به گزارش شبنم ها، مریم مجتهدزاده در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به برخی اظهارنظرها در خصوص تعیین سهمیه 30 درصدی برای حضور زنان در مجلس شورای اسلامی گفت: پیشبینی سهمیه جنسیتی برای ورود زنان به مجلس در حقیقت نفی شایسته سالاری و راضی شدن به سهم اندک و تعیین شده برای حضور زنان در عرصه های اجتماعی است. زن مسلمان ایرانی که ضمن پاسداشت حریم خانواده می تواند نقش آفرین مؤثری در عرصه اجتماع باشد را نمیتوان در محدوده اعداد و ارقام محصور کرد.
وی ادامه داد: باید گفت معیار حضور در نهاد کلانی مثل قوه مقننه جنسیتی نیست. معیارهای دیگری چون صداقت، کاردانی، ایمان، تقوا، قانونمداری، دغدغهمندی، پایبندی به اصول و آرمانهای انقلاب اسلامی و... به قدری دارای اهمیت است که اکنون نباید به جای تاکید بر این مولفهها، تمام هم و غم خویش را روی جنسیت بگذاریم.
زنان میتوانند همه کرسیهای مجلس را پر کنند
رئیس سابق مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با طرح این پرسش که آیا رقابت در ورود به مجلس رقابت جنسیتی است و آیا اساسا مانعی تا کنون بر سر راه مشارکت بانوان بوده است؟ تاکید کرد: بهتر است فضایی فراهم کنیم که افراد توانمند از هر جنسیتی امکان ظهور و برروز داشته باشند و در این میان اقشار مردم نیز بتوانند با دست باز از میان افراد شایسته، کسانی را که همراستا با آرمانهای کشور و نیز دغدغهمند و دلسور، متخصص و در عین حال متهعد هستند را انتخاب کنند.
مجتهدزاده اضافه کرد: اساسا اگر پای شایستگی به میان بیاید چرا تنها درصد معدودی از بانوان وارد مجلس شوند؟ چرا تمام کرسیهای مجلس را افراد شایسته پر نکنند و این که این افراد زن باشند یا مرد مسلما هیچ منافاتی با ارزشهای اسلامی و انسانی ندارد؛ اما دست کم گرفتن آحاد مردم، تا حدی که حق انتخاب مردم را سلب نموده و با پیش فرضهای مختلف وارد شویم آیا جفای به مردم نیست؟
وی ادامه داد: به عبارت دیگر ما قائل به این هستیم که باید شرایط را به نحوی ایجاد کنیم که تمام زنان فرهیخته، دانشمند و توانا که بهحمدالله جامعه ما در داشتن چنین ظرفیت هایی سرآمد است، امکان مشارکت در عرصههای انتخاباتی را داشته باشند.
تعیین درصد حضور زنان در مجلس شورای اسلامی استدلالی خود متناقض است. چرا که از یکسو در نهایت این مردم هستند که نتیجه انتخابات را تعیین می کنند و از سوی دیگر اگر ما زنان شایسته و حائز شرایطی داریم به یقین امکان حضور و ثبت نام آنان در چارچوب موازین قانونی و به صورت یکسان با مردان وجود دارد. لذا در یک انتخابات برابر چه بسا زنان بتوانند درصد بالاتری از کرسیهای مجلس را در اختیار داشته باشند.
دیدگاه شما