به گزارش شبنم ها،به نقل از سفیرافلاک، امروز یکم مهر ماه، ساعت به وقت آغاز سال تحصیلیست، ساعاتی که بار دیگر دانش آموزان را در کنار هم قرار داده تا بر سر یک کلاس درس بنشینند و یک سال دیگر را مشق آموختن کنند.
امروز دانش آموزان با شور و حال خاصی در مدارس حاضر شدهاند، در هر گوشه حیاط مدرسه گروه به گروه از دانش آموزان دور هم جمع شدهاند و انگار پس از چند ماه سخنهای ناگفته زیادی با هم دارند، هر کدام با لباسهای نو، کیف، کتاب و قلمهایی که هنوز نتراشیده، بر سر کلاس درس حاضر شدهاند.
اما مهر ماه امسال برای برخی دانش آموزان نیز حس خوشایندی ندارد، دانش آموزانی که خیره به مدرسه در گل نشسته میشوند و میز و نیمکتهای کلاس را در زیر آوار میبینند و خاطراتی را در ذهن مرور میکنند که امروز زیر خروارها خاک است.
غبار مهر بر مدارس سیل زده پلدختر
دانش آموزان مناطق سیل زده لرستان به ویژه دانش آموزان پلدختری، سال تحصیلیشان را بدون مدرسه، کیف، کفش و لباسهای نو آغاز میکنند، دانش آموزانی که روزی با شور و هیجان خاص بر سر کلاس درس حاضر میشدند امروز کلاس درسشان با خاک یکسان شده و آثاری از آن نیست.
برای جویا شدن از وضعیت مدارس پلدختر راهی این شهرستان شدیم، به روستای چم مهر رفتیم که دانش آموزانش دل پر دردی داشتند و طی چند روز گذشته با تهیه کلیپی، از رئیس جمهور برای به صدا درآوردن زنگ مدرسه تخریب شده شان دعوت کردند.
به روستای چم مهر که رسیدیم در بین راه از دختر حدودا 12 ساله آدرس مدرسه را پرس و جو کردیم که با انگشت دستش یک زمین خالی را نشان داد و گفت این مدرسه ما بود که سیل آمد و همه آن را با خود برد، ما الان مدرسه، لوازم التحریر، لباس فرم، کیف و کفش نداریم.
دفن خاطرات دانشآموزان در زیرآوار
وی از خاطراتی میگوید که با همکلاسیهایش در مدرسه داشته است ولی الان مدرسهای وجود ندارد که بار دیگر همه آنها گرد هم بیایند و باز هم بر سر کلاس درس حاضر شوند.
محمد نیز که اهل روستای چم مهر است در حال جدا کردن میز و نیمکتهای شکستهای است که در زیر آوار گیر است، تلاشهایش برای بیرون کشیدن نیمکتهای شکسته بینتیجه میماند، دست از کار میکشد و بعد از یک نفس عمیق میگوید نمیشود، هیچ چیز درست نمیشود.
پس از دقایقی والدین یکی از دانشآموزان در کنارمان قرار میگیرد، از وضعیت تحصیلی فرزندش نگران است، می گوید مدرسه دانش آموزان دوره ابتدایی کاملا تخریب شده و برای همین تصمیم دارند دانش آموزان ابتدایی را بر سر کلاس دانش آموزان دوره راهنمایی و دبیرستان بنشانند که واقعا از این موضوع نگران هستیم چرا که به سطح یادگیری دانشآموزان آسیب میرساند.
"هیچ" سهم دانش آموزان پلدختری
وی گفت: هیچکدام از دانش آموزان لباس مدرسه ندارند، هیچ چیزشان مشخص نیست، دانش آموزی که حتی یک دفتر و مداد ندارد چگونه می تواند ادامه تحصیل دهد.
برای جویا شدن از برنامه آموزش و پرورش برای رسیدگی به وضعیت دانش آموزان پلدختر با رضا شاهمرادی رئیس آموزش و پرورش پلدختر به گفتوگو پرداختیم، وی اظهار داشت: با توجه به اینکه تعدادی از مدارس تخریبی که تعمیر شده و هنوز محوطه آن با انباشت گل و لای و نخالههای ساختمانی اشغال شده است نیاز به لایروبی دارند و جمعآوری آن همت شهرداری و بنیاد مسکن را میطلبد.
رئیس آموزش و پرورش پلدختر افزود: باتوجه به برنامه ریزی که آموزش وپرورش انجام داده از اول مهر ماه هیچ کلاس درسی در شهرستان سیل زده پلدختر بدون معلم نیست و فضا برای برقراری کلاس ها ایجاد میشود.
تحصیل دانش آموزان در کانکس
وی عنوان کرد: کار تعمیر مدارس اصلی سیل زده در شهرستان به پایان رسیده و آسفالت محوطه آن انجام شده است، دانش آموزان مدارس متوسطه دوم شاهد و شهید بهشتی شهر پلدختر که در جریان وقوع سیل تخریب کامل شد برای آغاز سال تحصیلی جدید در سایر مدارس شهر به صورت دو شیفت ساماندهی شدند.
شاهمرادی بیان کرد: در روستاهای سیل زده پلدختر کار ساخت مدارس تخریب شده آغاز شده و تا تکمیل این مدارس به طور موقت دانش آموزان در کانکس به تحصیل خود ادامه میدهند.
انتهای پیام/
دیدگاه شما