به گزارش شبنم همدان به نقل از فارس : مصطفی فاطمی دندانپزشک، در خصوص استفاده از خمیردندانها، اظهار داشت: خمیردندان مادهای است که ترکیبات متفاوتی در آن استفاده میشود که یکی از اصلیترین ترکیبات آن پاککننده است که باعث کف کردن خمیردندان میشود. از ترکیبات دیگرخمیردندان میتوان به مواد ساینده آن اشاره کرد که از موادی مثل اکسید سیلیس و آلومینیوم در آن استفاده میشود. به جز اینها خمیردندان از مواد طعمدهنده و قوامدهنده برای شکل خمیری تشکیل شده است.
وی در ادامه گفت: بعضی مواقع به جای استفاده از پاککنندههای اکسید سیلیس یا آلومینیوم به عنوان افزودنی از کربن با منشأ گیاهی استفاده میکنند، زغال به همان میزانی که اثر فیلترکنندگی و اثر جذب مواد سمی را داراست در خمیردندان هم این کاربرد را دارد؛ البته آن قدری که مسواک زدن درست و اصولی در سلامت دندان مهم است برند خمیر مهم نیست.
عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی در خصوص خمیردندانهای گیاهی، بیان کرد: در مواد تشکیلدهنده خمیردندان طعمهایی استفاده میشود که خوشایند باشد، علاوه بر اینها مواد افزودنی را با درصدهای مشخص استاندارد شده برای جلوگیری از پوسیدگی به آن اضافه میکنند.
فاطمیافزود: خمیردندانهای ژلهای که توسط سازمان غذا و دارو در تولید آن کنترل میشود دارای هولوگرام بوده و بدون ضرر است و شکل ظاهری ژلهای آن نوعی تبلیغات است.
وی در ادامه در مورد ویژگی خمیردندانهای مناسب تأکید کرد: اگر وارد جزئیات شویم شاید برای مردم عادی قابل تشخیص نباشد اما اگر به صورت کلی بگوییم آنهایی که از داروخانه تهیه میکنیم دارای کیفیت تقریباً یکسانی هستند و شاید اصلیتر از مسأله خمیردندان مناسب، مسواک زدن منظم و دقیق استفاده است.
عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی خاطرنشان کرد: فشار آوردن بیجا روی دندان و حرکات نامربوط حتی با بهترین مسواک و خمیردندان بسیار مضر است. زمان مسواک زدن باید حدود 3 تا 5 دقیقه در نظر گرفته شود.
انتهای پیام/ص
دیدگاه شما