به گزارش شبنم ها، به نقل از باشگاه خبرنگاران ،
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت و گو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ در خصوص خواص هندوانه اظهار داشت: این میوه دارای طبع سرد و تر بوده که در رفع تشنگی به ویژه در هوای گرم بهار و تابستان موثر است. هندوانه منبع غنی از ویتامین A ،C و بتاکاروتن است
وی اظهار داشت: ۹۲ درصد هندوانه از آب و ۸ درصد آن از قند طبیعی تشکیل شده است، هندوانه سرشار از ویتامینهای A ،B ،C، پروتئین، منیزیم، آهن، کلسیم، فسفر، پتاسیم، سدیم و لیکوپن است. یک لیوان آب هندوانه ۳۴ درصد از نیاز روزانه به ویتامین A و C را تامین میکند. همچنین این میوه به خاطر دارا بودن انواع گروه ویتامینهای B مانند b۱، b۵ و b۶ در تولید انرژی موثر بوده است.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی با اشاره به اینکه هندوانه فاقد چربی است، افزود: از آن جایی که هندوانه دارای سدیم و پتاسیم بوده نقش چشمگیری در مقاومت بدن علیه بیماریهای تنفسی مانند آسم، انواع سرطانها به خصوص سرطان روده بزرگ و پروستات ایفا میکند.
عظمایی عنوان کرد: به دلیل آنکه هندوانه سرشار از ویتامین A ،C، بتاکاروتن و لیکوپن است با دفع سموم ناشی از استعمال دخانیات، آلودگی محیطی و دارویی سبب پاکسازی کلیهها میشود. این میوه حاوی آنتی اکسیدانی به نام "لیکوپن" بوده که با از بین بردن رادیکالهای آزاد و مضر در کاهش خطر سرطان پروستات نقش دارد.
وی تاکید کرد: مصرف هندوانه سبب رفع غلظت خون، تورم و التهابات بدن به ویژه مجاری ادراری میشود. این میوه در از بین بردن عفونت در بیماریهایی مانند سوزاک و سفیلیس موثر است. همچنین در بهبودی یرقان (زردی) نیز مفید میباشد.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی با بیان اینکه هندوانه به دلیل دارا بودن ویتامین A سبب نابودی چربیهای مضر زیرپوستی میشود، تصریح کرد: مصرف این میوه سبب رفع تهوع زنان باردار شده و به دلیل داشتن مادهای به نام "لیکوپن" از ورم شدید و کم آبی در این گروه از افراد جلوگیری میکند.
عظمایی توصیه کرد: افراد گرم مزاج و زنان بارداری که سوزش معده یا تعریق زیاد دارند، باید از هندوانه استفاده کنند. هندوانه به دلیل دارا بودن ویتامین A، C، b۶، پتاسیم و منیزیم منجر به تقویت مغز، سیستم عصبی و ایمنی نوزاد میشود.
وی تصریح کرد: مصرف هندوانه پس از صرف غذا موجب اختلال در هضم آن میشود. همچنین استفاده از آن با معده خالی و ناشتا نیز مضر بوده؛ بنابراین اشخاص بهتر است این میوه را قبل از غذا میل کنند. مصرف هندوانه در افراد سرد مزاجی که دچار چاقی هستند موجب درد استخوانها و مفاصل میشود.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی با بیان اینکه هندوانه فاقد چربی و در رفع ورم بدن موثر است، اظهار داشت: این میوه میتواند به عنوان مکمل لاغری محسوب شود. مبتلایان به سنگ کلیه باید کاکلِ ذرت، خارخاسک، تخمِ کرفس، هسته آلبالو و دُم گیلاس را به همراه هندوانه جوشانده و آب حاصل از این مخلوط را میل کنند. افراد دچار این عارضه میتوانند روزانه پنج تا شش لیوان از این نوشیدنی را ۳۰ دقیقه قبل از غذا یا ۲ ساعت پس از آن بنوشند.
عظمایی یادآور شد: گیاهانی از قبیل چای سبز، زنیان، زیره سبز و سیاه، بومادران، مرزنجوش، سداب، برگ سنا، شنبلیله، قهوه سبز و کرفس نیز نقش موثری در لاغری دارند. همچنین سرکه سیب، تخم شوید و ترشک نیز از دیگر ترکیبات مفید برای کاهش وزن به شمار میآید. البته به دلیل اینکه برخی از این گیاهان سمی هستند، بنابراین باید در مصرف آنها احتیاط و مقدار و نحوه استفاده از این گیاهان توسط متخصص طب سنتی مشخص شود.
انتهای پیام/ج
دیدگاه شما