هنر مرز مشخصی ندارد و به همه انسانها در این کره خاکی تعلق دارد. هماکنون هنر سفالگری در دنیا به دو شکل سنتی و صنعتی انجام میپذیرد که در ابعاد صنعتی علم و تکنولوژی روز مهمترین تعریف را داراست و توانسته در خط تولید با ابزار و تجهیزات مدرن خود را نشان دهد تا جایی که دیگر نیازی به فوت کوزهگری نباشد.
ساخت سفال با خاک جزیره کیش، هنری که با توجه به مرجانی بودن جزیره کیش کمی بعید به نظر برسد اما هنر دستان استاد ایرج گلزاری جمیل به ما ثابت کرد که از خاک کیش هم می توان سفال های زیبا تولید و پخت کرد.
او از گل مارن (گل سرشور) که در عمق 25 متری جزیره نسبت به موقعیت جغرافیایی خاص یافت می شود و جایگاه خاصی در سفالگری، درمان دردهای مفصلی و مداوای پوست و در قدیم تر به جهت بنای داخل و خارج آب انبارها به کار می رفته است سفال های خود را تولید می کند.
او معتقد است، فروش آثار هنری تولید شده و تامین مالی و داشتن یک تولیدی یا کارگاه برای پیوند فرهنگ غنی چند هزار ساله ایران با جامعه هنر امروز و همراه نمودن ذائقه نسل جدید با هنر سنتی و در پی آن فاصله گرفتن از تولیدات مشابه، از میان به در کردن رقبای خارجی و نیز جلوگیری از واردات کالاهای مشابه از مهمترین دلمشغولیهای یک هنرمند است.
دیدگاه شما