2. دى 1395 - 8:54   |   کد مطلب: 14360
مدیرعامل بنیاد صیانت از خانواده همدان:
خلأ آموزش قبل از عقد به جوانان از عوامل اصلی افزایش طلاق
استان همدان نیز مانند برخی دیگر از شهرهای کشور با این معضل اجتماعی به طور جدی دست به گریبان است به گونه‌ای که بالا بودن آمار طلاق با به صدا در آوردن زنگ خطر برای مسئولان سبب شد تا آنها برای کاهش این ناهنجاری اجتماعی دست به تشکیل مرکزی به نام " بنیاد صیانت از خانواده" بزنند.
بنیاد صیانت از خانواده,همدان,آموزش قبل از عقد,شبنم همدان,افزایش طلاق,shabnamha.ir,afkl ih

به گزارش شبنم همدان به نقل از خبرگزاری تسنیم از همدان : طلاق و فروپاشی بنیاد خانواده در جامعه کنونی ما به یکی از مهمترین مشکلات تبدیل شده به گونه‌ای که در چند سال گذشته با تغییر سبک زندگی افراد و عدم آموزش و آگاهی جوانان از بایدها و نبایدهای زندگی مشترک، آمار  طلاق در جامعه را بالا برده است.

استان همدان نیز مانند برخی دیگر از شهرهای کشور با این معضل اجتماعی به طور جدی دست به گریبان است به گونه‌ای که بالا بودن آمار طلاق با به صدا در آوردن زنگ خطر برای مسئولان سبب شد تا آنها برای کاهش این ناهنجاری اجتماعی دست به تشکیل مرکزی به نام " بنیاد صیانت از خانواده" بزنند.

این بنیاد در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری در حوزه خانواده، پیشگیری از طلاق و آموزش سبک زندگی اسلامی به زوجین و خانواده‌ها در بهمن ماه 93 با محوریت نماینده ولی فقیه و با مشارکت معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری و سایر اساتید، مشاوران و اعضای فرهیخته جامعه تشکیل شد و به طور رسمی کار خود را از سال 94 شروع کرده است.

بنیاد صیانت از خانواده دارای مجوز رسمی از وزارت کشور بوده و مرکزی غیر سیاسی، غیرانتفاعی و غیر دولتی است و صرفا به منظور جلوگیری از طلاق در خانواده‌های همدانی فعالیت می‌کند.

عملکرد موفق این بنیاد در کاهش آمار طلاق ما را برآن داشت تا در گفت‌وگویی با حسن رضایی مدیر عامل این نهاد در همدان، مخاطبان خود را بیش از گذشته در جریان چگونگی عملکرد این مرکز و خدماتی که به زوجین ارائه می‌دهد بگذاریم. آنچه می‌خوانید متن این گفت‌وگو است:

 در حال حاضر مهمترین نیاز جوانان را در بخش ازدواج چه می‌دانید؟

رضایی: آنچه در بحث استحکام خانواده به عنوان اساسی‌ترین رکن جامعه اهمیت دارید آموزش‌های پیش از عقد  برای زوجین است چرا که گامی موثر در موفقیت زندگی زوجین و مهمترین عامل در عدم طلاق جوانان به شمار می‌آید که متاسفانه تاکنون هیچ نهاد رسمی در همدان این کار را انجام نمی‌دهد.

ما برای رفع این خلأ پیشنهاد دادیم تا مجمع خیرینی با همکاری نهادهای مربوطه مانند کمیته امداد امام (ره)، بهزیستی، ارشاد  و فرهنگ اسلامی و آموزش و پرورش تشکیل شود تا آموزش‌های لازم به جوانان قبل از شروع زندگی مشترک داده شود.

 برای گسترش فعالیت‌های بنیاد صیانت از خانواده چه برنامه‌هایی دارید؟

رضایی: تمام توان مجموعه بنیاد علی رغم کمبود امکانات و اعتبارات لازم افزایش استحکام زندگی زوجین و به  سازش کشاندن زندگی آنها است به همین دلیل نیز نماینده ولی‌فقیه در استان همه ارگان‌ها را مکلف به همکاری با بنیاد کرده‌اند.

ما نیز برای استفاده عموم مردم از خدمات بنیاد در نخستین گام به دنبال تأسیس بنیاد صیانت از خانواده در دیگر شهرستان‌های استان هستیم. علاوه بر آن پیگیری امور افراد مطلقه برای جلوگیری از بروز آسیب‌های اجتماعی را از دیگر برنامه‌های خود می‌دانیم چرا که ممکن است این افراد رها شده باشند و یا از نظر مالی مشکلاتی داشته باشند به هرحال این افراد جزیی از جامعه هستند و باید زندگی کنند.

برنامه دیگری که ما بر آن تأکید داریم تشکیل کلاس‌های آموزش سبک زندگی اسلامی ایرانی است برای افرادی است که پرونده آنها به صلح و سازش کشیده شده است.

«زوجین هنر صحبت کردن با یکدیگر را ندارند»

 از ابتدای بررسی پرونده‌ها تاکنون مهمترین مشکل زوجینی که برای طلاق اقدام کرده‌اند چیست و برای رفع آن چه راهکاری ارائه می‌دهید؟

رضایی: پایین بودن سطح گذشت و سعه صدر زوجین نسبت به هم، پایین بودن سطح صبر و تحمل، عدم شناخت زوجین از یکدیگر در حوزه های مختلف فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و مذهبی، هم کف نبودن افراد، تاکید افراد بر منیت در زندگی مشترک، عدم توانایی گفت‌وگو و حل مشکلات از جمله مهمترین مشکلات زوجین جوان است.

