به گزارش شبنم همدان به نقل از تسنیم : «ناف» یکی از اندامهای مهم بدن انسان و مرکز ثقل بدن و مهمترین نقطه کانونی انرژییایی بدن انسان محسوب میشود، بسیاری از بیماریها را میتوان با انجام تدابیر مختلف از طریق ناف درمان کرد.
ناف در بعضی از افراد ممکن است مقعر و در بعضی از افراد ممکن است محدب یا برآمده باشد؛ معمولا آن دسته از افرادی که ناف مقعر دارند از نظر شخصیتی و عاطفی و روحی ـ روانی افراد درونگرا بوده و افرادی که ناف محدب دارند برونگرا هستند و بحرانهای روحی روانی زیادی را پشت سر خواهند گذاشت.
در بهداشت این اندام مهم بدن باید نکاتی را مدنظر داشت چون عدم رعایت بهداشت فردی در این خصوص میتواند مشکلات عدیدهای را ایجاد کند مثلا بعضی از افراد ممکن است از ناحیه ناف خود، ریزش مایع شفاف و بدبو داشته باشند که این خود نشانه وجود کیست یا چسبندگی ناف به دستگاه گوارش باشد.
از جمله بیماریهای دیگری که میتواند ناحیه ناف را درگیرکند، افتادگی یا دررفتگی ناف و فتق ناف است؛ وقتی که افراد دچار دررفتگیهای ناف میشوند، سردرد های ضرباندار گیجگاهی، دردهای شدید و کرامپهای عضلانی و آب رفتگی پاها و احساس افسردگی بیدلیل و احساس طپش قلب بیدلیل و دورهای به سراغشان می آید؛ بیحالی، کسلی، بیاشتهایی، لرزش اندام، یبوست، نفخ شکمی، خشکی دهان، رنگپریدگی، ضربان شدید اطراف ناف و زانوهای لرزان از دیگر نشانههای آن است.
برای درمان افتادگی ناف باید صبح ناشتا به درمان پرداخت؛ از درمان در سایر اوقات شبانهروز بطور جدی باید خودداری کرد؛ دلاکها و افرادی که با دلک و غمز و رگگیری آشنایی کاملی دارند، درمان افتادگی ناف جزو تخصص این افراد است.
بعضی اوقات برای درمان افتادگی ناف از رگ عصبی که از زیر بغل انسان یا نقطه هیگو (فاصله بین انگشت شست دست و انگشت اشاره دست) رد میشود، استفاده میشود بدین صورت که با 2 انگشت اشاره و انگشت شصت آن را گرفته و به محکمی فشار میدهید که باید این فشار بسیار زیاد باشد.
در طب جدید موضوع افتادگی ناف اصلا جایگاهی ندارد اما در طب سنتی ایرانی تاکیدات فراوانی در این خصوص شده که این به نوبه خود یکی از نقاط قوت طب ایرانی و نقطه ضعف طب غربی به حساب میآید.
فتق ناف نیز یکی دیگر از این بیماریهاست که بدلایل مختلفی میتواند ایجاد شود؛ فتق در لغت به معنی پارگی است، در این بیماری پردههای چادرینه که رودهها را از داخل محافظت میکنند در اثر عواملی پاره شده و رودهها از فضای موجود خارج شده و فتق ناف را بوجود میآورند.
عواملی که باعث فتق ناف میشوند شامل: حمل و برداشتن و بلند کردن اجسام سنگین به شکل یکباره و ناگهانی، عطسهها و سرفههای شدید، زور زدن بهنگام دفع مدفوع، شوکه شدن و ترسیدن ناگهانی، آوازهای بلند و جیغ کشیدن است.
اگر بهداشت فردی در سلامت ناف را نادیده بگیریم، ناف میتواند یکی از آلودهترین اعضای بدن قلمداد شود؛ در داخل ناف 67 گونه مختلف از باکتریها تجمع میکنند، برای اینکه بدنی کاملا تمیز داشته باشید با گوش پاک کن ناف خود را تمیز کنید!
اگر کودکانتان مبتلا به بیماریهای انگلی رودهای هستند، هر صبح و هر شب با گوش پاککن روغن کدوی حنضل را به داخل ناف آغشته کنید، این روغن باعث دفع کرم کدو و آسکاریس و نیز کرمک اکسیور میشود.
اگر لبهایتان خشکیده است یا دچار شقاق مقعدی شدهاید مقداری روغن گل بنفشه با پایه روغن بادام شیرین را روزانه دو تا سه بار به داخل ناف روغنمالی کنید.
اگر میخواهید افسردگیها و بیماری وسواس و بیماریهای گوارشی به سراغتان نیاید توصیه و تاکید میشود کمربندی پشمی ترجیحاً از جنس پشم شتر را به دور کمر ببندید بطوریکه از روی ناف بگذرد؛ بستن شال کمر از ناحیه گذرگاه ناف یکی از تدابیر طب سنتی ایران است بیشتر عرفای ایران زمین به این کار اهتمام و توجه زیادی داشتهاند.
برای رفع ترکهای پاشنه پا و خشکی کف پاها، یکی از بهترین پیشنهادات و تدابیر درمانی، چرب کردن داخل ناف با روغن زیتون یا روغن سیاهدانه است.
بیمارانی که تب بالای 40درجه سانتیگراد دارند و درجه حرارت بدنشان با هر روش درمانی دیگر پایین نمیآید،«روغن پیاز عنصل» را به کف پاها و داخل ناف آغشته کنند و شربت سرکه انگبین میل کنند؛ با این عمل تب به سرعت پایین میآید.
انتهای پیام/ص
دیدگاه شما