مواد لازم:
- جوی پوست کنده : ۵۰ گرم
- آب: چهار لیوان
- عسل: یک قاشق مرباخوری در صورت لزوم
طرز تهیه:
۵۰ گرم جوی پوست کنده سالم (نه پرک و نه نیم کوب) را با چهار لیوان آب (یک لیتر)، با حرارت ملایم، آهسته بجوشانید تا وقتی که جوها به حالت شکفته و کاملاً پخته برسند. این زمان به طور متوسط ۴۰ تا ۵۰ دقیقه طول میکشد.
سپس قبل از سرد شدن، آن را صاف کنید و در جای خنک قرار دهید تا سرد شود.
از این چهار لیوان بیش از سه لیوان جو به دست میآید که حداکثر دو روز در یخچال قابل نگهداری است.
نوشیدن این مایع بهتر از هر نوشیدنی دیگری میتواند بدن را در برابر استرس گرمایی و تشنگی و کاهش رطویت محافظت کند.
نکاتی که در مصرف ماءالشعیر طبی باید در نظر گرفته شود:
کسانی که معده سرد و یا تر داشته باشند بهتر است در هر لیوان آن یک قاشق مرباخوری عسل حل کنند و سپس آن را بنوشند.
ماءالشعیر طبی نباید غلیظ و ژله ای شود زیرا تأثیر آن معکوس خواهد شد. اگر جو کاملاً مرغوب و مناسب باشد رنگ ماءالشعیر به سرخ ملایم و کمرنگ مایل میشود.
هنگام مصرفِ عادی، ماءالشعیرِ به دست آمده باید تکان داده شود تا دُردی و بخش رقیق آن با هم مخلوط شوند و فرد از خواص غذایی و دارویی ماءالشعیر بهرهمند شود.
در صورتی که نوشیدن ماءالشعیر همراه با رسوب آن برای خوشایند نبود، میتوانید فقط قسمت آبکی رقیق بالای آن را بنوشید و دُردی آن را دور بریزید، بدین ترتیب تنها از کیفیت خنک کنندگی ماءالشعیر طبی بهرهمند میشوید ولی از خواص غذایی آن سودی نمیبرید.
مصرف این فرآورده خانگی به خصوص افرادی که مزاج گرم و خشک دارد؛ کمک میکند تا از خشکی پوست، زردی رنگ پوست بدن، گودافتادگی چشمها، یبوست، غلظت خون، تحریک پذیری عصبی، آزردگیهای کلیوی احتمالی دور بمانند.
منبع: مرجع طب سنتی ایران/ دکتر مجید انوشیروانی
دیدگاه شما