24. تير 1396 - 22:03   |   کد مطلب: 17661
کارشناس پژوهشکده مردم‌شناسی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری از راه‌اندازی موزه ملی پوشاک سنتی و بومی اقوام ایرانی در آینده نزدیک خبر داد.
موزه مد و لباس,موزه پوشاک,پژوهشگاه میراث فرهنگ,موزه پوشاک سنتی و بومی اقوام ایرانی,shabnamha.ir,شبنم همدان,afkl ih,شبنم ها

راه اندازی موزه پوشاک سنتی و بومی اقوام ایرانی

 

به گزارش شبنم همدانجام جم آنلاین به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه نوشت : خدیجه امامی، کارشناس پژوهشکده مردم‌شناسی در نشست تخصصی حجاب و عفاف که در پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری برگزار شد، گفت: پوشاک اقوام ایرانی با توجه به کاربرد و سپس براساس شرایط مذهبی و اقلیمی انتخاب و با هنرهای دستی مانند سوزن‌دوزی و پولک‌دوزی تزیین شده است.

او با اشاره به این‌که پوشاک فقط به تن‌پوش محدود نیست، ادامه داد: پوشاک یک مجموعه شامل سرپوش، تن‌پوش و پاپوش است. راحتی و گشادی از ویژگی‌های پوشاک اقوام ایرانی است. پوشاک اقوام ایرانی نه‌تنها بسیار زیباست، بلکه از منابع داخلی و طبیعی تهیه شده است.

کارشناس پژوهشکده مردم‌شناسی پژوهشگاه میراث فرهنگی با اشاره به تنوع پوشاک در مناطق مختلف کشور، اظهار کرد: پوشاک براساس جنسیت و رده سنی متفاوت است، به‌طور مثال پوشاک سالمندان نه‌تنها در رنگ، بلکه در الگوی دوخت نیز متفاوت با پوشاک جوانان است.

او پوشاک ایرانی را پوششی نجیب، کامل و چشم‌نواز دانست و با ابراز تاسف از این‌که در چند دهه اخیر توجه به لباس‌های سنتی بیشتر جنبه تبلیغاتی پیدا کرده است، اظهار کرد: در بسیاری از فروشگاه‌ها شاهد وجود کارهای بسیار ناشیانه و ابتدایی از لباس‌های سنتی هستیم.

امامی با تاکید بر این‌که روزآمد کردن پوشاک سنتی یکی از موضوعات مهم فرهنگی است، گفت: به‌طور حتم نمی‌توان لباس قدیمی را به همان شکل اولیه احیا کرد؛ اما می‌توان از عناصر این لباس‌ها در پوشاک امروزی بهره برد.

این کارشناس در بخش دیگری از سخنانش به فعالیت‌های پژوهشکده مردم‌شناسی در زمینه گردآوری پوشاک اقوام ایرانی از سال ۱۳۷۶اشاره و بیان کرد: متاسفانه ما فضای مناسب و کافی برای نمایش و حتی نگهداری این پوشاک‌ها در اختیار نداریم، هرچند با همکاری پژوهشکده حفاظت و مرمت مرمت تا حدودی این نوع پوشاک احیا شده‌اند.

او یکی از معانی بازشناسی فرهنگ ایرانی اسلامی اقوام مختلف کشور را فرهنگ حجاب دانست و افزود: با این حال حجاب تنها به پوشش ظاهری خلاصه نمی‌شود، بلکه حجاب باید در تفکر، رفتار و گفتار باشد و در آخرین مرحله حجاب باید در پوشش نمود پیدا کند و این امر باعث می‌شود زندگی مردان و زنان ایرانی سرشار از آرامش و صلح و دوستی باقی بماند.

انتهای پیام/ص

موزه پوشاک سنتی موزه پوشاک سنتی موزه پوشاک سنتی موزه پوشاک سنتی موزه پوشاک سنتی موزه پوشاک سنتی موزه پوشاک سنتی موزه پوشاک سنتی موزه پوشاک سنتی پوشاک اقوام ایرانی پوشاک اقوام ایرانی پوشاک اقوام ایرانی پوشاک اقوام ایرانی پوشاک اقوام ایرانی پوشاک اقوام ایرانیپوشاک اقوام ایرانی پوشاک اقوام ایرانی پوشاک اقوام ایرانی 

دیدگاه شما

آخرین اخبار