5. آذر 1396 - 16:31   |   کد مطلب: 19645
غذاهای شمالی مخصوصا غذاهای گیلانی جای خودشون رو تقریبا توی سفره همه ایرانی ها باز کردن، از بین این غذاها هم بعضیاشون شناخته شده تر هستن مثل همین خورشت لذیذ ترشه تره.
خورشت ترشه تره,خورشت شمالی,غذای گیلانی,خورش,shabnamha.ir,شبنم همدان,afkl ih,شبنم ها;

به گزارش شبنم همدان به نقل از برترین ها:
 

مواد لازم
 

    ۵۰۰ گرم سبزی خورد شده (اسفناج بیشتر از بقیه، برگ چغندر، گشنیز. تره، جعفری و شوید)
    ۱/۴ پیمانه نعنا خورد شده
    ۱/۴ پیمانه خالواش خورد شده (سبزی شمالی)
    نصف بوته سیر
    ۲ قاشق غذاخوری برنج
    ۲ عدد تخم مرغ
    آب نارنج یا آبغوره به میزان لازم
    نمک، فلفل و زرچوبه به مقدار لازم

مراحل تهیه 
 

ابتدا باید برنجی که داریم رو با حدود دو لیوان آب داخل قابلمه بریزیم و اجازه بدیم تا برنج با حرارت ملایم بپزه و نرم و له بشه ( به جای برنج میتونین از آرد برنج استفاده کنین)
وقتی برنج له شد و پخت سبزی مخلوط خورد شده رو بهش اضافه کنین و در قابلمه رو بذارین تا هم سبزی بپزه و هم برنج داخل خورشت حل بشه.
تا سبزی میپزه سیر رو رنده یا ریز خورد کنین و با مقدرا کافی روغن و کمی زرچوبه تفت بدین تا کمی سرخ بشه.
حالا نعنا و خالواش خورد شده رو به سیر اضافه کنین و سبزی ها رو با سیر تفت بدین تا مزه بگیره و سرخ بشه. در صورتی که خالواش در دسترس نبود به جاش مقدار نعنا رو اضافه کنین.
وقتی سبزی پخت و برنج هم خوب حل شد مخلوط سیر و سبزی های خورد شده رو به خورشت اضافه کرده و فلفل و نمک هم بزنین. در این مرحله چاشنی خورشت که آب نارنج یا آبغوره هست رو هم باید اضافه کرد. این خورشت نسبت به خورشت های دیگه ترش مزه تره پس باید بیشتر ترشش کنین ولی با این حال بهتره آب غوره یا آب نارنج رو کم کم بریزین و مزه کنین تا به طعم دلخواه خودتون برسین.
در این مرحله حدود ۲۰ تا ۳۰ گرم کره هم به خورشت اضافه میکنیم و اجازه میدیم تا خورشت جا بیوفته و آبش رو بکشه.
در ۱۰ دقیقه نهایی تخم مرغ رو به خورشت اضافه میکنیم. نحوه اضافه کردن تخم مرغ به سلیقه خودمون بستگی داره میتونیم جدا گانه و با کره داخل یه ماهیتابه همشون بزنیم و سرخشون کنیم و بعد به خورشت اضافشون کنیم یا اینکه داخل یه ظرف زرده و سفیده رو با هم مخلوط کنیم و بعد مستقیم داخل خورشت بریزیم و هم بزنیم تا خودش رو بگیره یا اینکه مثل من درسته وسط خورشت بشکونینش تا سفت بشه.
حالا خورشت ما حسابی جا افتاده و به روغن افتاده و تنگ آب شده. تخم مرغ ها هم که با حرارت خورشت کاملا سفت شدن.
حالا وقتشه که خورشت رو با برنج و چاشنی های دلخواه سرو کنیم … نوش جان

دیدگاه شما

آخرین اخبار