به گزارش شبنم ها به نقل از فارس،پرویز کوثری در جمع خبرنگاران اظهار کرد: هدفهایی که تعیین شده و فرمانی که امام خمینی (ره) داشتند، این اهداف هنوز رخ نداده است.
وی با اشاره به اینکه همه فعالیتها در قالب عرضه و تقاضا بوده است، تصریح کرد: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی 52،5 درصد از جمعیت 6 سال به بالای کشور بیسواد بودند که در حال حاضر این نرخ به کمتر از 14 درصد رسیده است.
معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی سازمان نهضت سوادآموزی با اشاره به پایین بودن تقاضا برای سوادآموزی در دوران پس از انقلاب اسلامی، اضافه کرد: هم اکنون خدمات سوادآموزی بر اساس اولویت ارائه میشود.
این مسئول با اشاره به اینکه خدمات آموزشی به بیسوادان همانند یک خیابان یک طرفه است به طوری که در این سالها ما شاهد عرضه در این حوزه بودیم، اضافه کرد: در صورتی که همکاری از سوی دستگاههای ذیربط وجود داشته باشد، اقدامات خوبی در زمینه سوادآموزی صورت خواهد گرفت.
وی با بیان اینکه کمتر از 5 درصد جمعیت کشور بیسواد هستند، گفت: ارائه خدمات آموزشی در قالب برگزاری کلاس برای 5 درصد از این افراد که در کل کشور پراکنده شدهاند امکانپذیر نیست.
این مسئول ادامه داد: با این شرایط تحت پوشش قرار دادن این تعداد رویکرد آموزشی این سازمان به صورت ارائه خدمات به صورت فرد به فرد است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه همه خدمات این سازمان به سوادآموزی افراد 10 تا 49 سال متمرکز شده است، گفت: این امر به معنای عدم ارائه خدمات به افراد بالای 50 سال نیست و برای اینها نیز تدابیر لازم اتخاذ شده است.
معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی سازمان نهضت سوادآموزی همچنین در زمینه وضعیت نرخ سواد زنان در کشور افزود: پس از انقلاب 75 درصد خدمات سواد آموزی به زنان اختصاص یافته است.
این مسئول با بیان اینکه فاصله جنسیتی بین زنان و مردان را از نظر تحصیلی تحصیل در دوران قبل از انقلاب (سال 55) 24 درصد بوده است، اظهار کرد: این میزان در حال حاضر کمتر از 5 درصد است.
وی در ادامه با اشاره به اقدامات انجام شده ر راستای حمایتهای سازمان نهضت سوادآموزی از آموزشیاران این نهاد تصریح کرد: طی سال جاری و دو سال گذشته مجوزی برای فعالیت آموزشیار در این سازمان ارائه نشده است.
کوثری اضافه کرد: درراستای این طرح آموزش یارانی که به طور منظم خدمات آموزشی به افراد بیسواد را انجام میدادند به صورت پیمانی و یا رسمی در نهادهای ذیربط مشغول به فعالیت هستند.
وی با اشاره به آیات و روایات موجود در زمینه ارزش علم و آگاهی اضافه کرد: سه پدیده نامبارک جهل، جور و جوع همواره جوامع مختلف را به انحطاط کشانده، بنابر این در مبارزه با جهل و بیسوادی علاوه بر تکلیف شرعی، وظیفه نیز داریم.
این مسئول ادامه داد: نهضت سوادآموزی دارای دورههای آموزش، تحکیم و انتقال است که باید از سوی افراد شرکت کننده مورد توجه قرار گیرد.
دیدگاه شما