به گزارش شبنم ها،به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان
زهرا میری روان شناس اظهار کرد: بازیهای رایانهای زمانی به اعتیاد برای افراد تبدیل میشوند که وقتی شخص شروع به بازی میکند، خود را در رابطه و در قالب شخصیتهای بازی حس کند.
وی با بیاناینکه فرد قصد دارد برای رسیدن به اهداف شخصیت بازی آن را ادامه دهد و یا اینکه در قالب یک عضو تیم ورزشی برای رسیدن به موفقیت آن تیم تلاش کند، افزود: بازیهای کامپیوتری به ویژه بازیهای آنلاین گسترده، به کاربران این اجازه را میدهند که رفتار بسیار متفاوتی از شخصیت عادی خود نشان دهند، مثلا یک نوجوان خجالتی میتواند یکباره تبدیل به یک شخص اجتماعی و یا یک فرد منفعل تبدیل به شخصیتی تهاجمی شود.
بیشتر بخوانید: آسیبهای اعتیاد به اینترنت/ فضای مجازی رشد کودکان را تحت تاثیر قرار میدهند
این روان شناس گفت: اعتیاد به رایانه و بازیهای رایانهای در دستهبندیهای اختلالات روانی و ذهنی قرار نمیگیرند.
میری با بیان اینکه وقتی که افراد بازی میکنند، مغز آنها اندروفین تولید میکند، ادامه داد: این اتفاقی است که توسط قماربازان و یا افراد معتاد به مواد مخدر تجربه شده است.
وی گفت: اگر یک نوجوان معتاد به بازیهای رایانهای برای انجام تکالیف و کارهای درسی خود نیاز به استفاده از رایانه را داشته باشد، دچار وسوسه خواهد شد.
این روان شناس با اشاره به اینکه یک نوع برنامه درمانی مختص نوجوانان است و با جدا کردن شخص از محیط زندگی فعلی آغاز میشود، اظهار کرد: اردوی تابستانی یا یک برنامه تفریحی در طبیعت و خارج از شهر میتواند نوجوان را از محیط عادی روزانه خود جدا کند و او را در وضعیتی قرار دهد که دنیای واقعی را تجربه کند.
میری بیان کرد: عوارض فیزیکی اعتیاد به بازیهای رایانهای میتواند سندروم تونل کارپال (نوعی بیماری مچ دست که مربوط به عصبهای مچ دست میشود)، اختلالات خواب، کمردرد و گردن درد، سردرد، ضعیف شدن چشم، بی نظمی در خوردن وعدههای غذایی و بی توجهی و غفلت از بهداشت شخصی باشد.
این روان شناس با بیان اینکه اگر فردی دو یا سه مورد از این نشانهها را داشته باشد، میتواند در دسته بندی افراد معتاد به اینترنت و بازیهای رایانهای قرار گیرد، افزود: بی اهمیت نشان دادن زمان، استفاده نادرست از پول و احساسات چندگانه میتواند از عوامل اعتیاد به بازیهای آنلاین باشد.
انتهای پیام/
دیدگاه شما