17. دى 1397 - 11:12   |   کد مطلب: 22204
مدیرکل سازمان انتقال خون استان همدان گفت: مشکل کمبود پلاکت یک معضل همیشگی است که علت اصلی آن هم محدودیت زمان نگهداری آن است.

به گزارش شبنم ها، به نقل ز تسنیم

افشین محمدی اظهار داشت: عمر نگهداری پلاکت خون حداکثر سه روز است و بیش از آن قابلیت نگهداری ندارد و این امر موجب کمبود همیشگی این سلول خونی شده است.

وی با تاکید بر اینکه مردم همدان در امر اهدای خون بسیار موفق عمل کرده اند، ابراز کرد: 70 درصد از اهداکنندگان خون در استان همدان، اهداکنندگان مستمری هستند که در مواقع نیاز اقدام به اهدای خون می‌کنند.

مدیرکل سازمان انتقال خون استان همدان با بیان اینکه مشکل کمبود ما مربوط به پلاکت است و در تامین و نگهداری سایر اجزای خون هیچ مشکلی نداریم، گفت: تاکنون 5000 واحد گلبول قرمز فشرده از همدان به استان تهران ارسال شده است.

آمار اهداکنندگان مستمر خون در همدان بالاتر از میانگین کشوری است

محمدی تصریح کرد: میانگین اهداکنندگان مستمر خون در کشور 55 درصد است اما این درحالی است که این آمار در استان همدان به 70 درصد رسیده است.

وی با بیان‌اینکه اهداکنندگان بار اولی از سیستم حذف شده اند، ابراز کرد: با حذف اهداکنندگان بار اولی میزان سلامت خون‌های اهدایی به طرز چشمگیری افزایش یافته است.

بیشتر بخوانید

بیش از 19 هزار واحد خونی در لرستان اهدا شد

57 درصد از اهداکنندگان گیلانی به‌طور مستمر خون اهدا می‌کنند

95 درصد خون اهدایی در خراسان رضوی به فرآورده‌های خونی تبدیل می‌شود

آفرزیس روشی موثر اما پرهیزنه است

مدیرکل سازمان انتقال خون استان همدان از آفرزیس برای جداسازی اجزای خون یاد کرد و افزود: بخاطر هزینه‌های بالای این روش در حال حاضر فقط از پلاکت فریزس استفاده می‌شود که آن برای بیماران مبتلا به سرطان خون است.

محمدی ابراز کرد: در روش آفرزیس اجزای مورد نیاز خون گرفته میشود و مابقی آن به بدن بر می‌گردد.

وی در بخش دیگری از گفت و گو از مشارکت بسیار اندک خانم ها در امر اهدای خون خبر داد و گفت: متاسفانه آمار اهداکنندگان مستمر خون خانم‌ها در همدان کمتر از 4 درصد است.

انتهای پیام/

دیدگاه شما

آخرین اخبار