8. دى 1397 - 12:25   |   کد مطلب: 22162
کارشناس تجویز و مصرف منطقی دارو در دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: افزایش مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک‌ها موجب مقاوم میکروبی می‌شود.

به گزارش شبنم ها، به نقل از تسنیم

دکتر مجید حنیفه اظهار داشت: متاسفانه درصد زیادی از مردم هنگام بروز بیماری اقدام به مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک می‌کنند که عوارض زیادی را به دنبال دارد.

وی با بیان‌اینکه بسیاری ازبیماری‌ها به ویژه در بزرگسالان از نوع ویروسی است و نیازی به مصرف آنتی بیوتیک ندارد، تصریح کرد: بنابراین وقتی بیمار اقدام به مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک می‌کند طول دوره بیماری در او افزایش می‌یابد.

کارشناس تجویز و مصرف منطقی دارو در دانشگاه علوم پزشکی همدان با تاکید بر اینکه مصرف آنتی‌بیوتیک باید حتما با تجویز پزشک معالج انجام شود، ابراز کرد: یکی از موضوعات مهمی که باید مورد توجه قرار بگیرد مربوط به اتمام دوره مصرف آنتی‌بیوتیک ها است.

حنیفه گفت: بسیاری از بیماران به خوردن تعداد محدودی از آنتی‌بیوتیک‌های تجویز شده بسنده می کنند و مابقی دارو خود را مصرف نمی‌کنند. درحالیکه باید حتما دوره کامل دارو درمانی را طی کنند.

وی با بیان‌اینکه مصرف نامنظم و خودسرانه آنتی بیوتیک‌

 

ها موجب مقاومت میکروبی می شود، ابراز کرد: مصرف خودسرانه این داروها در موارد غیر ضروری موجب سخت شدن درمان بیماری‌ها می‌شود.

گروه‌های حساس از مصرف خودسرانه داروهای سرماخوردگی بپرهیزند

کارشناس تجویز و مصرف منطقی دارو در دانشگاه علوم پزشکی همدان در خصوص مصرف خودسرانه داروهای سرماخوردگی نیز اظهار داشت: مادران باردار، کودکان زیر دو سال و افراد بالای 65 سال باید از مصرف خودسرانه داروهای ضد سرماخوردگی بپرهیزند.

حنیفه با بیان اینکه دسته ای از داروهای سرماخوردگی و آنتی هیستامین‌ها بدون نسخه هستند، ابراز کرد: اما گروه های حساس جامعه هرگز نباید بدون مشورت و تجویز پزشک از این داروها استفاده کنند.

وی افزود: مثلا ترکیبات ضد احتقانی که در داروهای سرماخوردگی و آنتی هیستامین وجود دارد برای مادران باردار و بیماران پرفشاری خون مضر است و حتما باید با نظر پزشک معالج مصرف شود.

کارشناس تجویز و مصرف منطقی دارو در دانشگاه علوم پزشکی همدان در بخش دیگری از گفت‌و‌گو به سرانه تجویز و مصرف دارو در کشور اشاره کرد و گفت: متاسفانه بسیاری از مردم بر این باورند که هرچه تعداد داروهای تجویز شده بیشتر باشد بیماری آن‌ها زودتر بهبود می‌یابد.

حنیفه تصریح کرد: اما این باور کاملا اشتباه است چراکه در واقع پزشک حاذق پزشکی است که بیماری را به درستی تشخیص داده و با تجویز حداقل دارو بتواند بیمار خود را درمان کند.

وی تاکید کرد: برخی بیماری‌ها تنها با تجویز یک قلم دارو به بهترین نحو درمان می‌شود و بیمار نیازی به داروی بیشتری ندارد.

انتهای پیام/

دیدگاه شما

آخرین اخبار