به گزارش شبنم ها ، مسکن امروز معضل طبقات متمول و محروم جامعه شده است چراکه افراد متمول بدون دغدغه مسکن که گاهی حتی چندین مسکن نیز به نام آنهاست، اکثر واحدهای مسکونیشان خالی از سکنه است و از طرف دیگر افرادی هستند که به دنبال یک واحد مسکونی با قیمت مناسب شب و روز ندارند.
با وجود خانههای خالی بسیار، مسکن یکی از بزرگترین مشکلات اساسی زوجهای جوان برای آغاز زندگی مشترک شده در حالی که خانههای خالی بسیاری در کشور و گوشه گوشه شهرها سالیان سال است که مشاهده میشود و هنوز برای ساماندهی این وضعیت تدبیری اندیشیده نشده است.
وضعیت مسکن نیز در استان همدان از این مقوله مستثنی نیست و خانههای خالی بسیاری در سطح استان به چشم میخورد که هر کدام میتواند گرهگشای زندگی زوجهای جوان باشد.
در استان همدان تنها معضل وجود مسکنهای شخصی خالی از سکنه را شاهد نیستیم بلکه مسکنهایی که با نام زوجهای جوان کلید خورد نیز امروز چشم انتظار زوجهای جوان است.
*مصوبه ساخت مسکن زوجهای جوان سال 83 تصویب شد
سال 83، ساخت مسکن ویژه زوجهای جوان تصویب شد تا با شرایط خاص در اختیار زوجها قرار داده شود که پس از اتمام کار این پروژهها در استان هنوز شاهد خالی بودن بسیاری از این واحدها هستیم و این در حالی است که زوجهای جوان بسیاری تنها به دلیل نداشتن مسکن نمیتوانند زندگی مشترک خود را آغاز کنند.
با توجه به اینکه سازمان اوقاف و امور خیریه استان متولی ساخت مسکن زوجهای جوان در همدان است اما زمان واگذاری این واحدها کمی طولانی شده و این سئوال به ذهن افراد متبادر میشود که آیا روزی زوجهای جوان در واحدهای خالی این مسکنها ساکن خواهند شد و یا اینکه ساخت این مسکنها تنها پروژهای بود که به نام زوجهای جوان استان کلید خورد و در حسرت سکونت زوجهای جوان نخواهد ماند.
لازم به ذکر است زوجهایی میتوانند در این مسکنها ساکن شوند که زیر پوشش نهادهای در نظر گرفته شده باشند، این نهادها شامل بهزیستی، بنیاد نخبگان و نهادهایی از این دست هستند، از سوی دیگر متقاضیان باید شرایط سکونت در این مسکنها را نیز داشته باشند که گویا تاکنون این شرایط برای بسیاری از زوجها محقق نشده است.
*مسئولان وضعیت نابسامان مسکن زوجهای جوان را ساماندهی کنند
یکی از زوجهای جوانی که زیر پوشش یکی از نهادهای تعیین شده است در این خصوص به خبرنگار فارس میگوید: امید به سکونت در این واحدها در زوجهای جوان به ناامیدی بدل شده است چراکه یا سازمان مربوطه اطلاعات لازم را در اختیار زوجین قرار نمیدهند و یا اینکه شرایط واگذاری این واحدها به گونهای است که زوجهای جوان را شامل نمیشود و هنوز مشخص نیست کدام زوج خوششانسی قرار است در این واحدها ساکن شوند.
وی با حسرت آهی کشید و ادامه داد: ما که به تعبیر برخی شرایط دریافت این مسکن را داشتیم به دلیل سهلانگاری سازمان مربوط صاحب خانه نشدیم و زندگی مشترک خود را با وجود هزینههای بالای زندگی با اجارهنشینی تجربه کردیم اما امیدوارم مسئولان استان با رسیدگی به این موضوع هر چه سریعتر وضعیت نابسامان مسکن زوجهای جوان را ساماندهی کنند.
این متقاضی دریافت مسکن گفت: مسئولان اوقاف مدعی هستند واگذاری تنها بخش کوچکی از این مسکنها باقی مانده اما مشاهده وضعیت سکونت در این واحدهای مسکونی نشان از چیزی برخلاف گفتههای مسئولان دارد.
* ضرورت تسهیل شرایط واگذاری مسکن زوجهای جوان به متقاضیان
به منظور پیگیری موضوع، این مسئله را با فرماندار همدان در میان گذاشتیم و وی در گفتوگو با خبرنگار فارس، اظهار کرد: مسکن زوجهای جوان به نام جوانان ساخته شده و باید در اختیار زوجهای جوان نیز قرار گیرد.
