14. مرداد 1396 - 12:54   |   کد مطلب: 17978
درست است که تقریبا همه نوع نانی را می‌توان از نانوایی‌ها و حتی سوپرمارکت‌ها تهیه کرد اما نان خانگی همیشه طعم بهتری دارد و در ضمن به این ترتیب می‌توانید سر سفره نان داغ و تازه داشته باشید.
طرز تهیه نان باگت,طرز تهیه نان باگت فرانسوی کلاسیک,نان,نان خانگی,نان فانتزی,نان فانتزی فرانسوی,shabnamha.ir,شبنم همدان,afkl ih,شبنم ها

به گزارش شبنم همدان به نقل از ایران کوک:

 

مواد لازم برای 2 نفر

  • خمیرمایه 2 قاشق غذاخوری
  • شکر 3 قاشق غذاخوری
  • آب گرم 2 و 1/2 پیمانه
  • نمک 1 قاشق غذاخوری
  • روغن 5 قاشق غذاخوری
  • آرد 6 پیمانه + کمی بیشتر
  • کره به مقدار کافی

نان فرانسوی نرم

 

درست است که تقریبا همه نوع نانی را می‌توان از نانوایی‌ها و حتی سوپرمارکت‌ها تهیه کرد اما نان خانگی همیشه طعم بهتری دارد و در ضمن به این ترتیب می‌توانید سر سفره نان داغ و تازه داشته باشید. نان فرانسوی معمولاً رویش خشک است وبافت داخلی نرمی دارد. اما اگر از کسانی هستید که دوست دارید روی نان شما هم نرم باشد و بتوانید به راحتی با آن ساندویچ تهیه کنید این نان فرانسوی مناسب شماست. البته باید صادق بود و گفت که تهیه نان معمولاً وقت‌گیر است و نان فرانسوی هم مستثنی نیست. اما طعم عالی و بافت نرم آن ارزشش دارد.

 

طرز تهیه: ابتدا، خمیر مایه را در کاسه کوچکی با نصف پیمانه آب گرم (حدود ۴۰ درجه) و شکر مخلوط کنید و ۵–۱۰ دقیقه کنار بگذارید تا خمیر مایه عمل بیاید و روی مایع کف ایجاد شود.

 

در کاسه بزرگی، ۳ پیمانه از آرد را با روغن، نمک و ۲ پیمانه آب گرم مخلوط کنید. مخلوط خمیرمایه را اضافه کنید و مواد را با همزن برقی (با سری خمیرزن) یا دستی خوب مخلوط کنید. ۳ پیمانه آرد دیگر را هم اضافه کنید و با همزن برقی بزنید یا با دست خوب ورز بدهید. اگر خمیر شل و چسبناک بود به تدریج مقدار بیشتری آرد اضافه کنید (تا ۱/۲ پیمانه) و آن قدر ورز بدهید تا به فرم مطلوب برسد و زیاد به دست نچسبد.

 

سطح کار را آرد بپاشید و خمیر را به آن منتقل کنید. مجدداً ۲–۳ دقیقه ورز بدهید. بگذارید خمیر حدودا ۱۰ دقیقه بماند و وربیاید سپس ۱–۲ دقیقه دیگر ورز بدهید. این کار را ۳ بار دیگر تکرار کنید (یعنی در مجموع ۵ بار با فاصله ۱۰ دقیقه ورز بدهید).

 

خمیر را به دو قسمت مساوی تقسیم کنید. یک قسمت را با وردنه به صورت یک مستطیل باز کنید. طول مستطیل تعیین کننده طول نان شماست. حال خمیر را رول کنید تا به شکل یک لوله در بیاید. دو طرف رول را به سمت زیر آن تا کنید و کمی فشار بدهید. نصف دیگر خمیر را هم به همین شکل رول کنید. سپس هر دو را روی سینی فر چرب نشده با فاصله قرار دهید.

 

حال یک چاقو بردارید و با آن ۳–۴ خط اریب روی نان‌ها بیاندازید. عمق برش در حدی باشد که یکی دو لایه از خمیر بریده شود. در این مرحله می‌توانید برای قشنگ‌تر شدن رنگ نان‌ها مقداری سفیده تخم مرغ روی آنها بمالید. اما ضرورتی ندارد.

 

بگذارید رول‌های نان ۳۰ دقیقه در جای گرم ور بیایند. در این مدت فر را با درجه حرارت ۱۹۰ درجه سانتیگراد گرم کنید. سپس سینی را ۲۰–۳۰ دقیقه در فر قرار دهید تا نان‌ها قهوه‌ای رنگ شوند. وقتی نان فرانسوی آماده شد مقداری کره روی آن بمالید و سپس آن را سرو کنید. کره باعث می‌شود نان نرم بماند و در ضمن ظاهر براق و زیباتری پیدا می‌کند.

 

نکته: برای تهیه نان فرانسوی از آرد سفید استفاده کنید. ولی برای ورز دادن و آرد پاشیدن به سطح کار می‌توانید از آرد گندم استفاده کنید.

– گذاشتن یک کاسه آب داخل فر موقع پختن نان، به نرم شدن آن کمک می‌کند.

 

دیدگاه شما

آخرین اخبار