به گزارش شبنم همدان
دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیک هسته ای در خصوص کاربردهای انرژی هسته ای اظهار داشت :فناوری هسته ای گذشته از کاربردهای نظامی که دارد و کشور های توسعه یافته و قدرتمند جهان ، برای حفظ موقعیت و قدرت نظامی خود ، از آن بهره میبرند ، کاربردهای صلح آمیز فراوانی نیز دارد ، این کاربردها عبارتند از کاربرد آن در علم پزشکی ، صنعت ، کشاورزی ،.......ِو همچنین تولید برق از این انرژی ، که با صرف مقدار کمی انرژی هسته ای ، میتوان برای مدت طولانی ، بدون نیاز به آب ، نیروی برق تولید کرد .
در علم پزشکی برای تشخیص بیماری ها و درمان سرطان ها ، رادیو ایزوتوپ و انواع رادیو داروها را میتوان با آن تولید نمود , وابستگی کشور را به مراکز تولید کننده داروها ی خارجی ، از بین برد .
ضمن اینکه انرژی هسته ای قابلیت تبدیل به انرژی های دیگر را نیز دارد اما عکس آن امکان پذیر نیست .
کاربردهای فناوری هسته ای در علم پزشکی
در علم پزشکی کاربردهای فراوان دیگری نیز دارد که بصورت تشعشعات هسته ای به کار می رود . در رادیو گرافی ، گاما اسکن ، استرلیزه کردن هسته ای ، میکروب زدایی وسایل پزشکی با پرتوهای هسته ای ،،،، اینگونه کاربرد ها را به راحتی میتوان با جستجوی مختصر در اینترنت ، یافت اما مسئله اصلی ، دست یابی به صنعت انرژی هسته ای و فناوری و نگهداری و رشد و تقویت آن است .
ظهرابی تصریح داشت :دانشمندان عزیز کشور به این صنعت دست یافتند و تعداد زیادی از این عزیزان هم به شهادت رسیدند ,مسئولیت حفظ و حراست از این صنعت بر عهده دانشجویان و دانش آموختگان این رشته است.
فناوری هسته ای راهی برای جبران کم آبی کشور
کشور ما در شرایطی به سر میبرد که با کمبود منابع آبی مواجه شده است و از سوی دیگر با وارد کردن محصولات تراریخته سلامتی جامعه ایرانی را به خطر می اندازند .با این صنعت ، می توان بجای استفاده از آب برای تولید برق ، از انرژی هسته ای استفاده نمود, بسیاری از داروهای مورد نیاز کشور را تولید کرد .
دانشجوی کارشناسی ارشد فزیک تاکید داشت :انرژی هسته ای مستلزم حمایت دولت و مردم صنعت هسته ای است که بتوان تا حد ممکن این صنعت را گسترش داد .
ظهرابی خاطر نشان کرد :مباحث زیادی در فیزیک مطرح میشود ، که تقریبا با همه زندگی افراد سروکار دارد,کار و انرژی و زمان و سرعت و ..........,کلی از مباحث دیگر اما در این بین دو مسئله مهم و اساسی مطرح میشود ، یکی از آنها مبحث صنعت هسته ای است ,و دیگری مبحث ابررسانایی و تولید انرژی از نور خورشید بدون اتلاف انرژی می باشد .اکثر کشورهای پیشرفته در زمینه ابررسانایی کار و فعالیت دارند و اقداماتی انجام داده اند . اما متاسفانه در ایران امکانات و شرایط تحقیق و مطالعه و کار بر روی مبحث ابر رسانایی بطور تخصصی وجود ندارد ، اگر مسئولین بتوانند حمایت بهتر و بیشتری از مراکز علمی و تحقیقاتی داشته باشند و زمینه رشد آنها را فراهم آورند ,قطعا دانشمندان ما می توانند در این زمینه هم به سطوح بالایی دست پیدا کنند , بخشی از تولید و مصرف انرژی کشور را از این طریق تامین نمایند .
دانسجوی کارشناسی ارشد فیزیک به دلیل علاقه اش به این رشته اشاره داشت و گفت : مسئله ابررسانایی و کاربردهایش ، باعث علاقه مندی من به رشته فیزیک شده است .
انتهای پیام /
دیدگاه شما