18. بهمن 1402 - 11:46   |   کد مطلب: 25428

به گزارش شبنم ها، حسین ربیعی در میزگرد تخصصی کارآمدی انقلاب؛ واقعیت یا برداشت، با بیان اینکه برای بیان کارآمدی جمهوری اسلامی باید پیشرفت‌ها و دستاوردها را تبیین کنیم، گفت: وقتی دستاورد و پیشرفت را تبیین می‌کنیم‌ منظور این نیست که به هیچ وجه نواقصی نداریم، طبیعتاً کارنامه صفر و صد نمی‌تواند باشد.

 

وی با اشاره به اینکه در ایام پیروزی انقلاب اسلامی آمار و ارقام زیادی منتشر می‌شود که در زمان پهلوی کجا بودیم و الان کجا هستیم، افزود: شبهه رایج در این شرایط آن است که طرفداران پهلوی می‌گویند اگر پهلوی هم بود الان به این دستاوردها رسیده بودیم مثلا می‌گویند اگه پهلوی هم بود اینقدر گازکشی می‌کرد، آسفالت می‌کرد، مدرسه می ساخت و اقدامات دیگر.

 

این کارشناس رسانه ادامه داد: موضوع آنجاست که باید وضعیت ایران در زمان پهلوی نسبت به دنیا و وضعیت الان ایران نسبت به دنیا بررسی شود.

 

ربیعی با بیان اینکه سال۱۳۵۶ جمعیت ایران تقریبا ۳۴ میلیون بوده است، گفت: در آن روز بعضی روزها ۶ میلیون بشکه نفت صادرات می‌شده و دلار هم نسبت به امروز قیمت دو برابری داشته است.

 

وی خاطرنشان کرد: موضوع سرانه تولید ناخالص ملی یعنی کل درآمد کشور را جمع و بر جمعیت کشور تقسیم می‌کنند، در سال ۱۳۵۶ ارزیابی صندوق بین‌المللی پول آن است که رتبه ۵۳ در دنیا داریم، در سال ۱۴۰۱ جمعیت ما تقریبا ۸۳ میلیون است سالانه یک میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه نفت در روز صادرات بوده که بخاطر تحریم ‌ها هم نتوانستیم پول را برگردانیم و درگیر تحریم‌ها هم بوده‌ایم.

 

این کارشناس رسانه با اشاره به اینکه با وجود همه مسائلی که ایران با آن‌ها رو به رو بوده است، رتبه‌ای که صندوق بین‌المللی پول برای آن اعلام کرده، رتبه ۲۱ در دنیا است، عنوان کرد: یعنی در رتبه اقتصادی حداقل ۳۲ پله صعود و جهش داشته‌ایم که قابل تأمل است.

 

ربیعی با بیان اینکه علی‌رغم اینکه باید قدرت اقتصادی مردم بخاطر کاهش صادرات نفت و افزایش جمعیت کاهش پیدا می‌کرد اما جمهوری اسلامی کاری کرد که وضعیت اقتصادی بهتر شده است، گفت: در بحث اقتصاد کلان که ورود پیدا کنیم برخی مسائل است که مردم را اذیت می‌کند و یکی از آن‌ها ضریب جینی یا همان فاصله درآمدی است‌.

 

وی ادامه داد: ضریب جینی دو نوع است، ضریب جینی درآمدی و ثروت، ممکن است کشوری عدد ضریب درآمدی مناسب داشته باشد اما عدد ثروتی آن مناسب نباشد، اعداد ضریب جینی بین صفر و یک است و هرچه به یک نزدیکتر یعنی فاصله طبقاتی بیشتر است.

 

این کارشناس رسانه با تاکید براینکه در کشور روند حرکتی نشان می‌دهد که ضریب جینی کاهش داشته است، افزود: انقلاب اسلامی باعث شده است که فاصله طبقاتی کاهش داشته باشد.

