6. مهر 1400 - 12:55   |   کد مطلب: 24889
رئیس شورای فرهنگی و اجتماعی زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: کودکان و نوجوان سرمایه اصلی کشور بوده و جایگاه آنها در دیدگاه اسلامی بسیار متعالی است‌.

به گزارش شبنم ها، کبری خزعلی رئیس شورای فرهنگی و اجتماعی زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی در نشست خبری که امروز در محل این شورا برگزار شد، اظهار کرد: مصوبه (سند ملی حقوق کودک و نوجوان) بنا به پیشنهاد مورخ چهارم بهمن سال ۹۳ شورای فرهنگی و اجتماعی زنان و خانواده، به تصویب رسیده است‌. کودکان و نوجوان سرمایه اصلی کشور بوده و جایگاه آنها در دیدگاه اسلامی بسیار متعالی است‌. 

وی افزود: در طول چند دهه اخیر موضوع حقوق کودک در عرصه بین المللی نیز محور توجهات نهادهای بین‌المللی و دولت‌ها قرار گرفته است. تدوین و تصویب کنوانسیون حقوق کودک حاکی از دغدغه‌های جامعه بین المللی در زمینه حقوق کودک است که جمهوری اسلامی ایران نیز به این پیمان نامه بین المللی به طور مشروط ملحق شده است. شرط بر اینکه طبق موازین اسلام باشد.   
خزعلی بیان کرد: با اعتقاد به توحید و شریعت مقدس اسلام و با عنایت به توجه ویژه اسلام فرزندآوری مسلمانان، طهارت نسل و تربیت نیکویی کودکان و رشد و تکامل مادی و معنوی ایشان و با اعتقاد به اینکه خانواده به عنوان رکن اصلی جامعه در پرورش و رشد جسمی و روحی، عاطفی و معنوی کودک دارای مسؤولیت اولیه و اساسی است ؛ سند ملی حقوق کودک و نوجوان منطبق با دیدگاه اسلام  ادامه بیان می‌شود اعلام شد.

رئیس شورای فرهنگی و اجتماعی زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به ماده های متعدد این سند اظهار داشت: این سند شامل ماده تعاریف، ماده کودک و نوجوان، ماده حق حیات و بقاء، ماده حق هویت، ماده حقوق خانوادگی ماده حق سلامت ماده حق تفریح، بازی و ورزش، ماده حقوق فرهنگی، آموزشی و تربیتی، ماده حقوق اقتصادی، ماده حقوق قضایی، ماده حق امنیت و ماده حقوق کودکان اقلیت دینی می‌شود. 

وی در تشریح برخی از بندهای این ماده‌ها اظهار داشت: به عنوان مثال در ماده تعاریف موضوع؛ رشد، بلوغ، قوانین و مقررات، مصلحت و غبطه، سرپرست قانونی، استانداردها، عدالت بهداشتی-درمانی، رفتارهای حرام جنسی، اختلالات جنسی، مالکیت آثار فکری، اهلیت قانونی، مسئولیت کیفری، مسئولیت مدنی پرداخته شده است. 

خزعلی در توضیح ماده کودک و نوجوان گفت: از نظر سند حاضر منظور از کودک هر انسانی است که به سن بلوغ نرسیده باشد و منظور از نوجوان فرد بالغ است که بر اساس قانون به رشد عقلی متناسب با حق و تکلیف ویژه خود نرسیده است. این تعریف شامل افراد بالغ محجور نمی‌شود. 

وی درباره حق حیات و بقا اشاره کرد: هیات موهبت الهی است که باید از آغاز تشکیل جنین مورد حمایت قرار بگیرد. هیچکس نباید به حق حیات و سلامت جنین کودک و نوجوان تعرض نماید و باید برای پیشگیری و مقابله با این طرح از اقدامات لازم صورت بپذیرد. در این بند تاکید شده که سقط جنین ممنوع است مگر در صورت به خطر افتادن حیات مادر، یا قبل از ۴ ماهگی با وجود حرج  در صورت حفظ جنین به تشخیص به مراجع ذیصلاح و بر اساس قوانین.

ادامه دارد...

انتهای پیام/ص

 

دیدگاه شما

آخرین اخبار