2. دى 1397 - 17:47   |   کد مطلب: 22135
دبستان "شهید فراهانی" از مدارس قدیمی همدان است که باوجود داشتن کد تخریب و آسیب‌دیدگی در زلزله هنوز مورداستفاده قرار می‌گیرد و هرچند آموزش و پرورش مدعی است که اولیا برای فعالیت مدرسه رضایت داده‌اند، والدین با رد این اظهارات، تعطیلی آن را می‌خواهند.

به گزارش شبنم ها، به نقل از تسنیم

، ساعت 10:48 صبح 26 آذر 97 بود که زمین‌لرزه‌ای به قدرت 2.5 ریشتر در شهر جورقان به فاصله 10 کیلومتری از شهر همدان رخ داد و تکانه شدید آن در شهرهای اطراف هم احساس شد.

به دنبال این زلزله سقف چند کلاس در مدرسه "شهید فراهانی" همدان با بیش از نیم‌قرن قدمت که در نزدیکی بنای تاریخی "برج قربان" قرارگرفته ترک خورد تا جایی که اولیا دانش آموزان، تعطیلی مدرسه در نوبت بعدازظهر را از آموزش و پرورش خواستار شدند.

اصرار اولیا موجب شد تا رئیس ناحیه 2 همدان و کارشناس اداره کل نوسازی مدارس در مدرسه حضور یابد و درنهایت وعده دادند که ساختمان نیمه‌کاره نزدیک مدرسه تا اسفند آماده‌شده و دانش آموزان به آن منتقل می‌شوند و فعلاً همین جا بمانند.

ادامه فعالیت مدرسه قدیمی "ابن‌سینا" که حالا در یک نوبت "شهید فراهانی" برای دختران و در نوبت دیگر "سعدی" برای پسران نام گرفته و چرخشی اداره می‌شود در حالی است که این مدرسه بنا بر اعلام مدیرکل نوسازی مدارس استان دارای کد تخریب است و نیاز به بازسازی دارد.

براساس قانون، هرگاه یک محیط آموزشی کد تخریب داشته باشد نباید از آن استفاده شود و جای تعجب دارد که چرا ابتدای سال تحصیلی اجازه فعالیت به این مدرسه داده‌ شده است.

بیشتر بخوانید

مدیرکل آموزش و پرورش همدان: مدرسه شهید فراهانی باید تخلیه شود اما ‌اولیا دانش‌آموزان نمی‌گذارند

آتش‌سوزی مدرسه زاهدان در سه سکانس/اظهار تاسف‌های بی‌پایان مسئولان

آسیب‌دیدگی مدرسه شهید فراهانی همدان در زلزله صحت ندارد

هرچند مسئولان آموزش و پرورش عمر این دبستان را بیش از 50 سال می‌دانند، اما رنگ و رخسارش نشان می‌دهد که مدت‌هاست نفس‌های آخر را کشیده و به زحمت سرپا ایستاده است.

کلاس‌های رنگ و رو رفته با در و پنجره‌های غیراستاندارد، سقف‌های زرد طبله کرده و پوسته‌پوسته شده و نم داده حتی در طبقه همکف، همگی نشان می‌دهد که مدرسه اوضاع و احوال خوبی ندارد.

نمازخانه هم دست‌کمی از کلاس‌ها ندارد، دیوارها از کف تا ارتفاع نزدیک به یک متری نم داده، گچ آن ریخته و آجرها نمایان است، سقف هم مانند سایر اتاق‌ها پوسته‌پوسته شده و بخشی از آن ریخته است.

بوی نا و کهنگی از در و دیوار مدرسه به مشام می‌رسد، اما به‌ناچار قامت راست کرده و هر روز 700 نو گل این سرزمین را صبح تا عصر در آغوش می‌کشد.

در گوشه دیگر حیاط، ساختمانی قدیمی با سقف شیروانی و پنجره‌های شکسته خودنمایی می‌کند، جایی که هرچند کاربرد آموزشی ندارد، اما وجود آن در مدرسه ابتدایی که باید محیطی سرشار از زیبایی و لطافت داشته باشد، منظره‌ای ناخوشایند را پیش چشم تداعی می‌کند.

چند متر آن طرف تر و در زیر یک بنای قدیمی با سقف شیروانی، سرویس بهداشتی قرار دارد و به گفته والدین، اوضاعش آن‌قدر بد است که بچه‌ها ترجیح می‌دهند از آن استفاده نکنند.

