7. شهريور 1399 - 9:55   |   کد مطلب: 18745
گفتگو درباره بایدها و نبایدها در عزاداری امام حسین :
نجات دنیا در گرو مکتب امام حسین
مقام معظم رهبری(ظله تعالی ) فرموده اند :"در جهان امروز مکتب امام حسین (ع) می تواند دنیا را نجات بدهد به شرط آنکه چهره او را با تحریف مغشوش نکنند .نگذارید مفاهیم تحریف آمیز ,کارهای تحریف آمیز و غلط چشم ها و دل ها را از چهره مبارک و منور حسین بن علی (ع)منصرف کند .امروز باید با تحریف مقابله نمایید. "
شبنم ها, shabnamha,shabnamha.ir afkl ih, شبنم همدان, عزاداری امام حسین

 

به گزارش شبنم همدان، امسال نفخه صور محرم در گوش روزگار با همایش شیر خوارگان حسینی در آستانه فصل برگ ریزان و هفته دفاع مقدس در آدینه انتظار طنین انداز شد .

تا یاد آور شود در دفاع از حریم ولایت فرقی ندارد حبیب باشی یا زهیر اصغر باشی یا بریر . باید فدایی وَلیِ زمان بود.

در عشق اگر چه منزلِ آخر شهادت است تکلیف اول است .

در ارتباط با باید ها و نباید های عزاداری گفتگویی با حجت الاسلام علی عبادی نیا انجام دادیم .

 

تأکید قرآن بر حفظ شعائر دین

عبادی نیا اظهار داشت : خداوند متعال در قرآن می فرماید( "و من یعظم شعائر الله فانها من التقوی القلوب"(آیه 32 سوره حج ) هرکس  شعائر الهی را بزرگ دارد این کار نشانه تقوای دلهای آنان است .) بسیاری از امور که نشان دهنده تعلق یک شخص به یک مکتب است را شعائر می گویند. شعائر الهی به معنای نمادهای دین می باشد, به عنوان مثال یکی از نماد های دین اسلام اذان است .خداوند متعال در سوره حج به بندگان دستور داده است که شعائر الهی را تعظیم نمایند و زنده نگه دارند .

 

عزاداری امام حسین بزرگترین شعائر دینی

عبادی افزود :زنده نگه داشتن شعائر موجب  زنده نگه داشتن محتوا و اساس دین می شود  .در دین مبین اسلام مکتب تشیع مراسم عزاداری امام حسین (ع)یکی از بزرگترین و مهمترین شعائر الهی است .یکی از نقاط قوت تشیع اتکا به فرهنگ و معارف عظیم عاشورا می باشد فرهنگ عاشورا و فرهنگ عزاداری برای عاشورا موجب  انتقال  مفاهیم عمیقی همچون فداکاری و گذشت  از جان خود برای احیای دین   ,ظلم ستیزی,حس عدالت خواهی ,صبر و خویشتن داری   در جامعه اسلامی  می شود.

 

امام حسین موجب همبستگی و مهرورزی

حجت الاسلام و المسلمین عبادی تصریح داشت :نهضت عاشورا نیرومند ترین انگیزه ها  را در جهت  امربه معروف و نهی از منکر در جامعه احیا  می کند. بسیاری از حرکات اصلاحی در جامعه از مجالس امام حسین (ع)شروع شده است .یکی از نقاط برجسته  فرهنگ تشیع تبلور معارف فرهنگ  ایثار و شهادت ,فرهنگ جهاد وحفظ مقدسات در روز  عاشورا است   .در روایات بسیاری بر زنده نگه داشتن عاشورا و عزاداری برای امام حسین (ع)تاکید شده است .همان گونه که مناسک حج مسلمانان را در کنار کعبه گرد هم می اورد عزاداری برای امام حسین (ع) نیز باعث ایجاد هم بستگی و مهرورزی بین مسلمانان می شود .سالانه در عین ناامنی و کمبود امکانات در  کشور عراق بیست میلیون عاشق امام حسین (ع)از سراسر جهان گرد هم می آیند.

مکتب امام حسین می تواند دنیا را نجات دهد

عبادی نیا خاطر نشان کرد:هنگامی که مساله ای  ارزشمند محسوب شود تقلب  ,آفت, دشمنی نیز پیدا می کند .عزاداری سید الشهدا (ع)یکی از مهمترین رموز فرهنگ شیعه است فلذا دشمن نیز سعی دارد از راههای گوناگون این مساله را دچار آسیب نماید .مقام معظم رهبری(ظله تعالی ) فرموده اند :"در جهان امروز مکتب امام حسین (ع) می تواند دنیا را نجات بدهد به شرط آنکه چهره او را با تحریف مغشوش نکنند .نگذارید مفاهیم تحریف آمیز ,کارهای تحریف آمیز و غلط چشم ها و دل ها را از چهره مبارک و منور حسین بن علی (ع)منصرف کند .امروز باید با تحریف مقابله نمایید. "

 

