18. آذر 1395 - 8:43   |   کد مطلب: 14093
لایحه بودجه سال آینده هفته جاری از سوی رئیس جمهور تقدیم مجلس شد نگاهی به این لایحه نشان می‌دهد بودجه معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در لایحه پیشنهادی دولت برای سال آینده 18.31 درصد افزایش داشته است.
بودجه96,شبنم همدان,سهم زنان,shabnamha.ir,زنان سرپرست خانوار,رییس جمهور,afkl ih

به گزارش شبنم همدان به نقل از خبرگزاری فارس : رئیس جمهور یکشنبه این هفته لایحه بودجه پیشنهادی سال 96 را تقدیم مجلس کرد که با نگاهی به این لایحه می‌توان متوجه شد که زنان از سفره سال آینده دولت چه اندازه سهم دارند؟

در تبصره 11 ماده واحده لایحه بودجه سال 96 کل کشور آمده است:

الف ـ برای تأمین کسری اعتبارات دیه محکومان معسر با اولویت زنان معسر و مواردی که پرداخت خسارت برعهده بیت‌المال یا دولت می‌باشد، وزارت دادگستری مجاز است با تصویب هیأت نظارت صندوق تأمین خسارات بدنی حداکثر تا سه هزار و پانصد میلیارد ( 35.000.000.000) ریال از منابع درآمد سالانه موضوع بندهای (ت) و (ج) ماده 24 قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه را از محل اعتبارات ردیف 5 ـ 110000 جدول شماره 7 این قانون دریافت و هزینه کند. مدیرعامل صندوق مزبور مکلف است با اعلام وزیر دادگستری مبلغ یادشده را به نسبت در مقاطع سه ماهه در اختیار وزارت دادگستری قرار دهد.

در بند الف ماده 19 به دولت اجازه داده می‌شود برای مردمی شدن اقتصاد، حداکثر سازی مشارکت اقتصادی، بهره‌گیری مؤثر از ظرفیت‌های عظیم جمعیت فعال کشور (جوانان، زنان و دانش‌آموختگان دانشگاهی) و برای بهره‌برداری مؤثر از مزیت‌های نسبی و رقابتی مناطق در پهنه سرزمینی ایران اسلامی (با اولویت مناطق روستایی و محروم) نسبت به برنامه‌ریزی و سیاستگذاری مناسب برای ایجاد فرصت‌های شغلی و پایدار در منطقه و شناسایی استعدادها و قابلیت‌های مناطق، از طریق حمایت‌های نهادی، اعتباری، آموزشی و اجرایی اقدامات زیر را براساس سیاست‌های مصوب شورای عالی اشتغال انجام دهد:

1ـ تدوین و ارائه اولویت‌های سرمایه‌گذاری به تفکیک رشته فعالیت‌ها تا سطح شهرستان توسط دستگاه‌های اجرایی با همکاری بخش خصوصی و تعاونی با توجه به قابلیت‌ها و محدودیت‌های محیطی و اقتصادی منطقه و تحلیل دینامیک کسب و کار، بازار عوامل و اشتغال، بازار محصول و زیرساخت‌های موجود.

2ـ ظرفیت‌سازی برای مشارکت فعال و مؤثر جامعه هدف توسط دستگاه اجرایی

3ـ تسهیل‌گری و ظرفیت‌سازی نهادی در مناطق روستایی و گروه‌های هدف 

4ـ‌ اطلاع‌رسانی شفاف مشوق‌های مالی، حمایتی مستمر و فراگیر هر یک از دستگاه‌های اجرایی

5ـ ایجاد رونق در بخش ساختمان و خدمات عمومی

6ـ اولویت تخصیص مشوق‌های مالی به پروژه‌ها به ترتیب برای ایجاد و توسعه بنگاه‌های کوچک، متوسط و صنایع دستی

افزایش 18 درصدی بودجه معاونت زنان در سال 96

بودجه مصوب معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در سال 95، 128 هزار میلیون ریال بوده است که بودجه‌ای که برای سال آینده از سوی دولت برای این نهاد پیشنهاد شده است، با 18.31 درصد افزایش 151 هزار و 443 میلیون ریال پیشنهاد شده است. 

بودجه مصوب شورای سیاستگذاری حوزه علمی خواهران در سال 95، 2.029.500 میلیون ریال بوده است که با 12.83 درصد رشد بودجه‌ای که برای سال 96 پیشنهاد شده است 2.290.000 میلیون ریال می‌باشد.

بودجه مصوب شورای فرهنگی اجتماعی زنان در سال 95، 14.852 میلیون ریال بوده است که با 16.14 درصد افزایش 17.250 میلیون ریال برای سال 96 پیشنهاد شده است.

کاهش 20درصدی اعتبار حق بیمه زنان خانه دار با اولویت زنان سرپرست خانوار

اعتبار موضوع حق بیمه زنان خانه‌دار متأهل با اولویت زنان سرپرست خانوار با 20 درصد کاهش نسبت به سال جاری مبلغ 240.000 میلیون ریال برای سال آینده از سوی دولت پیش‌بینی شده است. 

بانک‌ها موظف به پرداخت وام 10 میلیونی ازدواج در سال 96

در بخش جوانان نیز یکی از دغدغه‌های اصلی جوانان، موضوع ازدواج و دریافت وام ازدواج است که در بند (د) تبصره 17 ماده واحده آمده است: به منظور حمایت از ازدواج جوانان، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران موظف است کلیه بانک‌ها و مؤسسات اعتباری کشور را ملزم کند به اندازه سهم خود از مجموع سپرده‌های قرض‌الحسنه پس‌انداز و جاری در پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه مشارکت کرده و تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج را در اولویت نخست پرداخت قرار دهد.

1ـ تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج برای هر یک از زوجین در سال 1396، یکصد میلیون (100.000.000) ریال با دوره بازپرداخت چهارساله می‌باشد.

2ـ بانک مرکزی وظیفه نظارت بر اجرای این قانون و جریمه بانک‌های متخلف در این زمینه را برعهده دارد.  

انتهای پیام/ص

دیدگاه شما

آخرین اخبار