به گزارش شبنم ها،
آسیبهای وابستگی به تکنولوژی
خودآگاهی را تضعیف میکند
هرچقدر که زمان بیشتری را صرف گذراندن با تکنولوژی کنید، زمان کمتری را برای اختصاص دادن به افکار و احساساتتان خواهید داشت. این خودبیگانگی کودکان نسبت به هیجانات و احساساتشان، توانایی خودآگاهی را ازآنها میگیرد و به جای اینکه متفکرانه تصمیم بگیرند، بیشتر به صورت واکنشی و انفعالی عمل میکنند.
خودتنظیمی (خودمدیریتی) را کاهش میدهد
پژوهشها اثبات کردهاند که وابستگی به تکنولوژی، برانگیختگی و تکانشوری را افزایش داده و تحمل ناکامی را کاهش میدهد.
مهارتهای اجتماعی را کاهش میدهد
روابطی که کودک از طریق فضای مجازی با دیگران برقرار میکند، از نوع روابطی بی روح و مصنوعی است که به ندرت به دوستی واقعی منجر میشود و به این ترتیب وابستگی به تکنولوژی منجر به انزوا و گوشهگیری میشود.
توانایی همدلیکردن را تضعیف میکند
هنگامی که وقت گذرانی با دنیای مجازی و تکنولوژی جایگزین وقت گذرانی با خانواده یا دوستان شود، کودکان دنیا را به صورتی شبیه به حالت خلسه و سرگشتگی، خودشیفتگی و جدا از دیگران تجربه میکنند و نمیتوانند به صورت همدلانه و مشفقانه با دیگران ارتباط برقرار کنند و پایههای اصلی شفقت سالم به صورت رشدنایافته باقی میمانند.
موجب بیانگیزگی میشود
انگیزه ای که برای دستیابی افراد به اهداف نیازمند نیرویی محرک و کشاننده میباشد و توجه پایدار را تقویت کرده و باعث تحمل سطح بالایی از تحمل ناکامی میشود، به سرعت کاهش مییابد. درنتیجه هنگامیکه با انتخابها و تصمیمات دشوار زندگی روبرو میشوند، از علائم اضطراب و افسردگی رنج میبرند.
پیشنهادی برای والدین
تکنولوژی به این دلیل ایجاد شده که کیفیت زندگی کودکان را بالا ببرد نه اینکه زندگیشان را تحت سلطه خود دربیاورد.
تلاش کنید که برای استفاده از تکنولوژی به صورت نظاممند عمل کنید و برای استفاده بیش از حد از آن برای همه اعضای خانواده محدودیت ایجاد کنید.
به یاد داشته باشید که تکنولوژی باید برای کودکان ابزار باشد نه اینکه تمام زندگیشان را دربربگیرد.
دیدگاه شما