به گزارش شبنم ها،خجالتی بودن موضوع شایعی است که صرفا افراد بزرگسال را در بر نمیگیرد و بسیاری از کودکان نیز، با این معضل روبرو هستند و دست و پنجه نرم میکنند که این موضوع، والدین آنها را با مشکلاتی روبرو کرده است.
از همان دوران کودکی، میتوان متوجه خجالتی بودن بچهها شد و برای برطرف شدن آن اقدام کرد که در این مطلب به برخی از راهکارهایی که یک روانشناس، از آنها برای تبدیل خجالتی بودن کودکان به اعتماد به نفس آنها یاد میکند، میپردازیم.
راحیل شمسایی، روانشناس در گفتوگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با راهکارهایی برای برطرف کردن خجالت کودکان و افزایش اعتماد به نفس آنها اظهار کرد: یکی از راهکارهای کاربردی برای حل معضل خجالتی بودن کودکان این است که والدین به آنها اجازه دهند تا جمله خود را کامل کنند چرا که بسیاری از والدین عادت دارند که حرف فرزند خود را قطع می کنند و در حقیقت، وسط حرف او میپرند و ایده و افکار خودشان را مطرح میکنند که این کار درستی نیست. زیرا وقتی وسط حرف کودک میپرند او فکر میکند حتما حرفش به اندازه کافی جالب نیست. پس آن ها باید اجازه دهند حرف کودکشان تمام شود و سپس نظر خود را مطرح کنند.
وی بیان کرد: انتقاد نکردن، راهکار دیگری برای برطرف کردن معضل خجالتی بودن کودکان است. زیرا ثابت شده است که اگر فرزندان مورد انتقاد قرار بگیرند کمتر حرف میزنند و همین موضوع باعث تعجب والدین هم میشود چرا که وقتی از فرزندشان سوال میکنند آنها در پاسخ میگویند: نمیدانم!
این روانشناس تصریح کرد: گوش کردن، از موارد مهمی است که والدین باید به آن توجه کنند. کاملا عادی است که کودکان بخواهند نظراتشان را با دیگران در میان بگذارند. به ویژه افرادی که به آنها اعتماد دارند. بنابراین، اگر کودکان احساس کنند که میتوانند راحت حرفشان را بزنند، اعتماد به نفس بیشتری پیدا میکنند.
شمسایی با بیان اهمیت تعریف و تمجید در کاهش خجالتی بودن کودکان گفت: هنگامی که کودکان چیزی میگویند که ارزش تعریف و تمجید دارد والدین باید این کار را کنند. زیرا تمامی افراد، عاشق تعریف و تمجید هستند و به محض دریافت آن، احساس خوبی پیدا میکنند.
وی ادامه داد: خودارزیابی کردن از دیگر راهکارهای مفید برای کاهش خجالتی بودن کودکان و افزایش اعتماد به نفس آن هاست. والدین برای این منظور میتوانند به میزان خجالت خود از صفر (اعتماد به نفس) تا ۱۰ (شرم کامل) نمره دهند. حالا آنها میتوانند براحتی به سوال " آیا الگوی شرم و خجالت فرزند خود هستند؟ " پاسخ دهند که اگر پاسخ آنها بله است باید سعی کنند این مشکل خود را درمان کنند که هم برای خودشان و هم کودکشان بسیار مفید است.
دیدگاه شما