19. اسفند 1397 - 23:26   |   کد مطلب: 22518
روستای هدف گردشگری «سیمین ابرو» در ۱۲ کیلو‌متری همدان با بافت سنگی و قدمتی در حدود ۳ قرن، نوروز ۹۸ آماده بازدید میهمانان نوروزی است.

به گزارش شبنم ها، به نقل از تسنیم

 به روستا که پا می‌گذارید افزون بر بوی خوش گردو‌زار‌ها، نمای سیاه و سنگی و اما زیبای خانه‌های اهالی و سنگ‌فرش کوچه‌ها شما را مجذوب خود می‌کند. کوچه‌‌های تنگ و باریک روستایی همچنان در این دیار باقی است و خود نمایی می‌کند. خانه‌هایی که اگر کمی دقت کنید نوای بیش از 3 قرن خاطره را از دل و جان مردمانش می‌توانید بشنوید که هریک از گذشته تا حال، چه خون دلی برای برپایی روستایشان خورده‌اند تا روستا را به این شکوه و جلال برساندند و آنرا مهیای میزبانی قدم‌های مسافران نوروز 98 کنند.

یک روستا و چندین جاذبه طبیعی

خانه‌های بالا و پائین معروف روستا که مربوطه به کد‌خدا‌های روستا بود و اینکه چرا یک کد‌خدا بالای روستا و دیگری پایین روستا خانه خود را بنا کرده هم خاطره‌ای جذاب و شنیدنی برای سیاحان است خانه‌‌های که با بیش از قرن‌ها قدمت همچنان پا‌برجاست و اکنون این بنا‌ها با دالانی سنگی به هم می‌رسد و یا اینکه چرا روستا را با سنگ لاشه بنا کردند تا روستا از تامین مصالح ساختمانی خود‌کفا باشد و روستائیان رنج بیشتری برای تحمل بنا‌های سنگی و زیبای خود متحمل نشوند. بنا و ساختار سنگی که اکنون به شهرت و جاذبه‌ای برای روستا تبدیل شده است.

روستا طبیعتی بکر و کوهستانی دارد انسان‌هایی که به یمین 370 چشمه موجود و جوشان آن از دل کوه الوند به شغل باغداری و دامداری مشغولند و گردو باغ‌های آن راهی بازار‌های مقصد در همدان و سایر استان‌ها می‌شود، طعمی که شاید در کمتر نقطه‌ای از کشور بتوانیدآن را مزه و تجربه کنید. ماست، دوغ، پنیر، کره، خامه، شیر و سرشیر از دیگر محصولات طبیعی یا به قولی امروزی‌ها ارگانیک روستا است که سفره صبحانه بعد سوغات ببرید و البته قبل از بستن بار سفر و ترک روستا، لذت چشید طعم آن را به تجربه‌ای ماندگار از سفر به سیمین ابرو تبدیل کنید.

حتما قبل از ترک روستا اگر دل به حرف‌های اهالی دادید و با آنان به خوش و بش و گفت و گو نشستید، دستور پخت غذا‌های بومی و خوش مزه روستای سیمین مانند آش جو، آش واره، آش اوماج، آش‌تلته یا پلته، ، آش دوغ و ترخینه را از خانم‌های خانه بگیرد یا اگر این دوستی به همسفرگی اهالی راه باز کرد؛ حتما خانم یا آقای خانه شما را با روی باز دست پر سخاوت روستایی به چشیدن طعم یکی از این غذا‌‌های بومی و محلی مهمان خواهد کرد این طعم و عطر و بوی به یاد‌ماندنی را از دست ندهید.

زیبایی بکر و دست نخورده روستا در گذر زمان

روستای سیمین ابرو به دلیل محدود بودن به کوه همچنان بافت بکر و دست نخورده دارد و زیبایی منظر روستایی خود را به این دلیل از گزند دست‌اندازی زمین‌خواران و غارتگران طبیعت حفظ کرده است. زیبایی که ساعت‌ها می‌تواند مشق نقشی برای هنرمندان عاشق طبیعت و بوم رنگ باشد و در قاب تصویر عکاسان خوش ذوق جا خوش کند و زیبایی خود را در منظر دید ایرانیان و جهانیان قرار دهد.

از مناظر زیبای این روستا می‌توان دره‌های گاودانه، غول دره، دره پهنه، سرخ پا، ولی شکر، پشت مزارستان، علی عسگر، ‌گل دره، پیپول، جن دره، یونجه چال، عرب خان و غیره را نام برد. همچنین حمام خزینه‌دار روستا که همچنان پابر‌جاست البته به عنوان یک اثر تاریخی و قدیمی و نه عمومی قابل استفاده است. همه اهالی هم غالبا نام فامیلشان کهوند است. و روستا می‌تواند لوکیشن مناسبی برای ساخت سریال‌های تاریخی باشد.