آموزش و پرورش: اولیا رضایت دادند مدرسه برقرار شود/ والدین: رضایت‌نامه‌ای وجود ندارد

فعالیت مجدد این مدرسه ناخوش‌احوال پس از گرفتن کد تخریب و حتی پس از آسیب دیدگی در زلزله در حالی انجام‌شده که پورداود، مدیرکل آموزش و پرورش استان با تویید فرسوده بودن آن گفت: پس زلزله، قصد داشتیم دانش آموزان را جابجا کنیم، اما والدین برای اینکه فرزندانش به نوبت بعدازظهر منتقل نشوند، رضایت دادند که تا تحویل مدرسه جدید در همان ساختمان قدیمی درس بخوانند.

اولیا دانش آموزان در واکنش به این اظهارات اعلام کردند که هیچ نوع رضایت شفاهی یا کتبی به مدیر مدرسه یا آموزش و پرورش نداده‌اند.

مادر یکی از دانش آموزان به خبرنگار "تسنیم" گفت: پس از زلزله در مدرسه جمع شدیم و اصرار کردیم فرزندانمان را به مدرسه دیگری ببرند چون مدرسه قدیمی است و خود آموزش و پرورش هم می‌گوید باید تخریب شود.

وی افزود: به همراه سایر مادران اصرار کردیم و راضی شدیم بچه‌ها به مدرسه دیگری حتی در نوبت بعدازظهر بروند، اما پدر یکی از دانش آموزان که خود در اداره آموزش و پرورش مشغول است اصرار داشت که به دلیل شرایط شغلی نمی‌تواند محل تحصیل فرزندش را تغییر دهد وگرنه ما نه رضایت شفاهی داده‌ایم و نه کتبی و همه فدای یک نفر شده‌اند.

این مادر بیان کرد: با اصرار والدین، رئیس آموزش و پرورش ناحیه 2 در مدرسه حضور یافت و درنهایت به ما قول دادند که ساختمان نیمه‌کاره‌ای که چند سال در نزدیکی مدرسه ساخته می‌شود تا اسفند تمام‌شده و بچه‌ها به آن منتقل شوند، اما تا اسفند سه ماه مانده و هرلحظه ممکن است اتفاق بدی بیفتد.

والدین دانش‌آموز دیگری هم با بیان اینکه اوضاع بدی دارد، تصریح کردند: اینجا جزء مدارس بسیار قدیمی شهر همدان است که متأسفانه هنوز مورداستفاده قرار می‌گیرد و ما هرروز با نگرانی فرزندانمان را به مدرسه می‌فرستیم.

آن‌ها بیان کردند: ترک خوردن سقف مدرسه در یک زلزله 2.5 ریشتری هشدار خوبی برای مسئولان بود، اما آن را جدی نگرفته‌اند و اگر خدای ناکرده اتفاق ناگواری رخ دهد باید پاسخگو باشند.

پدر یکی از دانش آموزان هم با گلایه از بی‌تفاوتی آموزش و پرورش بیان کرد: حتماً باید مانند مدرسه زاهدان، حادثه تلخی اتفاق بیفتد تا مسئولان به فکر بیفتند؟ چرا وقتی اصرار به تخلیه مدرسه کردیم مدیر مدرسه و مسئولان آموزش و پرورش ناراحت شدند و گفتند هرکس نمی‌خواهد فرزندش در این مدرسه بماند به سلامت! وسط سال تحصیلی کجا برویم؟

وی تصریح کرد: ما هیچ تعهدی به مدرسه یا آموزش و پرورش نداده‌ایم و هر اتفاقی تا تحویل مدرسه جدید بیفتد، مسئولیت آن با آموزش و پرورش است.

مادر یکی از دانش آموزان هم با بیان اینکه ابتدای مهر به ما قول دادند ساختمان جدید تا آذر تمام می‌شود، گفت: با همین وعده فرزندم را ثبت‌نام کردم، وگرنه این کار را نمی‌کردم، الان هم آذر تمام‌شده و باز مدرسه نیمه‌کاره است و دو سه سالی است که مرتب وعده می‌دهند و عمل نمی‌کنند.

وی تصریح کرد: وقتی مدرسه‌ای از نظر فنی کد تخریب خورده و فرسوده به شمار می‌رود، چرا آموزش و پرورش اجازه ثبت‌نام برای امسال را داده و باید از ابتدا اجازه نمی‌دادند.

یکی از دانش آموزان هم به "تسنیم" گفت: سقف برخی از رده‌های طبقه دوم ترک‌خورده و ما هنوز در همان کلاس‌ها درس می‌خوانیم، اما نگرانیم.

دیگری هم افزود: مدرسه ما خیلی قدیمی است و در کل اوضاع خوبی ندارد، سقف کلاس‌ها نم داده و موش داخل کلاس‌ها و نمازخانه رفت و آمد می‌کند، حتی نمی‌توانیم از سرویس بهداشتی استفاده کنیم.

