به گزارش شبنم ها، به نقل از تسنیم
از بیش از پنج هزار و 500 هکتار باغ های گردو، و تولید نزدیک به 17 هزار تن محصول مغز گردو به صورت سالیانه و با کیفیت و مرغوبیتی در مقیاس جهانی، پایتخت گردوی ایران زمین نام گرفته اما شواهد نشان می دهد که ثبت جهانی این محصول چند منظوره تویسرکان هنوز در ایستگاه آخر متوقف مانده است.
در حالی گردوی تویسرکان هنوز رسماً جهانی نشده که مردم تویسرکان نسبت به جهانی شدن سوغات بی بدیل شهرستان خود تعصب و غیرت خاصی دارند و وقتی به نقل از مدیر تعاونی گردوکاران تویسرکان شنیدند که سازمان جهانی مالکیت فکری برای ثبت نهایی گردوی تویسرکان در فهرست جهانی خود، تنها واریز هزار فرانک سوئیس(رقمی نزدیک به 15 میلیون تومان) را شرط کرده و دیگر اسناد، مدارک و شرایط لازم برای تحقق این هدف ارائه شده است به سرعت واکنش نشان دادند و برای جمع آوری این مبلغ از سوی مردم شهرستان اعلام آمادگی کردند.
در این میان اما برخی فعالان فضای مجازی و شهروندان تویسرکانی نسبت به آنچه کم اعتنایی مسئولان شهرستان نسبت به این موضوع می دانستند، واکنش نشان دادند و این سوال را مطرح کردند که چرا مسئولان در این زمینه اقدام نمی کنند؟
بیشتر بخوانید
نظام تولید انگور ملایر میراث مهم کشاورزی جهان شد
بخش کشاورزی با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم میکند؛ «حجتی» کنارهگیری کند
ماندگاری در بیرجند: با جهاد در حوزه کشاورزی میتوان دشمن را در جنگ اقتصادی شکست داد
گردوی تویسرکان ثبت جهانی میشود
حبیب مومیوند در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در تویسرکان اظهار داشت: در همه مناطق کشور، فعالان بخش خصوصی برای توسعه و گسترش کار و حرفه خود در بخشهای مختلف، هزینه های زیادی می کنند اما در شهرستان تویسرکان مشارکت بخش خصوصی در رویدادهایی مانند جشنواره گردو و مبل و منبت و توسعه همه جانبه این بخشها که ثمر و سود آن قبل از هر چیز متوجه خود فعالان این بخش است، شاهد مشارکت پر رونق بخش خصوصی نیستیم.
وی تصریح کرد: با این حال ثبت جهانی گردوی تویسرکان در سازمان جهانی مالکیت فکری مستقر در سوئیس معطل هزار فرانک سوئیس نخواهد ماند.
فرماندار تویسرکان با بیان اینکه با قاطعیت وبا استفاده تمام ظرفیت و توان شخصیتها، نیروهای انسانی و ابزارهای اجرایی و مدیریتی، گردوی تویسرکان را ثبت جهانی می کنیم افزود: بنده معتقدم که شهرستان تویسرکان بر اساس آمار رسمی سازمان میراث فرهنگی از بیشترین تعداد کارگاه های صنایع مبل و منبت یعنی بیش از چهار هزار و 740 کارگاه برخوردار است و با توجه به قدمت بالای این هنر- صنعت می بایست عنوان پایتختی صنایع مبل و منبت را نیز دریافت کند.
مومیوند ابراز کرد: در عین حال اکنون شهرستان تویسرکان نشان جغرافیایی مبل و منبت را نیز به خود اختصاص داده و از ساخت و توسعه نمایشگاه ها و فروشگاه های دائمی فروش صنایع مبل و منبت با اعطای تسهیلات ارزان قیمت در شهرستان تویسرکان حمایت می شود.
فرماندار تویسرکان در حالی بر ثبت جهانی گردوی این شهرستان تاکید می کند که پیش از این نماینده مردم تویسرکان در مجلس شورای اسلامی در نهمین همایش ملی گردو، صنایع مبل و منبت و فرش دست باف تویسرکان گفته بود: به دنبال ثبت جهانی گردوی تویسرکان در سازمان خوار و بار جهانی(فائو) هستیم.
محمد مهدی مفتح همچنین راه اندازی نهالستان بزرگ تولید نهال گواهی شده گردو در روستای مراد آباد شهرستان تویسرکان در زمینی به مساحت 11 هزار هکتار و انتقال تدریجی 10 هزار اصله نهال پیوندک را گامی بزرگ در مسیر جهانی شدن گردوی تویسرکان دانسته بود که موجب می شود تویسرکان به مرجع طرح سرشاخ کاری، پیوند زنی و اصلاح باغ های گردو در کشور تبدیل شود.
مدیر اداره جهاد کشاورزی تویسرکان نیز در این باره به خبرنگار تسنیم گفت: طرح زنجیره تولید نهال گواهی شده گردوی پیوندی استان همدان در روستای مراد آباد تویسرکان شامل احداث باغ مادری در مساحت 6 هکتار، خزانه تولید نهال گردو به مساحت 2 هکتار و گلخانه تولید نهال گردوی پیوندی به مساحت 3 هکتار است
مسعود اکبری اظهار اشت: مساحت کل محل اجرای طرح در 11 هکتار است و کل سرمایهگذاری طرح بالغ بر 90 میلیارد ریال است .
وی افزود: ارزش کل تولیدات سالیانه پس از رسیدن به حداکثر تولید بالغ بر 130 میلیارد ریال است.
اکبری تاکید کرد: مزایای این طرح کاهش دوره نونهالی باغات گردو، افزایش چشمگیر کیفیت محصول، یکنواختی محصول تولیدی، کاهش چشمگیر هزینههای تولید، افزایش ضریب مکانیزاسیون باغبانی، ایجاد زمینه صادرات محصول و ارز آوری و تأمین نیاز کشور به پیوندک و نهال گردوی پیوندی عنوان شد.
وی همچنین ابراز کرد: اسناد، مدارک و تمامی پیوست های مرتبط با گردو مانند آداب و رسوم، جشن های خاص برداشت گردو، وسایل و ابزار مرتبط با گردو و آیین های سنتی مربوط به این محصول چند منظوره برای ثبت جهانی به فائو داده شده و قاعدتاً شاهد ثبت جهانی گردوی تویسرکان خواهیم بود.
انتهای پیام/
دیدگاه شما