* سندروم روده تحریکپذیر (IBS)
* ایجاد سنگ کیسه صفرا
* بیماری سلیاک
* یبوست
* اسهال
در ادامه به پنج غذایی اشاره شده که میتوانند سبب ایجاد مشکل در دستگاه گوارش شوند:
فستفودهای چرب مانند همبرگر، چیپس، مرغ زیادسرخشده و سوخاری، دونات و مانند اینها اغلب سبب نفخ میشوند. معده باید زمان زیادی را برای شکستن مولکولهای چربی این مواد غذایی صرف کند و در نتیجه، تجمع گاز حاصل از فعل و انفعالات شیمیایی طی این زمان اضافی باعث بروز نفخ شکم میشود.
سندروم روده تحریکپذیر، اختلالی شایع با علائمی چون اسهال، دلدرد، و نفخ است و محققان مرکز علوم بهداشتی SUNY در امریکا کشف کردهاند که حدود ۴۲ درصد از مبتلایان به این نشانگان، سوء مصرف الکل داشتهاند. بر اساس این یافتهها، فقط ۲/۵ درصد از بیماران مبتلا به این سندروم ارتباطی با مصرف الکل نداشتهاند که خود نشاندهندهٔ میزان بالای اثرگذاری الکل بر بروز اختلال روده تحریکپذیر است.
در تحقیقی مشخص شده است که بعضی مواد غذایی خاص احتمال بروز اسهال را در برخی افراد افزایش میدهند. به عنوان مثال، برخی از مردم نمیتوانند محصولات لبنی را به دلیل کمبود لاکتاز در بدنشان هضم کنند. لاکتاز، آنزیمی است که لاکتوز را تجزیه و به قند یا گلوکز تبدیل میکند تا پس از آن، این مواد بآسانی جذب دستگاه گوارش شوند. از این رو، حتی مقدار کمی شیر یا فرآوردههای دیگر لبنی میتواند سبب ایجاد اسهال در افراد دارای لاکتاز اندک شود. نوشیدنیهای الکلی، کافئین، شیرینکنندههای مصنوعی، چربی و یا غذاهای تند هم احتمال ایجاد اسهال را در دیگران شدت میبخشند.
اگرچه شیرینیها اصطلاحاً غذاهای راحتی تلقی میشوند اما احتمال ایجاد یبوست را افزایش میدهند. بر اساس یکی از بررسیهای مطالعاتی در دانشگاه هاروارد، حدود ۸۰ درصد از مردم گاهی در طول زندگی خود تحت تاثیر این مشکل قرار گرفتهاند که شیرینیها و کوکیها میتوانند یکی از مقصران ایجاد آن محسوب شوند.
دیدگاه شما