اظهارات والدین به خوبی نشان می‌دهد که نه‌تنها برخلاف ادعای مدیرکل آموزش و پرورش، هیچ نوع رضایت‌نامه‌ای برای ادامه تحصیل فرزندشان در این مدرسه نداده‌اند که از ادامه فعالیت مدرسه هم نگرانند.

نارضایتی آموزش و پرورش از طرح موضوع

روابط عمومی اداره کل آموزش و پرورش استان هم در واکنش به پیگیری "تسنیم" نسبت به فعالیت مجدد مدرسه فرسوده "شهید فراهانی" پس از آسیب دیدن در زلزله، اظهار نارضایتی کرده و گفت که مشکل برطرف شده و نیاز به پیگیری نیست. اگر کلاس‌ها تعطیل شده بود یا فضای آموزشی دچار مشکل می‌شد جای پیگیری بود، اما اکنون طرح موضوع نیاز نیست.

نارضایتی روابط عمومی آموزش و پرورش استان از پیگیری خبرنگار ما و ندادن اجازه مصاحبه با رئیس ناحیه 2 درحالیست که ظاهرا فراموش شده سلامت و ایمنی دانش آموزان بر باسوادی آن‌ها اولویت دارد و حتما نباید اتفاق بیفتد تا به فکر برطرف کردن آن باشیم.

مسئولان ایمنی مدرسه را تضمین کنند

نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی هم در گفت و گو با "تسنیم" بیان کرد: از نوسازی مدارس خواسته‌ایم تا موضوع را بررسی کند و مدرسه در صورتی اجازه فعالیت مجدد داشته باشد که تضمین دهند تاب مقاومت در برابر زلزله قوی تر را دارد، اما اگر مطمئن نیستند باید به فکر جای دیگری برای دانش آموزان باشند.

امیر خجسته افزود: نوسازی مدارس باید تضمین دهد که مدرسه مقاوم است و حادثه پیش نمی‌آید و در غیر این صورت باید سریع تخلیه شود زیرا سلامت دانش آموزان، مسئله‌ای نیست که بتوان با آن بازی کرد.

وی مطرح کرد: حتی اگر اولیا دانش آموزان نسبت به فعالیت مجدد مدرسه رضایت داده باشند از نظر قانون پذیرفته نیست و درنهایت این مسئولان آموزش و پرورش و نوسازی هستند که باید پاسخگو باشند.

خجسته درمورد واکنش روابط عمومی آموزش و پرورش به پیگیری خبرنگار "تسنیم" هم گفت: آموزش و پرورش به جای ناراحتی باید قدردان این رسانه باشد زیرا پیگیری به معنای پیشگیری از حادثه است به طوری که اگر ناایمن بودن مدرسه "اسوه" زاهدان هم پیگیری شده بود، امروز شاهد وقوع این حادثه ناگوار نبودیم و اگر همه رسانه‌ها تا این اندازه حساسیت داشتند، بسیاری از مشکلات امروز کشور برطرف می‌شد.

وی تصریح کرد: ایمنی دبستان شهید فراهانی، موضوع مهمی است زیرا همدان روی گسل قرار دارد و هر آن ممکن است اتفاقی بیفتد، بنابراین اگر مدرسه غیر استاندارد و ناامن است، اعلام کنند تا برای جابجایی سریع آن اقدام کنیم.

وی اعلام کرد: حتی اگر نیاز باشد تا تحویل ساختمان جدید، مکانی را برای تحصیل دانش آموزان اجاره می‌کنیم تا خاطر والدین آسوده باشد.

به گزارش تسنیم، اصرار مسئولان آموزش و پرورش بر ادامه فعالیت مدرسه تخریبی شهید فراهانی درحالیست که  والدین نه تنها هیچ نوع رضایت کتبی یا شفاهی برای ادامه فعالیت به آموزش و پرورش یا مدیر مدرسه نداده‌اند بلکه تغییر مکان سریع آن را از مسئولان می‌خواهند.

برپایی این مدرسه در سال تحصیلی 97-98 درخالیست که مدتها پیش باید در آن بسته می‌شد و جای تعجب دارد که چرا به این دست مدارس قدیمی هنوز هم اجازه فعالیت داده می‌شود؟

حادثه خبر نمی‌کند و بهتر است مسئولان تا دیر نشده چاره‌ای بیاندیشند و فراموش نکنند که "علاج واقعه پیش از وقوع باید کرد" و اگر حادثه‌ای رخ دهد، اظهار تأسف‌های مسئولان دردی را دوا نمی‌کند.

انتهای پیام/

دیدگاه شما

آخرین اخبار