به گزارش شبنم همدان به نقل از خبرگزاری فارس از همدان : شهلا نوری بعد از ظهر امروز در جلسه «شورای راهبردی جمعیت» و «شورای هماهنگی ثبت وقایع حیاتی» با اشاره به اقدامات صورت گرفته در راستای افزایش جمعیت، اظهار کرد: 11 هزار و 47 زوج از کلاسهای آموزشی معاونت بهداشتی در راستای افزایش نرخ باروری استفاده کردهاند.
وی به توزیع 5 هزار نسخه کتابچه آموزشی با عنوان «پیامهای نیکبختی» اشاره کرد و گفت: تشکیل تیم مشاوره برای مادران، آموزش توانمندسازی نیروی انسانی و توجیه کارکنان و برگزاری همایش ازدواج سالم برای جوانان در سطح دانشگاه و... از جمله اقدامات انجام شده است.
مدیر گروه سلامت جمعیت و خانواده معاونت بهداشتی همدان از افزایش آمار سقط جنین در 6 ماهه امسال خبر داد و بیان کرد: این آمار در مقایسه با مدت مشابه نسبت به سال گذشته افزایش داشته و اگر آموزش در مورد بارداری ناخواسته مورد توجه قرار گیرد کمتر شاهد این جریان خواهیم.
وی از برگزاری 10 کلاس آمادگی مادران برای زایمان در شهرستانهای استان خبر داد و یادآور شد: 2 هزار و 220 زوج نابارور را شناسایی کرده و به بیمارستان فاطمیه ارجاع دادهایم.
نوری با بیان اینکه برای زوجهای بی بضاعت هزینه درمان ناباروری پرداخت شده است، تصریح کرد: مشکل بیمهای آنها در راستای درمان نیز حل شده است.
وی آموزشهای صورت گرفته در راستای آگاهی زوجین به منظور فرزندآوری در سنین مناسب را برشمرد و ادامه داد: با بالا رفتن سن امکان ناباروری وجود دارد که سنین موثر در باروری به زوجین اطلاعرسانی شده است.
مدیرگروه سلامت جمعیت و خانواده معاونت بهداشتی همدان از توزیع 6 هزار و 963 جلد کتاب با عنوان «سن ناباروری» خبر داد و اظهار کرد: آموزش جامعه در راستای افزایش فرزندآوری، کاهش تک فرزندی و... مورد توجه قرار گرفته است.
وی با اشاره به ارائه مشاورههای لازم به مادران در راستای فرزندآوری در سنین مناسب، گفت: 67 درصد از گروه هدف مشاوره شدهاند.
دانشیار جمعیتشناسی دانشگاه بوعلی سینا نیز با اشاره به ارائه گزارشهای مربوط به ازدواج، طلاق، مرگ و میر بیان کرد: آنچه در این بین حائز اهمیت بوده آن است که صرف تولید آمار نمیتوان مشکلات را حل کرد.
حاتم حسینی خاطرنشان کرد: اینکه این آمار در چه مدت زمانی تولید شدهاند حائز اهمیت است تا تحلیل دقیقتری صورت گیرد.
وی با بیان اینکه وقایع حیاتی و شاخصهای جمعیتی معمولاً سالیانه گزارش میشود یادآور شد: آمار جمعیتی را سالیانه نداریم و ثبت احوال نیز وقایع حیاتی را ثبت میکند.
دانشیار جمعیتشناسی دانشگاه بوعلی سینا تاکید کرد: طبق آمار ارائه شده، گزارش خام موالید 18.2 در هزار و مرگ و میر 4.7 در هزار و رشد جمعیت 12.7 است که 1.2 درصد رشد طبیعی دارد.
وی نرخ رشد مطلق جمعیت استان را 64 درصد در سال 90 دانست و ادامه داد: درصد عنوان شده میزان مهاجرتها را نیز در برمی گیرد.
حسینی با بیان اینکه در کاربرد شاخصها باید دقت کرد، خاطرنشان کرد: البته ثبت احوال آمار درست می دهد و نمیخواهیم آن را زیر سؤوال ببریم اما باید این آمارها با جمعیت هر ساله استان تحلیل شود که آن را نداریم.
وی با تأکید بر اینکه نرخ رشد طبیعی موالید خوب است اما در واقع این آمار نیست و چندین برابر گزارش ارائه شده است، گفت: ارائه گزارش از افزایش نرخ سن ازدواج و افزایش تعداد طلاق از سال 90 تاکنون نگران کننده است.
دانشیار جمعیتشناسی دانشگاه بوعلی سینا با بیان اینکه در سال 91 وضعیت اقتصادی با تحریمها به هم خورد، افزود: شکلگیری خانواده و افزایش ازدواج تا حدودی به رفاه و رونق در جامعه برمیگردد.
انتهای پیام/ص
دیدگاه شما