به گزارش شبنم ها ، با پیروزی انقلاب اسلامی ایران دستاوردهای مهم و عظیمی نصیب کشور شد خصوصا در زمینه هویت بخشی به زنان، انقلاب اسلامی نقش بسیار ارزنده ای داشت و اکنون توسعه در بخش های مختلف کشور را مرهون توانمندی زنان هستیم.
امروز زنان کشورمان باحضور در مراکز علمی و مجهز شدن به علوم و فنون روز دنیا، در عرصه های پزشکی، فناوری هسته ای، نانو تکنولوژی به دستاوردهای قابل توجهی دست یافته اند و کشورمان امروز به وجود این زنان توانمند افتخار می کنند.
توانمندی و مشارکت و تأثیر مثبت زنان در عرصه های مختلف کشور تا جایی رشد داشته که حتی قدرت های استکبار جهانی به انحنای مختلف سعی در تضعیف نهاد خانواده داشته و دارند.
در این میان باید این نکته را متذکر شد که اصل ولایت فقیه مهمترین عامل ماندگاری و ثبات نظام جمهوری اسلامی ایران است چرا که پیروی از ولایت فقیه و آرمان های مقدس بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی و ادامه راه شهدای این مرز و بوم مهمترین عامل خنثی شدن توطئه های استکبار جهانی علیه کشورمان است.
تبیین نقش زنان در پیروزی و تداوم انقلاب اسلامی، تبیین و انعکاس دستاوردهای علمی و فرهنگی، ورزشی و هنری زنان پس از انقلاب، معرفی و تجلیل از زنان تأثیرگذار در عرصههای مختلف علمی ـ پژوهشی و سازندگی یکی از راههایی است که شاید بتواند گوشه ای از نقش بسیار پررنگ زنان را نشان دهد.
زنان قبل از اسلام تحت فشار و سلطه استثمار بودند، به طوري كه اصلا ارزش و هویت زنان به رسمیت شناخته نمی شد اما پس از اسلام زن پا به پاي مرد توانست در جوامع حضور يافته و در فعاليتهاي اجتماعي شركت كند.
تاريخ نشان ميدهد كه زنان صدر اسلام ميتوانستند در جامعه حضور به هم رسانند و با پیروز انقلاب اسلامی زن به ديده احترام و اكرام نگريسته شد و اسلام روشن نمود كه زن و مرد شاخه ای از يك ريشه هستند.
آنچه از قرآن برمي آيد اين است كه در حقيقت انساني، فرقي بين زن و مرد نيست. تاريخ اسلام نشانگر حضور زنان مدبري است كه در مواقع حساس در پيشبرد اهداف اسلام سهم مهمي داشته ا ند زندگي درخشان حضرت فاطمه زهرا(س) و دختر گراميش حضرت زينب كبري(س) و زنان برجسته ديگر گواه اين حقيقت ميباشد و تاريخ صدر اسلام آكنده از مشاركت زنان در عرصه هاي مختلف سياسي و اجتماعي است.
در جامعه اسلامي ـ ايراني زنان از جايگاه ويژه اي برخوردار بودند و همواره با حفظ شأن و منزلت يك زن مسلمان در بسياري از عرصه هاي علمي و اجتماعي نقش مؤثر، سازنده و پويا داشته ا ند خصوصاً بعد از پيروزي انقلاب شكوهمند اسلامي و با تفكرات حضرت امام خميني(ره) در مورد زنان، تحول بنيادي در حضور اجتماعي، علمي و فرهنگي آنان در جامعه صورت گرفت.
پیروزی انقلاب اسلامی ایران در سال 57 منجر به شکلگیری هویتی جدید و ارزشمند از زنان در نقشهای اجتماعی و سیاسی شد چنانچه امام خمینی (ره) معتقد بودند که « زن باید در مقدرات اساسی مملکت دخالت کند.» با توجه به این بیانات و به رغم پیشرفت های محسوسی که در زمینه تحصیلات و مشارکت های اجتماعی زنان در کشور حاصل شده ، چرا زنان هنوز نتوانسته اند سهم شایسته ای از پست های مدیریتی را به خود اختصاص دهند.
زنان در راه اعتلاي علمي و اجتماعي خود قدم در مسير جديدي نهاده و در رشد فرهنگي جامعه نقش مؤثري ايفا كردند بخصوص در جامعه دانشگاهي و در صحنه هاي علمي اين نقش بسيار چشمگير بوده است و ميتوان گفت مهمترين عرصه پيشرفت زنان جامعه ايران بعد از انقلاب، دانشگاه است.
آمارها نشان ميدهد كه از سال تحصيلي 1378-1377 پذيرفته شدگان زن در دانشگاه از مرز 50% كل پذيرفته شدگان گذشت و اين ميزان در دو سال اخير به 60% افزايش يافت. اين امر نشان می دهد كه صحنه دانشگاه، قابليت بسيار بالايي براي مشاكت فعالانه زنان در عرصه هاي اجتماعي دارد به همين نسبت تعداد
مديران زن دانشگاهي نيز در مقايسه با سالهاي قبل از انقلاب تفاوت چشمگيري را نشان مي دهد افزايش اعضاي هيئت علمي زن و افزايش كتب علمي تأليف و ترجمه توسط آنها، انجام پژوهشهاي علمي معتبر، قرارگرفتن در منصب مديريت گروههاي آموزشي، معاونت و رياست دانشكده و حتي معاونت دانشگاه از دستاوردهاي علمي و مديريتي زنان بعد از انقلاب اسلامي بوده است.
منبع:تیار
دیدگاه شما