نکات زیر را هنگام تهیه ترشی و شور به یاد داشته باشید:
• برگهای کرفس را پس از شستن خشک کنید و هنگام گذاشتن شور و ترشی پودر یا برگهای خشک را به آن اضافه کنید.
• ظروف شیشهای مربا، سس و… را دور نریزید. آنها را در قابلمهای با آب بجوشانید تا بوی مواد قبلی از بین برود و استریل شود، سپس مواد ترشی را در آن بریزید.
• گل کلم را با سرکه یا آب نجوشانید چون رنگ سفید خود را از دست میدهد.
• به جز دو روز اول و برای مخلوط شدن میتوانید ترشی و شور را در آفتاب بگذارید و پس از آن در جای خنک نگهداری شود.
• گرمای محیط باعث کپک زدن و نرم شدن و لیج افتادن آنها میشود.
• حواستان باشد ظرف حتما خشک و استریل شده باشد.
• به شور خود مقداری سرکه اضافه کنید تا خوشطعمتر شود.
• از نمک یددار برای شور و ترشی استفاده نکنید.
• روی درهای ظروف خیارشور و ترشی و مخلوط را پارچهای نخی ببندید تا عرق نکند و باعث کپک زدن ترشی شما نشود.
• مقدار تندی فلفل ترشیها و شورها و نیز مقدار استفاده از سیر به ذائقه شما بستگی دارد.
• سبزیجات خیارشور و مخلوط شور را خرد نکنید.
• در ظرف باید کاملا بسته باشد و راه نفوذ هوا به درون آن وجود نداشته باشد تا کیفیت شورها (خیارشور و مواد مخلوط شور) بهتر باشد و ترد بماند .
• میتوانید کرفس را کامل خرد کنید و بگذارید با آب بپزد سپس، آن را از صافی رد کنید و بعد از خنک شدن روی شور بریزید.
• جهت معطر شدن ترشی میتوانید سیر تازه، پیاز تازه، زنجبیل تازه، کرفس، گلپر، سبزیجات معطر و پودر موسیر و زردچوبه و ادویه مخصوص ترشی را اضافه کنید.
• برای خیارشور و مخلوط شور نیاز به ادویه ساییده شده نیست زیرا رنگ مخلوط شور را خراب میکند و تیره میشود اما میتوانید از دانههای گشنیز و فلفل و خردل به شکل کامل استفاده کنید.
• برخی ترشیها را میتوان با چاشنیهای ترش دیگری مانند آلوچه و تمرهندی ترکیب کرد تا از ترشی و تیزی سرکه کم شود، حتی میتوان مقداری شکر قهوهای یا شکر معمولی یا شیره اضافه کنید تا مزه ملستری به دست آید.
• شيشههاي كوچك دهان گشاد، بهترين انتخاب ظروف براي ترشي و شور ميباشد.
• زماني كه سركه را به مواد ترشي اضافه ميكنيد بايد كاملا روي مواد را بپوشاند. براي تهيه شور نيز آب شور بايد روي مواد را بپوشاند.
• در بعضي ترشيها كه سبزيجات آن زياد است، پس از يك الي دو هفته سركه جذب مواد ميشود؛ در اين حالت ميتوانيد كمي سركه اضافه كنيد.
• هنگام مصرف ترشي يا شور دقت كنيد وسيلهاي كه با آن قصد برداشتن ترشي يا شور را از ظرف اصلي داريد حتما تميز باشد.
• سياه دانه از ادويههاي مناسب ترشي است كه قبل از استفاده باید روي حرارت تفت داده شود. اين عمل باعث معطر شدن سياه دانه ميشود. بايد توجه كنيد اگر زمان تفت دادن كم باشد عطر سياه دانه خارج نميشود واگر زمان زياد باشد، سياه دانه ميسوزد بنابراين هنگامي كه بوي معطر سياه دانه به مشام رسيد آن را از روي حرارت برداريد.
• ترشیهایی که کامل با سرکه تهیه میشوند ماندگاری بالایی دارند و نیاز به یخچال ندارند همین که در گرما و در معرض آفتاب نباشند کافیست.
• شورها باید در جای خنک و کاملا دور از آفتاب نگهداری شوند و وقتی درِ آن را باز کردید حتما در یخچال بگذارید.
بانو پرس
دیدگاه شما