17. آبان 1398 - 7:16   |   کد مطلب: 6816
عفونت قارچی واژینال موجب التهاب واژن می شود و اغلب با سوزش، خارش و خارج شدن ترشح همراه است.
دمنوش پونه، داروی گیاهی برای زنان

به گزارش شبنم ها به نقل از جام نیوز، پونه گیاهی خوش عطر و چاشنی پرکاربردی در آشپزی به خصوص آشپزی هندی است و به صورت تازه یا خشک از آن استفاده می شود. راه دیگر استفاده از آن این است که یک دمنوش خوش طعم درست کنید.

 

برگ های پونه عطر و طعم فوق العاده ای دارند و علاوه بر این، حاوی ترکیبات فعالی هستند که خواص درمانی دارند. در طب سنتی،‌ پونه یک گیاه دارویی محسوب می شود و دمنوش پونه از بسیاری جهات برای سلامتی مفید است.

 

 

برگ پونه حاوی بیش از ۲۰ نوع ترکیب مختلف است که ترکیبات فعال گیاهی، عمده ترین بخش آن ها را تشکیل می دهند. این ترکیبات فعال شامل پلی فنول ها، فلاونوئیدها و آنتوسیانین ها می شوند که همگی دارای خواص آنتی اکسیدانی اند.

 

 

آنتی اکسیدان ها از بدن در برابر رادیکال های آزاد محافظت می کنند؛ رادیکال های آزاد مواد شیمیایی ناپایداری هستند که از محصولات جانبی گوارش به شمار می روند و پس از قرار گرفتن در معرض نور خورشید در پوست تولید می شوند و یا پس از تماس با سموم محیطی همچون دود سیگار در اندام داخلی تولید می شوند. با مرور زمان، رادیکال های آزاد اجزاء سلولی همچون غشای سلولی و DNA را تخریب می کنند و خطر ابتلا به بیماری های مزمنی همچون سرطان و بیماری قلبی را افزایش می دهند.

 

خواص ضدعفونی کنندگی پونه

در طب سنتی، پونه یک ضدعفونی کننده ی طبیعی است و می تواند به جلوگیری از رشد ریزجانداران خطرناک کمک کند. یافته های تحقیقات نشان می دهد پونه می تواند از رشد برخی از انواع قارچ کاندیدا که عامل عفونت های قارچی واژینال هستند، جلوگیری کند.

 

عفونت قارچی واژینال موجب التهاب واژن می شود و اغلب با سوزش، خارش و خارج شدن ترشح همراه است. عفونت قارچی واژینال که به آن عفونت کاندیدایی واژن یا کاندیدیاز واژن هم گفته می شود، بسیار شایع است. از هر چهار زن، تقریباً سه نفر از آن ها حداقل یک بار این نوع عفونت را تجربه می کنند.

 

پونه یکی از راه های طبیعی درمان این نوع عفونت است. پونه خواص ضدقارچی، ضدباکتریایی و ضدویروسی طبیعی دارد. پونه نه تنها باعث از بین رفتن قارچ ها می شود بلکه به تقویت دستگاه ایمنی هم کمک می کند.

دمنوش پونه یکی از راه های درمان عفونت قارچی است.

 

دمنوش پونه

برای درست کردن دمنوش پونه می توان از برگ های خشک یا تازه ی پونه استفاده کرد. اگر از برگ های تازه استفاده می کنید، قبل از اضافه کردن آن ها به آب، خرد یا له شان کنید تا ترکیبات فعال برگ بیشتر وارد آب شوند.

 

۳ قاشق چای خوری از برگ های تازه یا یک قاشق چای خوری از برگ های خشک شده را به یک لیوان آب جوش اضافه کنید و بگذارید ۵ تا ۱۰ دقیقه دم بکشد. دمنوش پونه نسبتاً تلخ است که می توانید با شیرین کردن، تلخی را از بین ببرید. البته تلخی پونه برای برخی از افراد مطبوع است.

 

پونه به طور کلی بی خطر محسوب می شود و عوارض جانبی خاصی ندارد. اما اگر به این گیاه حساسّیت داشته باشید، می تواند باعث واکنش های حساسیّتی شود؛ توصیه می شود که زنان باردار و شیرده هم از این گیاه استفاده نکنند زیرا از نظر طب سنتی هنوز بی خطر بودن آن در این دوره ها، اثبات نشده است.

 

دیدگاه شما

آخرین اخبار