7. بهمن 1397 - 15:30   |   کد مطلب: 22302
در طول روزهای گذشته قیمت هرکیلوگرم گوشت قرمز گوسفندی در بازار همدان تا ۹۵ هزار تومان هم رسیده است.

به گزارش شبنم ها، به نقل از تسنیم

پس از افزایش قیمت روزانه و بی رحمانه گوشت قرمز در همدان، مسئولان اقدام به واردات و توزیع گوشت آسیای میانه با قیمت 38 تا 40 هزار تومان در بین مردم شدند.

این گوشت 40 هزار تومانی که هفته‌ای یک ای دو بار در نقاط مختلف همدان توزیع می‌شد از اقبال عمومی برخوردار بوده و مردمان زیادی در صف خرید این نوع گوشت می ایستادند، قریب به یک ماه است که خبری از توزیع گوشت گرم دولتی نیست و مردم از ساعات اولیه صبح به فروشگاه‌های توزیع گوشت رفته و با جواب امروز گوشت نمی‌آید صاحبان قصابی مواجه می‌شوند.

در ساعات اولیه صبح به یکی از فروشگاه‌های توزیع گوشت در خیابان صدف می‌رویم تا در جریان زمان توزیع گوشت و نحوه عرضه قرار بگیریم.

مردمان زیادی پشت درب این قصابی به انتظار ایستاده‌اند،در حالیکه هنوز صاحباب فروشگاه برای باز کردن مغازه مراجعه نکرده است. به سمت مردم می‌روم و از آن‌ها میپرسم چه ساعتی گوشت می‌آید؟ مردم به یکدیگر نگاه می‌کنند و می‌گویند بیش از دو هفته است که با وعده امروز و فردای توزیع کنندگان گوشت به فروشگاه‌های عرضه کننده می‌رویم و دست خالی برمی‌گردیم. اما وقتی توان خرید گوشت 90 هزار تومانی را نداریم مجبوریم که هر روز به امید اینکه شاید امروز گوشت بیاید از ساعات اولیه صبح در این مکان حاضر شویم.

یکی از آقایانی که در این صف ایستاده به خبرنگار تسنیم گفت: تا ماه گذشته هفته‌ای دو بار گوشت گرم 38 هزار تومانی توزیع میشد و می‌توانستیم گوشت مورد نیاز خانواده خود را تهیه کنیم اما بیش از 20 روز است که خبری از آمدن این گوشت نیست.

وی تصریح کرد: از آن‌جا که ساعت توزیع گوشت مشخص نیست و فروشگاه های توزیع کننده هم به تلفن مردم برای جویا شدن از زمان توزیع گوشت، پاسخ نمی‌دهند بنابراین مردم ترجیح می‌دهند در ساعات اولیه صبح و پیش از ساعت هشت در مقابل فروشگاه‌ها حاضر شوند.

 

توزیع گوشت عادلانه نیست

این شهروند همدانی با بیان اینکه توزیع گوشت عادلانه نیست، ابراز کرد: وقتی زمان توزیع گوشت مشخص نیست و اطلاع رسانی هم نمی شود بنابراین فقط یک عده خاص می‌توانند این نوع گوشت را تهیه کنند و مابقی جا می‌مانند.
وی افزود: گاهی چند عضو از یک خانواده در صف می‌ایستند و چندین کیلو گوشت به خانه میبرند، در حالیکه با این اقدام حق دیگر شهروندان را ضایع می‌کنند.

این شهروند همدانی با گلایه از اینکه چرا باید قدرت خرید گوشت منجمند را هم نداشته باشیم، تصریح کرد: قیمت گوشت منجمند در طول چهار ماه از 24 هزار تومان به 57 هزار تومان رسید و هیچ کس هم پاسخگو نیست.

وی با بیان اینکه به هیچ عنوان قدرت خرید گوشت 90 هزار تومانی را نداریم، اظهار داشت: بیشتر مردم همدان جزو اقشار متوسط جامعه هستند و همانند من قادر به خرید گوشت 90 هزار تومانی نیستند.

یکی دیگر از شهروندانی که در حال بازگشت از صف گوشت است، به خبرنگار تسنیم گفت: یک نفر پیدا نمی‌شود جواب درستی به ما بدهد و تکلیفمان را روشن کند.

وی تصریح کرد: هر روز صبح با وجود داشتن نوزاد چند ماهه راهی این فروشگاه میشوم تا شاید بتوانم گوشت گرم دولتی تهیه کنم اما هر روز می‌گویند امروز نمی‌آید و وقتی زمان توزیع را سوال می‌کنیم می‌گویند مشخص نیست.

این شهروند همدانی ابراز کرد: وقتی هم که گوشت توزیع می‌شود معمولا به همه افرادی که در صف قرار دارند نمی‌رسد و عده‌ای دست خالی به منزل می‌روند.

وی گفت: توزیع گوشت نیاز به مدیریت دارد. از طریق منابع رسمی زمان رسیدن گوشت در نقاط مختلف شهر را به مردم اطلاع دهند تا همه اقشار به ویژه اقشار کم درآمد جامعه از توزیع آن با خبرشوند.

این خانم گفت: متاسفانه صاحبان فروشگاه هم رفتار مناسبی با ما ندارند، شماره تماس خود را بر روی شیشه چسبانده‌اند اما هرگز به تماس ما پاسخ نمیدهند و حضوری هم که مراجعه می‌کنیم رفتار مناسبی با ما ندارند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، امروز قیمت گوشت گوسفندی در بازار همدان تا 95 هزار تومان هم پیش رفته است و این افزایش قیمت خود عاملی برای طولانی تر شدن صف تقاضای گوشت گرم وارداتی شده است.

