به گزارش شبنمها محمدمهدی مجذوبی بعد از ظهر امروز در نشست خبری در سالن جلسات بیمارستان اکباتان با اشاره به افتتاح بیمارستان فوق تخصصی اکباتان و ارائه خدمات به کودکان در این مرکز درمانی اظهار کرد: خوشبختانه بعد از ۱۴ سال این بیمارستان به ثمر نشست تا خانوادههای همدانی از وجود این بیمارستان برخوردار شوند.
وی با بیان اینکه قریب به ۵۰۰ هزار نفر جمعیت زیر ۱۸ سال در استان داریم و به همین خاطر تصمیم گرفتیم اینجا بیمارستان کودکان باشد گفت: از پنجشنبه هفته گذشته با تدابیر و حداکثر ایمنی لازم کودکان بیمار به این بیمارستان منتقل شدند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه از روز پنجشنبه تاکنون به بیش از ۸۰۰ نفر به این بیمارستان مراجعه سرپایی داشتند و بیش از ۲۰ نفر هم در مدت ۴۸ ساعت بستری شدند که امیدواریم خدمات لازم به آنها ارائه شود گفت: این بیمارستان ۲۷۰ تخت دارد و از لحاظ تجهیزات نظیر رادیولوژی و سی تی اسکن مشکلی ندارد و جانمایی هم کردیم که دستگاه "ام آر آی" را در این مرکز مستقر کنیم.
وی با بیان اینکه این بیمارستان فضای بینظیری دارد و از لحاظ آموزشی نیز میتواند برای فراگیران مناسب باشد خاطرنشان کرد: به دنبال این هستیم در روزهای آینده کلینیک تخصصی را در بعد از ظهر علاوه بر کلینیک تخصصی که صبح داریم، راهاندازی کنیم.
مجذوبی با تاکید به اینکه همچنان مرکز تروما و حوادث، بیمارستان بعثت خواهد بود و بیماران به آنجا مراجعه کنند افزود: در این بیمارستان خدمات جراحی نیز در کنار خدمات داخلی از امروز آغاز شده و پیگیریم در آینده نزدیک تمام جراحیهای اطفال را نیز در این مرکز ارائه دهیم.
وی به پیگیری تبدیل این بیمارستان به مرکز جامع طبی کودکان در غرب کشور اشاره کرد و گفت: اینکه این بیمارستان به مرکز جامع طبی کودکان تبدیل شود، زمان می برد اما تمام بستر را فراهم خواهیم کرد تا این امکان فراهم شود و در واقع در نوع خود در غرب کشور بینظیر خواهد شد.
وی با بیان اینکه بیمارستان اکباتان در گردشگری سلامت هم جایگاه خوبی خواهد داشت که اقدامات لازم در این زمینه در حال انجام است گفت: دانشگاه علوم پزشکی همدان در این مدت سعی کرده در تمام محورها حرکت رو به جلویی داشته باشد و آنها را فعال کند که میتوان حوزه درمان، توسعه، بهداشت، تحقیقات، انضباط مالی و... را برشمرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به اینکه از بین ۲ هزار و ۸۰۰ تخت خوابگاهی که در این دولت در کشور راهاندازی شده بیش از ۸۰۰ تخت در همدان بوده است افزود: مجوز احداث دو خوابگاه بینالملل را هم برای دختران و پسران را گرفتهایم و این مراکز را نیز پیش خواهیم برد.
وی با بیان اینکه در این دولت بخش تحقیقات علوم پزشکی همدان دوره درخشانی را طی کرده و رتبههای خوبی در حوزه تحقیقاتی کسب شده که فردا نیز از سوی وزارت بهداشت تشویق میشود گفت: در حال حاضر ۱۰ شرکت در حوزه پارک و فناوری دانشگاه فعال هستند.
مجذوبی با اشاره روند پویش غربالگری بیماری دیابت و فشار خون در همدان اشاره کرد و گفت: این طرح دو ماهی است که در کشور آغاز شده اما آمار در استان بالا نیست و این به دو علت برمی گردد.
