشت قرمز
پرخوری، مصرف بیش از حد ادویه‌های تند، شیرینی زیاد، انواع شورها, گوشت زیاد، غذاهای نشاستهای، غذاهای چرب، تخم مرغ، خرما، توت، کشمش، انبه، بادام، پسته، موز، فندق، انجیر، انگور، سیر، بادمجان، انواع گوشت، جگر سیاه برای افراد گرم و تر مفید نیست.
طب سنتی,افراد گرم مزاج,مزاج گرم و تر,گوشت قرمز,پرخوری,shabnamha.ir,شبنم همدان,afkl ih,شبنم ها

به گزارش شبنم همدان به نقل از تسنیم : بدن انسان از اخلاط 4گانه سودا, صفرا, بلغم و دم تشکیل شده که سودا دارای طبع سرد و خشک, صفرا دارای طبع گرم و خشک, بلغم دارای طبع سرد و تر, دم دارای طبع گرم و تر است.

مزاج گرم و تر

افرادی که مزاج گر و تر دارند, بهتر است از انواع میوه، سبزی، گوشت و غذاهای دریایی استفاده کنند, پیاده‌روی یا دویدن صبحگاهی حدود 15 – 30 دقیقه لازم است,  6 -7 ساعت خواب شبانه کافی است همچنین سعی کنند کمتر از 3 ساعت و بیشتر از 8 ساعت نخوابند.

همه افراد از زود به خواب رفتن و زود بیدار شدن بهره می‌برند ولی افراد دارای مزاج گرم و تر باید بیشتر آن را رعایت کنند, در تابستان نیم ساعت استراحت یا چرت روزانه بسیار مفید است, از غذاهای با فیبر بالا استفاده کنند تا اجابت مزاج طبیعی داشته باشند, حجامت یا فصد برای این افراد معمولاً لازم است و بهتر است این کار در فصل بهار یا تابستان انجام شود, از هوا، محیط و فعالیتهایی که موجب افزایش گرما و رطوبت می‌شوند پرهیز کنند همچنین کم‌خوری و استفاده از غذاهای کم‌کالری برایشان مفید است.

برخی از پرهیزهای افراد دچار غلبه گرمی و تری

پرخوری، مصرف بیش از حد ادویه‌های تند، شیرینی زیاد، انواع شورها (خیارشور و ...)، گوشت زیاد، غذاهای نشاسته‌ای، غذاهای چرب، تخم مرغ، خرما، توت، کشمش، انبه، بادام، پسته، موز، فندق، انجیر، انگور، سیر، بادمجان، گوشت گوسفند، بره، بوقلمون، اردک، تخم اردک، و جگر سیاه برای افراد دارای مزاج گرم و تر مفید نیست.

بهتر است از غذاها و نوشیدنی‌هایی که دارای مزاج گرم و تر هستند، کمتر استفاده کنند و در صورت ضرورت و نیاز، حتماً با مصلحات آن و به مقدار خیلی کم استفاده کنند.

غذاهای مفید برای افراد دچار غلبه گرمی و تری

نوشیدن آب خنک به همراه چند قطره آب لیمو ترش تازه، آب زرشک، کاهو، خیار، میوه‌ها به‌خصوص سیب درختی همراه با پوست و دانه‌های آن، انار، نارنگی، پرتقال، گلابی، نارنج، تمر‌هندی، لیمو شیرین، سنجد، غوره، آلو بخارا، سوپ یا آش جو، نان جو، لیمو‌ترش تازه، استفاده از سالاد فصل، روغن زیتون، حبوبات و غلات جوانه زده ( مثل جوی دو سر، ماش و عدس)، بذرهای ملیّن (مانند اسفرزه، بارهنگ، خاکشیر)، غذاهای خام (میوه‌ها و سبزی‌ها)، انواع توت تازه به خصوص شاه توت، عسل به مقدار کم، کدو خورشی، آلبالو و  ... برای افراد دارای مزاج گرم و تر مفید است.

انتهای پیام/ص

دیدگاه شما

آخرین اخبار