علاوه بر این زوجین هنر صحبت کردن با یکدیگر را ندارند که همین مسئله نیز سبب عدم تفاهم در بین آنها می‌شود.همچنین زوجین تعریفی از زندگی و از یکدیگر ندارند و نمی‌توانند به خوبی موضوع را برای یکدیگر حلاجی کنند.

دخالت خانواده‌های زوجین نیز به عنوان یکی از دلایل طلاق در استان از درجه بالایی برخورداراست. والدین باید توجه داشته باشند که دخالت آنها در مباحث جزیی زندگی زوجین نه تنها زندگی آنها را تقویت نمی‌کند بلکه سبب گسستگی زندگی آنها می‌شو د، برخی زوجین علی رغم اینکه باهم مشکلی ندارند ولی خانواده‌هایشان با دخالت‌های جزئی و بی مورد زندگی آنها را به طلاق و جدایی می‌کشانند.

عامل مهم دیگر در این حوزه زیر پا گذاشتن حدود اسلامی و فعالیت بدون چارچوب در فضای مجازی است چرا که فرق بین محرم و نامحرم گذاشتن سبب قوام کیان خانواده می‌شود و عدم رعایت آن ولنگاری را به دنبال دارد.

از شروع فعالیت بنیاد تاکنون به چند پرونده رسیدگی شده و درصد موفقیت بنیاد در جلوگیری از  طلاق زوجین و حل مشکلات آنها چقدر بوده است؟

رضایی: در ابتدا لازم است بدانید این مرکز زیر نظر معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری همدان فعالیت  می‌کند و پرونده‌ها نیز ابتدا از طریق دادگاه خانواده، دفتر حمایت از حقوق زنان استانداری و دفتر از حمایت از حقوق زنان دادگستری به این بنیاد ارسال می‌شود.

درباره تعداد پروندهای ارسالی به این مجموعه نیز باید بگویم که در سال گذشته تعداد 450 پرونده به این مرکز ارسال شد که از این تعداد 152 پرونده منجر به صلح و سازش شده، 76 پرونده با انصراف افراد از پیگیری همراه بود و باقی پرونده‌ها نیز به دلیل عدم موافقت و سازش زوجین برای اجرای حکم طلاق به دادگاه ارسال شد.

امسال نیز تاکنون 400 پرونده به این مرکز ارجاع داده شده است که با تلاش همکاران و مشاوره‌های به عمل آمده 110 پرونده به صلح و سازی رسیده و الباقی نیز در حال بررسی توسط کارشناسان و مشاوران مجموعه است.

با توجه به اهمیت و ضروت آموزش آیا برای افردی که پرونده‌‌هایشان منجر به صلح و سازش شده نیز  است برنامه حمایتی دارید؟ چه خدماتی را به این افراد ارائه می‌دهید؟

رضایی: ما در سال گذشته دو مرحله کارگاه آموزش سبک زندگی اسلامی ایرانی را برای خانواده‌هایی که پرونده‌هایشان منجر به صلح و سازی شده است برگزار کردیم. در این دوره از اساتید دانشگاه دعوت کردیم و برای افرادی که زندگی آنها بازسازی شده است راهکارهای صحیح زندگی را آموزش دادیم و اعلام کردیم که بنیاد آمادگی حمایت و ارائه مشاوره‌های لازم به آنها را دارد و هر وقت نیاز بود می‌توانند از خدمات مشاوره‌ای و بازآموزی زندگی استفاده کنند.

 مهمترین مشکلی که بنیاد با آن رو به رو است چیست؟

رضایی: نداشتن اعتبارات لازم؛ ما به دستگاه‌های اجرایی استان اعلام کردیم که به دلیل نداشتن اعتبارات نمی‌توانیم برنامه‌های لازم را اجرایی کنیم، ما معتقدیم با اعتبارات بیشتر می‌توان مشکل تعدادی از پرونده‌ها را که به دلیل مشکلات جزئی مالی کارشان به طلاق کشیده شده است را حل کنیم.علاوه بر این ما هزینه لازم برای به کارگیری مشاوران و اساتید بیشتر برای ارائه خدمات به مراجعه کنندگان را نیز نداریم.

«نهادهای مرتبط با حوزه خانواده آموزش قبل از عقد به جوانان را جدی بگیرند»

 چه برنامه‌ای برای معرفی بیشتر بنیاد به مردم دارید؟

رضایی: هر ماه در جلسات هییت مدیره یکی از مدیران کل استان که فعالیت آنها مرتبط به این حوزه هست را  دعوت می کنیم. در رابطه با اطلاع رسانی به عموم نیز تنها وسیله ما افرادی هستند که پرونده‌های آنها به صلح و سازش کشیده شده است، ضمن اینکه این نهاد زیر نظر دادگستری فعالیت می‌کند و بخشی از معرفی مرکز باید از سوی معاونت پیشگیری از جرم این اداره کل انجام شود.

 از خانواده‌ها و نهادهای متولی و همسو با بنیاد صیانت از خانواده چه انتظاری دارید؟

رضایی: ما در بنیاد خدمات بسیاری را انجام داده‌ایم وبرای ما به صلح و سازش رسیدن تنها یک خانواده بسیار  ارزشمند است چرا که معتقدیم طلاق مشکلات اجتماعی بسیاری را در جامعه ایجاد می‌کند.

ما از نهادهای مرتبط با حوزه خانواده می‌خواهیم آموزش قبل از عقد به جوانان را جدی بگیرند و خانواده‌ها نیز ملاک‌های اسلامی وهم کفو بودن را مد نظر قرار دهند و درباره طرف مقابل تحقیقات درستی را انجام دهند، همچنین امیداوریم اعتبار مناسبی نیز برای بنیاد در نظر گرفته شده تا گام‌های موثری برای کاهش طلاق در استان برداشته شود.

 

انتهای پیام/ص

دیدگاه شما

آخرین اخبار