به گزارش شبنم ها، به نقل از تسنیم
حبیب مومیوند اظهار داشت: اکنون ثبت جهانی گردو در سازمان مالکیت فکری جهان و همچنین سازمان خوار و بار جهانی(فائو) در دستور کار قرار دارد.
وی بیان کرد: سازمان مالکیت فکری جهانی پس از دریافت اسناد و مدارک و تایید گردوی تویسرکان برای ثبت جهانی، رقمی معادل یک هزار فرانک سوئیس را درخواست کرده بود که این میزان اعتبار مالی نیز تامین شد.
مومیوند با اشاره به اینکه فعالیتهای هدفمند و مدون برای بهرهوری حداکثری از محصول گردوی تویسرکان مهمترین عامل جهانی شدن این محصول است تاکید کرد: نهالستان و باغ مادری نهال های گواهی شده و فعال در روستای مراد آباد تویسرکان حتی در خاورمیانه بی نظیر است و ظرفیت بزرگی برای بهره وری از گردوی تویسرکان ایجاد کرده است.
بیشتر بخوانید
باغهای گردوی ارومیه در حال نابودی+تصاویر
قیمت انواع میوه، مواد پروتئینی و حبوبات در همدان؛ 18 دیماه + جدول
اراک| تقویت پرداخت زکات را میتوان از طریق رونق بخش کشاورزی دنبال کرد
وی افزود: سال آینده شاهد 150 هزار پیوندک گردو در شهرستان تویسرکان خواهیم بود که این شهرستان را به مبدا تولید و تزیع نهال های گواهی شده گردو تبدیل میکند.
فرماندار تویسرکان ابراز کرد: همچنین ایجاد بازارچه گردو بخشی دیگر از فعالیت های زنجیرهای برای بهره وری حداکثری از ظرفیت گردوی تویسرکان است که در دستور کار قرار دارد.
وی از مشارکت و تعامل ضعیف بخش خصوصی برای برگزاری رویدادهایی مانند جشنواره ملی گردو و مبل و منبت در تویسرکان انتقاد و تصریح کرد: در شهرستانی که شاهد درآمدزایی چند ده میلیاردی از بخش گردو و صنایع مبل و منبت هستیم، انتظار بیشتری از فعالان این بخش ها و بخش خصوصی می رود.
به گزارش تسنیم، شهرستان تویسرکان با برخورداری از بیش از پنج هزار و 500 هکتار باغ های گردو و با تولید این محصول با کیفیتی در مقیاس جهانی، پایتخت گردوی ایران نام گرفته است.
انتهای پیام/
دیدگاه شما