 

ربیعی با اشاره به هرم فاصله طبقاتی خاطرنشان کرد: این هرم سه طبقه شامل ثروتمند، متوسط و فقیر دارد و کشوری موفق است که طبقه میانی و متوسط آن بزرگتر باشد در این صورت وضعیت معیشتی و رفاهی مردم بیشتر است.

 

وی با بیان اینکه آمار رسمی می‌گوید قبل از انقلاب ۴۶ درصد مردم در فقر مطلق بودند و فقر غذایی داشتند، تصریح کرد: این آمار در سال گذشته حدودا ۱۶ درصد در کشورمان اعلام شد و در آمریکا که قدرت یک اقتصاد جهانی است ۱۵ درصد اعلام شد.

 

این کارشناس رسانه افزود: افزایش یارانه‌ها هرچند ناچیز اما حداقل امنیت غذایی را تأمین می‌کند و کسی نیست که شبی گرسنه بماند و فقط مطلق داشته باشد.

 

ربیعی با اشاره به اینکه وابستگی به دلار و درآمدهای نفتی، اقتصاد ایران را به شدت اذیت می‌کند، تصریح کرد: به همین دلیل در مقاطعی معیشت مردم خیلی تحت شعاع قرار گرفت و نوسانات زیادی تجربه کردیم.

 

وی خاطرنشان کرد: بزرگترین اشتباه برجام بود، اقتصاد ایران در برجام کاملا شرطی شد که هر سه ماه یکبار رئیس جمهور ایالات متحده امضا کند یا نه و در این اقتصاد شرطی سرمایه‌گذار جرأت نمی‌کند سرمایه‌گذاری کند‌.

 

این کارشناس رسانه با بیان اینکه بر خلاف دروغ‌هایی که دولت وقت درباره برجام گفت که همه تحریم ها لغو می‌شود اما لغو نشد و فقط به نوعی تحریم‌ها فریز شد، گفت: این یعنی سَم برای اقتصاد ایران و آخرین هربه دشمن نیز سال ۹۷ بود که ترامپ از برجام خارج شد و شوک وحشتناک ارزی رخ داد.

 

ربیعی با اشاره به اینکه در این شرایط چاره‌ای نداریم و باید با دلارهای نفتی وضعیت را درست کنیم، تصریح کرد: با این کار هم اگر دلار تأمین شود قیمت‌ها دوبرابر و ارزش ملی پول کاهش پیدا می‌کند و تازه زمانی که نتوانیم درآمد نفت را با درآمد دیگری جایگزین کنیم تورم ادامه دارد.

 

وی با تاکید براینکه اقتصاددانان به این موضوع رشد نقدینگی می‌گویند، افزود: یعنی وقتی دلار نداریم شروع به چاپ اسکناس بدون پشتوانه کنیم و این یکی از اعترافات رئیس کل اسبق بانک مرکزی بود.

 

این کارشناس رسانه ادامه داد: وقتی این کار می شود تورم ۶۰ درصدی به مردم تحمیل می‌‌شود، میزان رشد نقدینگی در دولت ۱۳ متوقف نشده بلکه کاهش پیدا کرده این کاهش رشد نقدینگی یعنی تورم کاهش پیدا می‌کند.

 

ربیعی با اشاره به اینکه پیش بینی کردند دلار تا آخر امسال ۱۰۰ هزار تومان می‌شود، عنوان کرد: قطعا این موضوع کذب است و قیمت دلار با بار تورمی نسبت مستقیم دارد، ممکن است تکانه‌های احساسی و مقطعی را شاهد باشیم ولی دوباره به حدودا ۵۴ تومان می‌آید و بیشتر از ۶۰ تومان نمی‌شود.

 

وی با بیان اینکه اگر درآمد مالیاتی افزایش پیدا کند و شفاف شود نقدینگی هدفمند می‌شود، گفت: در غرفه آخر نمایشگاه اطلاعات میزان فرار مالیاتی استان همدان ۱۶ هزار میلیارد تومان برآورد شده بود که سربازان گمنام امام زمان(عج) اعلام می‌کردند در سال گذشته جلوی حدود چهار هزار و ۳۰۰ میلیاردتومان را گرفته بودند.

