20. بهمن 1399 - 13:57   |   کد مطلب: 24717
کارشناس اقتصادی گفت: تشکیل جلسات حمایتی، هیچ دستاورد مثبت و عملیاتی در جلوگیری از ریزش نداشته است. اگر حمایت از فاز شعاری وارد حوزه عملی شود باعث جلب اعتماد خریداران و رونق در بورس می‌شود.

به گزارش شبنم ها،

سید حمید میرمعینی کارشناس ارشد بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ در مورد چرایی روند نزولی بورس در دو هفته گذشته، اظهار کرد: متأسفانه به جای حاکم شدن فضای تحلیلی و منطقی، در حال حاضر بیشتر فضای ترس، ناامیدی و بی‌اعتمادی بر بازار سرمایه حاکم است که این ترس ناشی از وعده‌ها و تعهداتی است که دولت به مردم داده بود اما اجرایی نشد و موجب بر هم خوردن تنظیم بازارهای مالی به خصوص بورس شده است.
 
 
دولت وعده‌هایش را فراموش کرد
 
وی افزود: دعوت و فراخوان عمومی دولت برای سرمایه گذاری و ورود به بورس با وعده حمایت و عدم پایبندی به تعهدات و اقدامات حمایتی و تنظیمی در بازار، علیرقم یک دوره رشد بدون آمادگی و پشتوانه باعث شد که سرمایه گذاران خرد بیشتری وارد بازار شده و با زیان‌های بسیار زیادی مواجه شوند که این نیز به وضعیت بدبینی و بی‌اعتمادی نسبت به بورس دامن زد.
 
میر معینی ادامه داد: اقدامات نسنجیده دولتی موجب فضای پنیک (ترس ناگهانی) شد و این موضوع خرید و فروش‌های غیرمنطقی و احساسی بازیگران بازار به خصوص سرمایه گذاران خرد را افزایش داد و موجب ریزش بازار گردید؛ در حالی که تنش‌های سیاسی داخلی و انتظاراتی که فعالان اقتصادی از روی کار آمدن بایدن داشتند نیز بر این وضعیت افزود.
 
وی عنوان کرد: سرمایه گذاران به واسطه موضع گیری سیاست داخلی در برابر فشارهای خارجی باعث افزایش ترس در سرمایه گذاران نسبت به آینده اقتصادی کشور شد که خوش‌بینی از بازار سرمایه رفته و جای خود را به بدبینی داده و به نظر می‌رسد پیش‌بینی اصلاح این روند کار ساده‌ای نیست.
 
 
جذابیت سرمایه گذاری در بورس بالاست/ تصمیمات متعدد حمایتی، هیچ دستاوردی نداشت
 
این کارشناس اقتصادی ادامه داد: نظر کارشناسان این است که اکنون بازار سرمایه به خصوص در سهم‌های شاخص ساز به اندازه ی کافی کاهش (اصلاح) داشته است و اکنون به جایی رسیده که جذابیت بالایی برای سرمایه گذاری دارند؛ بدیهی است با توجه به روند منفی، شاید سرمایه گذاران صبر کنند تا بتوانند  سهام را با قیمتی حتی پایین‌تر از قیمت کنونی و در فضای امن‌تر  خریداری کنند.
 
میر معینی گفت: بازار در حال حاضر به با وجود تشکیل جلسات متعدد حمایتی، هیچ دستاورد مثبت و عملیاتی نداشته است و تصمیمات گرفته شده به علت عدم هماهنگی در دولت و کمبود نقدینگی در شرکت‌هایی که مأموریت دارند این حمایت را انجام دهند با شکست مواجه شده و از ریزش‌ها جلوگیری نکرده و اثری در مثبت شدن بازار نداشته است؛ در حالی که اگر حمایت از فاز شعاری وارد حوزه عملی شود باعث جلب اعتماد خریداران و رونق در بازار خواهد شد.
 
 
ناهماهنگی دولت اقتصاد را از مسیر خودش خارج کرد
 
این کارشناس اقتصادی به عنوان مثال گفت: این ناهماهنگی‌ها به تصمیمات دولت و سیاست‌گذاری‌های کلان اقتصادی از جمله نرخ بهره و قیمت‌ گذاری دستوری در بازار فولاد، خودرو و... برمی‌گردد. این ساختارهای سیاست گذاری که شامل کلیه عوامل اقتصادی است می‌تواند راهکاری برای توسعه اقتصادی در زمینه‌های مختلف اقتصاد مقاومتی شود اما ناهماهنگی و جزیره‌ای عمل کردن دستگاه‌های دولت ما را از این مسیر دوره کرده و باعث التهاب در بورس هم شده است.
  
نگاه به بورس در ایران اشتباه است
 
او اضافه کرد: نمی‌گوییم سرمایه گذاری در بورس همه مشکلات را حل خواهد کرد، اما معتقدم اگر درست به آن پرداخته شود همانند کشورهایی مثل مالزی، ترکیه، برزیل و چین که نگاه درستی به بازار سرمایه داشتند و این خود باعث روشن شدن موتور رشد اقتصادی در این کشورها و تحول اقتصادی شد که متأسفانه در کشور ما به این مقوله نگاه درستی نشد.
 
 
بورس هنوز بهترین محل برای سرمایه گذاری است
 
میرمعینی به عنوان توصیه به سرمایه گذاران بیان کرد: بهترین توصیه ماندگاری در بازار سرمایه و سرمایه گذاری با نگاه بلند مدت در جهت بازگشت سرمایه است که با در نظر گرفتن رکودی که در بازرهای موازی شاهد بودیم؛ بورس هنوز بهترین محل برای سرمایه گذاری است و سرمایه گذاران در این دوره باید سبد خود را بهینه سازی کنند و سهم‌های کم ریسک‌تر و بنیادی‌تر را انتخاب و خریداری کنند.
 
 
اصلاح پایان یافته و...
 
او ادامه داد: روند کنونی بورس مثبت است و با در نظر گرفتن در کف بودن قیمت‌ها و پایان اصلاح روند، به سه ماهه اول سال باز نخواهد گشت، اما با شیبی منطقی، صعودی خواهد بود. سهام داران باید بدانند بازار سرمایه رابطه معنا دار مستقیم با بعضی بازارها مثل بازار ارز دارد که رشد نرخ ارز بلافاصله باعث ایجاد روند صعودی در بورس خواهد شد که این رابطه با بازار خودرو و مسکن معکوس است و افت آنان باعث رشد بورس می‌شود. سهامداران باید با تحلیل و نگاه درست اقتصادی به این بازارهای مرتبط اقدام به سرمایه گذاری و تعیین هدف در بورس را داشته باشند.
  
 
 
 

دیدگاه شما

آخرین اخبار