به گزارش شبنم ها، به نقل از عصر همدان؛ سال گذشته در جریان بررسی بودجه ۹۸ نمایندگان مجلس بند الحاقی ۱ تبصره ۶ را تصویب کردند که در خلال این بند صاحبان حرف و مشاغل پزشکی پیراپزشکی داروسازی و… ملزم به نصب دستگاه تجارت الکترونیک شدند. اولین گام در اخذ مالیات واقعی از پزشکان با اجرای این طرح کلید خورد اما این اتفاق خالی از اشکال نبود چراکه نصب و راه اندازی دستگاه کارتخوان به تنهایی عاملی برای پیشبرد هدف محسوب نشد متاسفانه غالب پزشکان تنها به نصب دستگاه اکتفا کرده و مبلغ نقدی را در قبال ویزیت بیمار دریافت می کردند .
عدم نظارت کافی بر اجرای تبصره ای تصویب شده از سوی مجلس گره ای کور بوده که البته با چنگ و دندان قابل باز شدن نیست .
فرار مالیاتی پزشکان به عنوان قشر پردرآمد جامعه موضوعی قابل اغماض نیست و نخواهد بود با قاطعیت می توان گفت کمتر پزشکی در شهر یا استان وجود دارد که دریافت حق ویزیت را از دستگاه کارتخوان انجام بدهد یا به طور کامل نقدی دریافت کرده و یا مبالغ اندک را از طریق دستگاه دریافت می کنند.
حال این سوال مطرح است زمانیکه این طرح مورد تصویب قرار گرفت چرا هیچ ضمانت اجرایی در به ثمر رسیدن هدف در نظر گرفته نشد تا همه ی پزشکان ملزم به اجرای طرح شوند
در این رابطه رئیس سازمان نظام پزشکی همدان در گفتگو با خبرنگار عصرهمدان، با بیان اینکه همه پزشکان موظف به نصب دستگاه کارتخوان در مطب هستند تصریح کرد : از ابتدای سالجاری این امر مورد تاکید قرار گرفته است.
علیرضا مدرکیان با عنوان اینکه پزشکان نباید وجه نقد از بیماران دریافت کنند ادامه داد: درصورت مشاهده تخلف پزشک و دریافت وجه نقد مراتب را سریعا به سازمان نظام پزشکی اطلاع داده تا در اسرع وقت اقدام لازم صورت گیرد.
با این تفاسیرباید گفت تصویب تبصره بدون ضمانت اجرایی بزرگترین دغدغه در حوزه مالیات و فرار مالیاتی برخی پزشکان محسوب می شود که تنها ویترینی از درآمدشان را به نمایش گذاشته اند . در این خصوص آگاه کردن مردم و اختصاص سامانه ای برای گزارش تخلف مالیاتی پزشکان امری ضروری است تا بیماران در صورت تخلف پزشک مراتب را با سازمان و ارگان مربوطه اطلاع دهند ازسویی دیگر نمایندگان مجلس باید راهکار مناسب در خصوص اجرای قانون اخذ مالیات از پزشکان و شفاف سازی درآمد این قشر ارائه دهند تا مجالی برای عدم شفاف سازی مالیاتی وجود نداشته باشد
انتهای پیام/
دیدگاه شما