 

این کارشناس رسانه با تاکید براینکه در اقتصاد کشور بیش از هرچیزی به شفافیت نیاز داریم، عنوان کرد: هرچه شفافیت بیشتر شود اتفاقات بهتری در اقتصاد رخ می‌دهد.

 

ربیعی با اشاره به اینکه واقعیت و احساس از واقعیت در فضای کنونی وجود دارد، تصریح کرد: واقعیت موجود بخاطر انعکاس رسانه‌ها خیلی متفاوت می‌شود، رسانه اجازه نمی‌دهد مردم بهبود وضعیت اقتصادی را ببینند.

 

وی با بیان اینکه ما قبول داریم در حوزه مسکن و خودرو دچار چالش هستیم، گفت: اما باید واقعیت را دید که مثلا قیمت برنج ۳۰ درصد کاهش داشته است اما رسانه به آن اشاره نمی‌کند.

 

این کارشناس رسانه ادامه داد: بیشترین هجمه رسانه‌ای از سوی افرادی است که در شرایط بهتر اقتصادی قرار دارند و این نکته قابل تأمل است و اجازه نمی‌دهند حتی صدای کسی که مظلوم است و واقعا حق دارد به جایی برسد.

 

ربیعی با انتقاد از مدیران گفت: مدیران باید سواد رسانه‌ای خود را بالا ببرند و ارتباط و تعامل با رسانه‌ها را مهم بدانند؛ امسال پروژه‌های زیادی افتتاح شده ولی چقدر مردم و رسانه‌ها از این افتتاح پروژه‌ها اطلاع دارند؟

 

وی با اشاره به اینکه دشمن هجمه زیادی وارد می‌کند ولی ما نسبت به بیان دستاورها آنطور که باید اطلاع‌رسانی نداریم، افزود: رسالت رسانه‌ای ها سنگین است که شرایط را به خوبی توضیح دهند و به مردم منتقل کنند که حقایق چیست؟

 

این کارشناس رسانه با بیان اینکه صندوق توسعه انسانی سازمان ملل متحد، جمهوری اسلامی را رتبه بندی کرده است، تصریح کرد : در این رتبه بندی ایران در حوزه سلول‌های بنیادی و شبیه سازی رتبه دوم در دنیا است، در لیرز رتبه سوم در دنیا را دارد، در گردشگری رتبه ۹ دنیا و در صنعت خودرو سازی ۱۱ دنیا هستیم.

 

ربیعی خاطرنشان کرد: مردم در فضای مجازی هر محتوایی را با تکرار می‌پذیرند و آمار اشتباه به خورد آنها داده می‌شود اما مردم آمار صحیح و واقعی را ندارند.

 

وی با اشاره به میزان بی‌سوادی زنان در سال ۱۳۵۴ گفت: این آمار ۶۰ درصد بوده اما در سال ۸۹ حدود به حدود ۹ درصد رسیده است.

 

این کارشناس رسانه با بیان اینکه در حوزه عدالت آموزشی تحصیلات اجتماعی و ورزش بانوان پیشرفت‌ها قابل توجه بوده است، افزود: در سال ۱۳۵۷ در مجموع هفت رشته ورزشی در ایران مختص خانم‌ها بود الان ۳۸ رشته ورزشی داریم.

 

ربیعی ادامه داد: داوران زن دوران پهلوی هفت نفر بودند و الان ۱۶ هزار نفرند، ورزشگاه اختصاصی بانوان قبل انقلاب نداشتیم اما الان ۳۰ ورزشگاه تخصصی مختص بانوان وجود دارد.

 

وی در پایان با اشاره به اینکه باید جمهوری اسلامی ایران و دستاوردهای آن به درستی مقایسه شود، عنوان کرد: مثلا ایران با انگلیس قابل مقایسه نیست چون انگلیس کلی استثمار کرده ولی ایران با اتکا به توانایی خود و علم روز خود در شرایط کنونی پیشرفت و توسعه دارد چون به استقلال رسیده است.

انتهای خبر/

دیدگاه شما

آخرین اخبار