14. ارديبهشت 1398 - 11:26   |   کد مطلب: 22765
مدیر کل میراث فرهنگی همدان تأکید دارد که پرونده جهانی شده مبل اشترمل را ارسال کرده و اما جهانی شدن دهکده مبل و منبت کشور، لااقل می تواند با ایجاد ظرفیت های مناسب گردشگری، فرصت های اشتغالزایی، کارآفرینی و رونق بخشیدن به اقتصاد تویسرکان، زمینه رهایی از رکود را برای مردمان این دیار فراهم سازد، حال وحدتی نیاز است تا فردا؛ کاسه چه کنم چه کنم در دست نگیریم.

به گزارش شبنم ها، به نقل از نافع

 تویسرکان را همه به عنوان شهرستانی خوش آب و هوا می شناسند و البته آن را پایتخت طلای سبز ایران هم می نامند، بهشت غرب این کشور، علاوه بر گردوی مرغوب و سیرش که شهره و آوازه جهانی دارد، در فرش دستبافت و البته مهمتر از همه مبل و منبت خود می نازد.

گرچه تویسرکانی ها معتقد هستند که در سال های گذشته به دلیل نبود عزم و اراده ای آهنین از سوی برخی مسئولان استانی و شهرستانی، در عدم نسبت دادن عنوان شهر مبل و منبت در حقشان جفا شده است، اما شنیده شدن این مهم که پرونده جهانی شدن روستای اشترمل به عنوان دهکده جهانی مبل و منبت از سوی مدیر کل میراث فرهنگی همدان می تواند روزنه امیدی برای مردمان خونگرم این دیار باشد.

تأکید «علی مالمیر» مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری همدان در گفت و گو با خبرنگار نافع در تویسرکان، همین بود که روستای جهانی صنایع دستی هنوز در ایران نداریم و ما پرونده جهانی شدن مبل و منبت اشترمل را به مراجعی که باید ارسال کرده ایم.

و اما طرح هایی از جمله؛ " کتیبه ای هخامنشی"، "بیست گل"، "گلفروشی اسلیمی" و "دسته گلی" توسط دست هنرمندان تویسرکانی از جمله طرح های مبل و منبتی هستند که توسط هنرمندان صنایع دستی به طور عمده در روستاهای میانده، جیجانکوه، بابا کمال، سید شهاب، عین آباد، شوق آباد و اشترمل تولید می شود.

در تویسرکان حدود هفت هزار منبت کار در پیش از چهار هزار کارگاه مبل و منبت فعالیت دارند  و عمده کارگاه های مبل و منبت در روستاهایی همچون اشترمل، جیجانکوه، سید شهاب و عین آباد قرار دارد و منبت کاران اشترملی نزدیک به دو هزار نفر می شوند و در این سال ها اشترمل، با مهاجرت معکوس روبرو بوده، چرا که اهالی فرصت های شغلی را گسترش صنعت مبل و مبنت یافته اند.

سبک گلریز مخصوص تویسرکانی ها و به ویژه منبت کاران اشترملی است که در بیش از490 کارگاه هنر دست خود را نشان می دهند و به آن فخر می فروشند، حتی بانوان این روستا هم نقش و نگار بر روی چوب را خوب می دانند و کودکان در کنار خانواده با بوی چوب ها و زیبایی هایی این هنر بزرگ می شوند و قد می کشند.

به گزارش نافع در تویسرکان، برای اینکه کم کاری، بی توجهی و فرصت سوزی ها از سوی برخی، مبل و منبت اشترمل را در مسیر جهانی شدن پَر ندهد، نیازمند پیگیری مجددانه مسئولان در سطح جهانی و ملی، دعوت مستمر از سرمایه گذاران و دست اندرکاران حوزه مبل و منبت در سطوح مختلف، ایجد چرخه تکمیل تولیدات در حوزه مبل و منبت، ارائه راهکاری عملیاتی برای شناساندن دهکده مبل اشترمل، تقویت روحیه وحدت، همدلی و مشارکت عمومی در بین مردم، زمینه سازی برای ایجاد بازارچه های دائمی، بازاریابی و فروش مبل و منبت و مهمتر یک دلی و صداقت در رسیدن به هدف تعیین شده از سوی مسئولان به همراه مردم هستیم.

جهانی شدن لااقل می تواند با ایجاد ظرفیت های مناسب گردشگری، فرصت های اشتغالزایی، کارآفرینی و رونق بخشیدن به اقتصاد شهرستان و رهایی از رکود و معیشت تنگ را فراهم سازد، از هم اکنون باید به فکر باشیم که دیر شده است، مبادا از دستمان برود و فردا روزی بیاییم و کاسه چه کنم چه کنم به دست بگیریم.

انتهای پیام/

دیدگاه شما

آخرین اخبار