علی تعالی با اشاره به اینکه واگذاری این واحدها در اختیار اوقاف شهرستان است، گفت: قرار است این واحدهای مسکونی به زوجهای دارای شرایط تعیین شده و زیر پوشش نهادهای در نظر گرفته شده واگذار شود که تعدادی نیز تاکنون واگذار شده است.
وی به پیگیری واگذاری مسکن زوجهای جوان اشاره کرد و ابراز داشت: با مکاتباتی که با ادارات شهرستان همدان صورت گرفت خواسته شد که زوجهای واجد شرایط را برای دریافت مسکن معرفی کنند.
فرماندار همدان با بیان اینکه فرمانداری آماده حمایت و پشتیبانی اوقاف و کمک برای رفع نقایص است، تصریح کرد: اوقاف شهرستان نیز باید شرایط دریافتکنندگان این مسکنها را کمی تسهیل کند و انعطافی در شرایط داشته باشد که این حلقه گسترده شود.
*نتایج حاصل از اجرای پروژه مسکن زوجهای جوان نامطلوب است
مدیرکل اوقاف و امور خیریه همدان نیز در خصوص چگونگی آغاز به کار این پروژهها اظهار کرد: طبق مصوبه سال 83، اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان همدان متولی ساخت مسکن زوجهای جوان در استان همدان شد.
حجتالاسلام رضا حاجیزینالعابدینی ادامه داد: این واحدها در 120 واحد با ظرفیت محدود تکمیل و آماده واگذاری به متقاضیان شده و تاکنون تعدادی از زوجهای جوان در این واحدهای مسکونی ساکن شدهاند.
وی با اشاره به شرایط متقاضیان مسکن زوجهای جوان، بیان داشت: زوجهای متقاضی باید زیر پوشش نهادهای تعیین شده باشند، بیش از یک سال از زمان عقد آنها سپری نشده باشد و مجموع سن زوجین نیز بیش از 55 سال نباشد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه همدان تاکید کرد: پیشنهاداتی برای تعدیل شرایط داده شده است که امیدواریم با در نظر گرفتن آنها شرایط برای زوجهای جوان تسهیل شود.
وی با بیان اینکه اوقاف آمادگی مشارکت در ساختوساز این گونه طرحها را دارد، گفت: هنوز نتایج مطلوبی از اجرای طرح مسکن زوجهای جوان حاصل نشده و امیدواریم با واگذاری هر چه سریعتر این واحدها هدف خانهدار شدن زوجهای جوان محقق شود.
*مهلت یک ماهه ادارات برای معرفی زوجهای متقاضی مسکن زوجهای جوان
رئیس اوقاف و امور خیریه شهرستان همدان نیز با اشاره به تعداد واحدهای مسکن زوجهای جوان، اظهار کرد: مسکن زوجهای جوان در 120 واحد و به منظور سکونت زوجهای ادارات و نهادهای خاص آماده شده است.
حجت الاسلام سیدحسن رضوی افزود: از ادارات و نهادهای مربوطه خواسته شده تا زوجهای دارای شرایط دریافت مسکن را معرفی کنند که تاکنون برخی از این نهادها فعالیتی در این خصوص نداشتهاند.
وی ادامه داد: بازه زمانی یک ماهه را برای این ادارات و سازمانها در نظر گرفتهایم تا در صورت عدم معرفی زوجها و استفاده از سهمیه در نظر گرفته شده، سازمان اداره و یا نهاد دیگری جایگزین شود.
رئیس اوقاف و امور خیریه شهرستان همدان با بیان اینکه تعدادی از واحدها واگذار شده است، گفت: از 120 واحد آماده و تجهیز شده 80 واحد مسکونی به زوجهای جوان تحویل داده شده است.
وی در پایان افزود: 40 واحد مسکونی باقیمانده نیز با معرفی زوجهای جوان واجد شرایط از سوی ادارات و نهادهای تعیین شده به متقاضیان واگذار خواهد شد.
با وجود دغدغه بزرگی به نام مسکن به ویژه برای زوجها جوان باید هر چه زودتر فکری به حال این وضعیت شود که به طور حتم مسکنی به نام زوجهای جوان زده شده، باید زودتر به دست آنان برسد.
انتهای پیام/
منبع: فارس
دیدگاه شما