به گزارش شبنم همدان به نقل از جام جم : مرضیه محبوبی با تأکید بر اینکه والدین نباید انگ بیشفعالی به کودکان پرجنبوجوش خود بزنند، افزود: کودکان بیشفعال هیچگاه نمیتوانند بیش از 10 دقیقه یکجا بنشینند.
وی تمرکز پایین را از دیگر ویژگیهای کودکان بیشفعال خواند و خاطرنشان کرد: این کودکان هیچگاه از انجام کارهای خطرناک که ممکن است سلامتی آنها را به خطر بیندازد، ترسی ندارند.
محبوبی یادآور شد: گرچه بسیاری از کودکان ممکن است کنجکاو باشند و همواره سوالات متفاوتی بپرسند اما کودکان بیشفعال ویژگیهای کاملا متفاوتی با این کودکان دارند.
وی با اشاره به اینکه کودکان بیشفعال وضعیت درسی نامطلوبی دارند، اضافه کرد: عدم تمرکز این کودکان در کلاسهای درس موجب پایین بودن سطح درسی آنها میشود.
وی توصیه کرد: والدینی که کودکانی با وبژگیهای ذکر شده دارند، ابتدا باید با مشاوران مشورت کنند سپس کودک خود را نزد روانشناسانی که ابزار تشخیصی این بیماری را دارند، ببرند.
محبوبی با بیان اینکه روانپزشکان میتوانند با داروها و رفتاردرمانی به درمان این کودکان بپردازند، خاطرنشان کرد: در صورتیکه والدین به توصیههای مشاوران و روانپزشکان توجه کنند میتوانند استعداهای چنین فرزندانی را شناخته و زمینههای لازم برای موفقیت او فراهم کنند.
وی کلاسهای هوشحرکتی و بازیدرمانی را از دیگر راههای درمان و کنترل این کودکان عنوان کرد و گفت: در این کلاسها کودکان بیشفعال توانمندیهای خود را شناخته و در راستای آن گام برمیدارند.
این روانشناس کودک تصریح کرد: شکلات، کاکائو، فستفودها و تنقلاتی همچون چیپس و پفک موجب افزایش فعالیت این کودکان شده و اثرات منفی به روند درمان آنها خواهد داشت.
محبوبی خاطرنشان کرد: گر چه تا کنون دلایل قطعی برای بروز بیشفعالی شناخته نشده است اما میتواند زمینههای ژنتیکی داشته باشد.
وی در پایان یادآور شد: محیطهای زندگی پراسترس، دوران بارداری پراسترس و هیجان از عوامل اکتسابی بروز این بیماری است.
انتهای پیام/ص
دیدگاه شما