به گزارش شبنم ها،
آسیه حسینی نیکو روانشناس کودک و نوجوان در گفتوگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،درباره مشکلات خواب در کودکان اظهار کرد:کودکان اغلب با بی خوابیهای شبانه و یا بیدار شدن بدون علت روبرو هستند؛ این مشکل در دوران کودکی بسیار شایع است و در بسیاری از موارد نیاز به مداخله و راه کارهای خاصی نیست.
او تصریح کرد:چنانچه بی خوابیهای مکرر شبانه کودک باعث خستگیهای مفرط و کاهش عملکرد روزانه او میشود؛ والدین میتوانند با تغییر در ساعات خواب و یا عادتهای پیش از خواب، این مشکل را کاهش دهند.
این روانشناس کودک و نوجوان درباره ساعات مورد نیاز خواب برای هر کودک در سنین مختلف را توضیح داد: نوزادان چهار الی دوازده ماهه در شبانه روز دوازده تا شانزده ساعت، خردسالان یک الی دوساله یازده تا چهارده ساعت در شبانه روز، کودکان سه الی پنج سال ده تا سیزده ساعت در شبانه روز، کودکان شش الی دوازده سال نه تا دوازده ساعت در شبانه روز و کودکان سیزده تا هجده سال هشت تا دوازده ساعت در شبانه روز نیاز به خواب دارند.
راهکارهایی جهت کاهش مشکلات خواب در کودکان
حسینی نیکو ادامه داد:والدین تلاش کنند تا کودک را صرفا در هنگام خواب بر روی تخت خواب قرار دهند؛ و تخت خواب کودک به عنوان محلی برای تماشای تلویزیون و یا بازی با موبایل نباشد. همچنین سعی کنند در تمامی شبهای هفته برنامه زمانی منظمی برای خواب کودک در نظر گرفته شود و کودک در ساعت معینی به تخت خواب برود.
او اضافه کرد:والدین این نکته را به خاطر داشته باشند که زمان صرف شام حداقل یک ساعت قبل از خواب کودک باشد؛ و نور و دمای اتاق به گونهای باشد که کودک در اتاق خواب احساس خوشایندی کند.
بیشتر بخوانید:چگونه فرزند دانش آموزمان را عادت به سحرخیزی دهیم؟
این روانشناس کودک ونوجوان گفت:تخت خواب کودک با اسباب بازیها و عروسکهای متنوع شلوغ نشود؛ زیرا این وسایل و اسباب بازی باعث بهم خوردن خواب کودک میشود.
حسینی نیکو در پایان افزود:والدین از اتاق خواب کودک برای اجرای تنبیه و محروم سازی استفاده نکنند؛ زیرا این کار باعث میشود خاطره بدی در ذهن او شکل بگیرد.
انتهای پیام/
دیدگاه شما