به سراغ مسئولان میرویم تا علت نیامدن تاخیر در رسیدن گوشت گرم وارداتی را جویا شویم.

نحوه توزیع کالاهای سهمیه‌ای تغییر کرده است

رئیس اداره نظارت و بازرسی صنعت، معدن و تجارت استان همدان گفت: سیاست و نحوه توزیع کالاهای سهمیه ای در میان مردم تغییر کرده است.

علیرضا شجاعی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در همدان در مورد عدم توزیع گوشت آسیای میانه در فروشگاه‌های رفاه، جهاد و غیره اظهار داشت: سهمیه استان از گوشت وارداتی محدودتر شده ولی بنا به تصمیم ستاد تنظیم بازار استان نحوه توزیع کالاهای سهمیه‌ای نظیر گوشت، برنج، مرغ و غیره تغییر کرده است.

وی تصریح گرد: بیش از 20 روز است که شبکه توزیع کالاهای سهمیه‌ای با اولویت حوزه‌های نیازمند نظیر مددجویان کمیته امداد و بهزیستی و اولویت بعدی نیز شبکه‌های تعاونی کارگری است.

شجاعی در مورد این اقدام و تغییر روند توزیع کالاهای سهمیه‌ای گفت: وقتی که در بازار شاهد صف‌های بیخود، دلال بازی و زور و بی زور بودیم تصمیم گرفته شد که این گوشت باید به دست اقشار نیازمند و آسیب‌پذیر نظیر مددجویان کمیته امداد و بزیستی و موسسه‌های خیریه و غیره برسد.

رئیس اداره نظارت و بازرسی صنعت، معدن و تجارت استان همدان با تأکید بر اینکه فعلا گوشت گرم دولتی در فروشگاه‌های رفاه، جهاد و غیره توزیع نمی‌شود، ابراز کرد: قرار است در توزیع کالاهای اساسی روند اولویت قرار دادن نیازمندان ادامه داشته باشد.

شجاعی با اشاره به علت افزایش قیمت گوشت در بازار تأکید کرد: علت اصلی افزایش قیمت گوشت افزایش قیمت پایه دام است و وقتی ‌که قیمت پایه دام زنده به کیلویی 74 هزار تومان برسد قیمت گوشت نیز افزایش می‌یابد.

تعطیلی ژانویه مانع ورود گوشت بوده است

رئیس اتحادیه قصابان همدان نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در همدان با اشاره به اینکه متولی و توزیع‌کننده گوشت وارداتی سازمان صنعت و معدن است، اظهار داشت: هر زمان که گوشت وارد استان شود به ما اعلام و در بین واحدهای صنفی توزیع می‌شود.

وی با اشاره به اینکه ما پیش از ماه ژانویه گوشت وارداتی دریافت نکرده‌ایم، افزود: مدتی گفتند که در کشورهای ارمنستان و گرجستان تعطیلی ژانویه است و گوشت وارد نشده و در حال حاضر نیز خبری نیست و آخرین محموله گوشت 20 روز پیش به دست ما و واحدهای صنفی رسید.

سپهری در مورد علت افزایش قیمت گوشت قرمز در بازار اظهار داشت: قرار بود که جهاد کشاورزی دام زنده را با قیمت هر کیلو 59 هزار تومان در اختیار ما قرار دهد تا گوشت در واحدهای صنفی کیلویی 75 هزار تومان به فروش برسد ولی متاسفانه جهاد موفق به تهیه نشده و در حال حاضر قیمت پایه دام زنده به کیلویی 74 هزار تومان رسیده است.

رئیس اتحادیه قصابان همدان تاکید کرد: واحدهای صنفی ملزم شده‌اند که گوشت را کیلویی 75 تومان بفروشند اما مشروط بر آن که دام زنده هر کیلو 59 هزار تومان در اختیار ما قرار گیرد.

سپهری با بیان اینکه قیمت دام بالاست و جهاد نیز نمی‌تواند تأمین کند، عنوان کرد: برای خرید دام زنده کیلویی 59 هزار تومان از دامدار و فروش آن در بازار کیلویی 75 هزار تومان باید اقدامی شود که جهاد این 15 هزار تومان تفاوت را به صورت نهاده، یارانه و غیره در اختیار دام دار قرار دهد تا دام دار بتواند دام خود را با آن قیمت بفروشد.

وی با تاکید بر اینکه وضعیت دام و تولید گوشت در استان و کشور خوب است، تصریح کرد: اما برای حل این مشکلات نیازمند مدیریت صحیح هستیم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، گوشت از کالاهای اساسی و مورد نیاز تمامی اقشار جامعه است و قیمت 95 هزارتومانی گوشت یک نرخ غیر واقعی و بی‌رحمانه است. از طرفی هم توقف توزیع گوشت گرم دولتی در بین عموم مردم موجب گرایش آن‌ها به سمت وسوی گوشت‌های منجمند شده که این افزایش تقاضا هم عاملی برای گرانی گوشت منجمند است، بنابراین مدیریت این وضعیت و ساماندهی بازار وظیفه مسئولان استانی است که این روزها به خوبی اعمال نمی‌شود.

گزارش از مرضیه کیهانی و فائزه محمدی

انتهای پیام/ 

دیدگاه شما

آخرین اخبار