همچنین این روستا در فراخنای کوه‌های سرکه‌زار، بلاغ و تخت‌رستم قرار دارد. از بافت قدیمی و منحصر به فرد عمومی و قدیمی روستا که بگذریم بافتی که همه آن با سنگ لاشه سیاه بنا شده است و در سال‌های اخیر هم بنیاد مسکن دستی در بهسازی آن با همین مصالح و بن ملات داشته است؛ بافت سنگی خانه کد‌خدا‌های مرحوم شده روستا مانند میرزا‌مراد کهوند و علی‌نظر کهوند که اهالی یکی از خانه‌ها را خانه کدخدای پایین و دیگری را خانه کدخدای بالا می‌شناسند. جاذبه دیگری برای روستا است که هر گردشگری را از قدم زدن در معابر آن غرق در شادابی و ورود به تونل زمانی می‌کند که سال‌ها تاریخ ناگفته را در دل خود از گذشته به دنیای امروز آورده است و فقط باید با گوش جان آنرا شنید و با چشم دل دید.

هوای کوهستانی پیرامون کوه الوند ساکنان روستای سیمین ابرو را واداشته است تا برای بهینه‌شدن مصرف سوخت و حفظ گرمای محیط سکونت بوم ساخت دیوارخانه‌ها، ضخیم بسازند و سقف این بنا‌‌ها هم غالبا مسطح و از تیر چوبی و خشت و گل است. حتی گذر‌‌های دالانی معابر هم بر پایه استوار است.

روستایی سنگی با 3 قرن قدمت

دهیار روستای سیمین‌ابرو اظهار داشت: این روستا از سال 85 به عنوان روستای دارای بافت با‌ارزش شناسایی شده است. روستا حدود 3 قرن قدمت دارد و درجنوب شرقی همدان در بخش مرکزی و دهستان ابرو قرار دارد. روستایی که با ساختار پلکانی محسوب نمی‌شود اما معابر و گذر‌گاه کم عرض آن با شیبی آرام به دل کوه الوند راه باز می‌کند.

مژگان کهوند افزود: روستا همسایه روستا‌های انجلاس و ورکانه است و از دل کوه و پای پیاده تا ورکانه که بافت و معماری سنگی آن با سیمین ابرو همسان است فقط 45 دقیقه راه است اما راه دسترسی جاده‌ای آن تا ورکانه یک ساعت است. نام سیمین یا نقره‌ای را به دلیل چشمه‌های فراوان، شفاف، زلال و جوشان به روستا داده‌اند.

وی اظهار داشت: روستا بیش از 370 چشمه خروشان و جوشان ثبت شده از دل کوه دارد که فضای آن را در تابستان خنک و مصفا کرده است و شما در این فصل اثری از کولر در بام خانه‌های روستا نمی‌بیند اما زمستان آن سرد است. عبور رودخانه(سیمین‌رود) از درون روستا هم دلیل دیگر این اتفاق خوب برای روستای سیمین ابرو است که تابستان را بدون باد مصنوعی کولر در دل روستا سر کنید و از نسیم دلنشین کوه الوند بهره‌مند شوید.

نوای خوش و بوی دلنشین روستا

دهیار روستای سیمین ابرو گفت: روستا تا استقرار در مکان فعلی خود 3 بار تغییر مکان داده است و 2 خانه قدیمی( خانه بالا و خانه پائین) مربوط به کد‌خدا‌های روستا به نام‌های مرحوم میرزا مراد کهوند و دیگری نظر‌علی کهوند و یک حمام قدیمی و سنگی با قدمت یک و نیم قرن دارد که یکی از خانه‌ها برای ایجاد خانه بوم‌گردی مهیا شده است و دیگری را هم برای سفره‌خانه سنتی در نظر گرفتیم.

وی اظهار داشت: بافت کوهستانی روستا موجب شده که اهالی گردو‌زار‌های خود را در کنار دامپروری به عنوان معیشت انتخاب کنند و شغل غالب اهالی روستا باغداری و دامپروری باشد. همچنین این محیط کوهستانی شرایط زندگی و لانه گزینی پرندگان خوش صدای همچون بلبل، سار، فنچ، ساره، کبک و غیره را در دل روستا فراهم کرده است تا جاذبه‌ای طبیعی برای آرامش و آسایش گردشگران آن هم با طی کردن 12 کیلو‌متری از همدان فراهم کند. روستای سیمین ابرو اکنون 345 نفر جمعیت و 106 خانوار دارد.

گزارش از حمید نصرتی قانعی

انتهای پیام/

دیدگاه شما

آخرین اخبار