وی با بیان اینکه مردم استقبال کمتری از این طرح داشتند در حالی که میتوان از فرصت استفاده کرد و به تشخیص بیماری داشت و درمان به موقع انجام داد افزود: علت دیگر این است که پرسنل ما دقت فراوانی در انجام غربالگری دارند و کیفیت قربانی کمیت نشده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان به اینکه به خاطر کیفیت ارائه خدمات همدان در خصوص درصد بیماران پیش دیابت کشف شده رتبه اول را دارد و در آمار مشکوک به دیابت رتبه چهارم عنوان کرد: در کشف بیماران مشکوک به فشار خون نیز این استان رتبه ششم دارد.
وی با بیان اینکه مدیریت واحدی در حوزه بینالملل در دانشگاه خواهیم داشت و در حوزه گردشگری سلامت از ظرفیت دولتی و خصوصی بهره خواهیم برد افزود: خدمات دندانپزشکی و دندانپزشکی تحت بیهوشی و گردشگری سلامت در این بیمارستان نیز خواهیم داشت.
مجذوبی در خصوص خدمات هتلینگ گردشگری سلامت بیان کرد: همراهسرای بیمار در استان ساخته میشود اما بدین معنا نیست که در حوزه گردشگری سلامت باشد و باید استان در حوزه گردشگر سلامت در تمام زمینهها ورود کند.
وی در پاسخ به اینکه با راهاندازی بیمارستان اکباتان وضعیت بهشتی چه میشود؟ گفت: در حال حاضر کمبود تخت بیمارستانی در استان وجود دارد و با وجود اینکه شاخص تخت به جمعیت کشور ۱.۸۶ است و میانگین استان ۱.۴۴ بوده و اختلاف بین یک هزار تخت است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با تاکید به اینکه در حال حاضر یکهزار تخت بیمارستانی در استان کمبود داریم افزود: اگر بنا بود بیمارستان شهید بهشتی که ۳۵۰ تخت فعال دارد را تعطیل کنیم با بهرهبرداری اکباتان باید ۱۰۰ تخت به عقب برمیگشتیم و این مشکلات سلامت و درمان را بیشتر میکرد.
وی با بیان اینکه بیمارستان شهید بهشتی تنها بخش آی سی یو و دیالیز ۱۰۰ تخت دارد و این تختها در بیمارستان اکباتان جانمایی نشده خاطرنشان کرد: از طرفی در بیمارستان اکباتان تختهای زایمانی یا ای سی یو نوزادان پیشبینی شده که در شهید بهشتی این تختها نبوده است.
مجذوبی با بیان اینکه از لحاظ تخت و اجزای تشکیل دهنده بیمارستان شهید بهشتی قابل انطباق با بیمارستان اکباتان نیست و امکان انتقال نبود عنوان کرد: با وجود کمبود تخت در استان خوشبختانه استاندارد ورود خوبی داشتند و با مکاتبههای صورت گرفته، بیمارستان شهید بهشتی با وضعیت فعلی به کار خود ادامه خواهد داد.
وی در خصوص ضرورت رسیدگی به محوطه بیمارستان بهشتی گفت: امیدواریم با مدیریت استاندار بتوانیم مدیریت محوطه را هم به دست گیریم و مشکلات آن را هم حل کنیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به اینکه طی دو هفته آینده فضاهای بازی کودکان بیمارستان اکباتان نیز جانمایی خواهد شد در ادامه در خصوص ضرورت وجود بیمارستان یکهزار تختخوابی در استان نیز اینطور گفت: با توجه به ضریب تخت به جمعیت در حال حاضر استان یکهزار تخت بیمارستانی کمبود دارد.
وی با تاکید به اینکه قطعا همدان به یک بیمارستان جامع نیاز دارد گفت: مثلا در حوزه زنان باید یک بیمارستان جامع داشته باشیم و بخشی از خدمات نیز توسعه یابد و همدان با وجود اینکه به لحاظ شاخصهای عملکردی بهترینهاست اما از لحاظ توسعه فضای فیزیکی عقب است و باید تلاش کنیم در این حوزه نیز جزو بهترینها بشویم.
مجذوبی بیان کرد: در مورد فضای بیمارستانی مشکلاتی داشتیم اما اخیرا مسیری باز شده و به جلو میبریم و افق روشنی وجود دارد که امیدواریم اتفاق خوبی در این حوزه خواهد افتاد.
گفتنی است در این نشست عنوان شد بیمارستان به صورت رسمی با حضور رئیس جمهور افتتاح خواهد شد.
پایان پیام/
دیدگاه شما