به گزارش شبنم ها،
فرشته روح افزا معاون سابق شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده،استاد دانشگاه و پژوهشگر حوزه زنان و خانواده در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع رسانی راه دانا،با اشاره به مطرح شدن موضوع تماس با اورژانس اجتماعی در ایام شیوع کرونا در جامعه اظهار کرد: نوع زندگی اجتماعی و خانوادگی در کشورهای غربی با کشور ما متفاوت است و به همین دلیل نسخه هایی را که آنها برای حل مشکلاتشان می پیچند در ایران اسلامی کارایی ندارد،برای مثال شرط قبولی نماز کسب رضایت افراد در خانواده است هنگامی که ما چنین دیدگاه های والایی داریم چرا باید بدنبال حل اختلافات خانوادگی در کلانتری و دادگاه باشیم.
وی افزود: شرایط حاکم بر جامعه به دنبال انتشار و شیوع ویروس کرونا در میان مردم بسیار حساس است به طوری که درگذشته شاید ویروسی جان بسیاری از انسانها را می گرفت اما به دلایل نبود دسترسی آسان مردم به اطلاعات حساسیتهای امروزی وجود نداشت.
روح افزار بر میزان بالای همکاری مردم در شرایط دشوار اقتصادی حاکم بر جامعه به دنبال تحریم تأکید کرد و ادامه داد: خوشبختانه مردم این بار نیز در این امتحان سربلند بیرون آمدند، اگر مسئولان به جدیت کارها را پیش ببرند مردم نیز همانگونه که مشاهده می شود همراه خواهند بود.
عضو شورای فرهنگی و اجتماعی زنان با اشاره به رفتار برخی از مفسدان اقتصادی در احتکار مواد شوینده و بهداشتی در ماجرای کرونا، اظهار کرد: مردم که بر گرفته از نهاد خانواده هستند در این باره اقدام به تولید ماسک،کمک های مردمی و حرکتهای جهادی برای مقابله با کرونا کردند،در واقع می توان این حرکت را یک اقدام یاری رساندن به دولت نام نهاد که در هیچ نقطه ای از دنیا محقق نمی شود.
همراهی مردم با دولت برای مقابله با کرونا را باید ستود
استاد دانشگاه ادامه داد: مردم با آرامش تمام و به دور از ایجاد تنش با دولت همراه شده و برای مقابله با ویروس کرونا بسیج شدند این در حالی است که در کشورهای غربی چنین رفتارهایی را در نبود لوازم بهداشتی و ضدعفونی کننده مشاهده نکردیم.
روح افزا در بخش دیگری از این گفت وگو با اشاره به رفتار برخیها در مواجهه با ویروس کرونا، خاطرنشان کرد: طرفداران سند 2030 در روزهای گذشته می گویند اگر عصبانی هستید با اورژانس اجتماعی تماس بگیرید، ما می گوییم نقش این اورژانس در روزها و سال های گذشته چه بوده که امروز در این بحران می خواهد ایفای نقش کند؟ از اورژانش اجتماعی چه کاری بر می آید؟ بنده مخالف اورژانس اجتماعی نیستم اما در برخی کشورها تا به نتیجه رساندن تنشهای خانوادگی در کنار آنها هستند اما ما معمولا خانواده ها را به طلاق و جدایی و افتراق هدایت می کنیم.
صداوسیما از کارشناسان قرآنی و روانشناس بیشتر بهره مند شود
وی خطاب به صداو سیما عنوان کرد: به جای پخش برنامه های پوچ و سریالهای بی هدف ایام عید می توانید از روانشناسان و جامعه شناسان و سخنرانان مسلط به قرآن و مبلغین آگاه اثر ادعیه ،قرآن خواندن استفاده کنید.
وی تأکید کرد: آقایان بهتر است نهاد خانواده را علیه یکدیگر نشورانند و بگذارند همان آرامش پیشین خانواده برای فرزندان و اهلش بماند.
وی ادامه داد: قوه قضاییه، نیروی انتظامی ونهادهای امنیتی بخشی از تمرکز خود را برای مقابله با کرونا و مسأله قاچاق لوازم بهداشتی وضدعفونی متمرکز کرده است و نباید نیروی آنها را برای حل مشکلی که وجود خارجی ندارد و تنها خانواده ها را نگران می کند گرفت.
روح افزار تأکید کرد: در کشورهای اروپایی و غرب، زن و مردی که یک خانه هستند قراردادی برای ادامه زندگی ندارند و به تبع مدت کوتاهی با یکدیگر زندگی می کنند و صاحب فرزند می شوند، حتی فرزند نمی تواند به آنها پدر یا مادر بگوید و اگر فرزند هم مورد آزار قرار بگیرد نمی تواند بگوید از سمت خانواده بوده است، این نظارت های اورژانس اجتماعی در این خانواده ها معنا پیدا می کند مدل خانواده های ایرانی، ایمانی است و متعالی و به هیچ وجه چنین نظارتهایی لازم نیست.
وی یادآور شد: تنها مدل نظارت اورژانس اجتماعی تنها برای خانواده های معتادین و بزهکاران ویا مسائلی از این قبیل میتواند پیاده شود.
وی ادامه داد: بهتر است صدا و سیما در راستای حل مشکل برخی خانواده ها از شبکه های استانی بهره مند شود چرا که اقوام کشور فرهنگهای متفاوتی دارند و نیاز دارند راهکارهایی متناسب با فرهنگ قومیشان پیشنهاد شود.
رسانههای معاند بگویند چه بلایی بر سر صلح و آرامش مردم دنیا آورده اند
روح افزا تأکید کرد: مسئولین به جای رسیدگی به امور اقتصادی مردم و جبران خسارتها و پرداخت کمک معیشتی به خانواده ها در این ایام با اجرای چنین طرح هایی به دنبال چه هست؟ برخی ها نیز در این ایام به دنبال تسویه حساب های سیاسی هستند، آن پیرمرد و پیرزن را از خانه خارج کنند چه دردی از مردم دوا می کند حالا که همه در خانه هستند.
عضو شورای فرهنگی و اجتماعی زنان با اشاره به تلاشهای رسانه های معاند ابراز کرد: اینکه حضور خانواده ها در منازل آمار اختلاف درون خانواده ها را افزایش داده است طنز تلخی است که در فضای مجازی و رسانه های معاند وبرخی رسانه های داخلی بازگو می شود، بهتر است آمار اختلافات درون خانواده ای و طلاق و مسائل این چنینی کشورهای به اصلاح توسعه یافته را نیز به درستی منتشر کنند،چهل سال است رسانه های ضد ایرانی و اسلامی آمارهای کذایی و دروغ به مردم می دهند.
وی یادآور شد: صاحبان رسانههای معاند بگویند چه بلایی بر سر صلح و آرامش مردم دنیا آورده اند که حالا مدعی کمک رسانی به مردم ایران هستند؟ آنها نمی خواهند مردم کشور ما در صلح و آرامش و صفا و صممیت باشند.اینها افرادی هستند که فارسی صحبت می کنند و از مردم ایران نیستند و تماما جاعلان و سارقانی هستند که در ایران کلاهبرداری و مسائل دیگری در زندگی داشته و دست به فرار و پناهندگی زده اند.
انتهای پیام/
دیدگاه شما