عزاداری باید با رعایت احکام دین باشد

عبادی نیا در خصوص اسیب های مجالس عزاداری  تاکید کرد :ما وظیفه داریم مجالس عزاداری برای امام حسین (ع)را حفظ و با اسیب های احتمالی ان مقابله نماییم .به عنوان نمونه یکی از آسیب ها و آفت هایی که در مجالس عزاداری ممکن است راه یابد رعایت نکردن حدود الهی-احکام شرعی  است .امام حسین (ع)فرمودند :"من می خواهم پرچم های دین را برافراشته کنم اگر دین زنده نمی ماند; مگر با کشته شدن من  پس ای شمشیرها مرا دریابید." امام حسین (ع)جان خود را فدا نمودند که دین را احیا نمایند .امام حسین (ع) در ظهر عاشورا, میدان کار زار و اوج درگیری ها به اقامه نماز مشغول می شوند.

 

حجت الاسلام عبادی نیا: مبادا عزاداری های شبانه ما را از نماز صبح غافل کند

عبادی نیا تاکید داشت :امام حسین (ع)فدای احیاء دین اسلام شده اند مبادا مجالس سید الشهدا به محافلی برای زیر پا گذاشتن دین بدل شوند .مبادا در دسته جات عزاداری  تا نیمه شب  به عزاداری بپردازیم و از نماز صبح غافل شویم و به نماز ظهر عاشورا توجه نکنیم . اکرام و احترام به مهمان امام حسین (ع) بسیار مهم است مبادا به مهمانان خوان امام حسین (ع) بر حسب بغض و کینه شخصی بی احترامی نماییم .یکی از ویژگی های این ماه گستردن سفره های اطعام به عزاداران است مبادا در این مجالس مرتکب اسراف و حق الناس شویم به بهانه غذا دادن باعث ایجاد مزاحمت و مردم آزاری برای دیگران شویم .

 

عبادی نیا در خصوص باید های عزاداری  تصریح داشت :یکی از باید های عزاداری توجه به مساله  حق الناس و عفاف و حجاب در جامعه است حضرت زینب (س) در اوج مصیبت مراقب حجاب و عفاف بودند .یکی دیگر از باید های مجالس عزاداری داشتن اخلاص است گاهی اوقات رقابت بین دسته جات عزاداری سبب می شود  رنگ الهی این مجالس  ازبین  برود .سخنرانان باید در محافل عزاداری زمینه های قیام و علت قیام امام حسین (ع)و پیام عاشورا را برای مخاطبین بازگو نمایند .

 

ترویج خرافات از آفت های عزادارای امام حسین است

حجت الاسلام و المسلمین عبادی نیا  در خصوص نباید های مجالس عزاداری  اظهار داشت: یکی از اسیب های عزاداری ترویج خرافات است. باید قدم به قدم با قرآن و سنت پیش برویم اگر دعائی می خوانیم و اگر عملی انجام می دهیم باید همراه با مستندات شرعی باشد. خرافات (چیزی که هیچ ریشه ای ندارد و با عقل هم سازگار نیست) .سینه خیز رفتن  به سمت  دسته جات عزاداری  از اعمال ناپسند به شمار می آید.این موارد با نام عزاداری برای امام حسین (ع) باعث ضربه زدن به دین و ایجاد وهن می شود.

 

قمه زنی از نظر مقام معظم رهبری حرام است

عبادی در ارتباط با قمه زنی در پنهان و اشکار گفت :مقام معظم رهبری می فرمایند :"قمه زنی باعث نشان دادن حزن و اندوه نمی شود در زمان ائمه اطهار سابقه نداشته است و هیچ یک از بزرگان دین سفارش به این امر ننموده اند "قمه زنی از نظر رهبر معظم در آشکار و پنهان  و اکثر مراجع وعلمای اعظام حرام شمرده شده است .دلیل حرام بودن قمه زنی عبث و بی فایده بودن این عمل است و دیگر اینکه ما جایز نیستیم به بدن خود اسیب برسانیم . حتی قمه زنی  باعث سوء استفاده کفار و دشمنان اسلام می شود و آنها تبلیغات گسترده و رسانه ای بر روی این نوع عزاداری ها برای ایجاد توحش و نشان دادن چهره ای خشن از اسلام می نمایند.

عبادی نیا خاطرنشان کرد :مهمترین شعائر شیعه فرهنگ عاشورا و  فرهنگ مهدویت است. دشمن هر ساله برای کم رنگ کردن این شعائر انحرافات و خرافاتی  در دین ایجاد می کند مبادا با اعمال ناشایست خود از سربازان دشمن در ایجاد توحش و انحراف در دین باشیم. رهبر معظم انقلاب (حفظه الله )می فرمایند :"نوکری امام حسین و اهل بیت( ع)به معنای واقعی کلمه این است که انسان بتواند افکار و خط ومشی و جهت گیری اینها را در جامعه روز به روز گسترش دهد. "

 

انتهای پیام / 

دیدگاه شما

آخرین اخبار